آنقدر اهل ریسک هستید که برند خود را ثبت نکنید؟!
وقتی کسب و کار خود را شروع کردید، حتما از مشاوران و اطرافیان خود شنیدهاید که قبل از هرکاری اول برند خودت رو ثبت کن. این گفته کاملا منطقی و عاقلانه است. چون اگر شما بدون اینکه برند خودتان را ثبت کنید؛ اقدام به تولید و عرضه محصولات و یا هر فعالیت دیگری نمایید، ریسک بزرگی انجام دادهاید.
میپرسید چرا؟! خب دو دلیل برای ریسکی بودن این اقدام وجود دارد. یک اینکه ممکن است در همان زمانی که شما در حال فعالیت بدون ثبت برند هستید، اشخاص حقیقی یا حقوقی دیگری برند شما را به نام خود ثبت نمایند و تمام زحمات شما نقش برآب شود. دیگر اینکه وقتی برند شما ثبت نشده باشد مشتریان شما اعتماد کمتری به شما خواهند داشت. خودتان هم نمیتوانید با خیال آسوده برای کسب و کارتان تبلیغ کنید. همین عوامل ممکن است باعث عدم پیشرفت در کارتان باشد.
فواید ثبت برند
گذشته از اینکه ثبت برند باعث میشود با خیال آسوده، با اطمینان و قانونی در مسیر کسب و کارتان پیش بروید مزایایی هم دارد که دانستنش حتما شما را به این کار ترغیب خواهد کرد.
- تولیدکنندگانی که برند خود را ثبت کردهاند قادر خواهند بود در خارج از کشور نیز به عرضه محصولات خود بپردازند.
- برند شما تمام ویژگیهای محصولاتتان را در ذهن مخاطبان تداعی میکند و میتواند موثرترین راه برای شناساندن تولیدات شما به مشتریانتان باشد.
- شما میتوانید برند ثبت شده خود را به فروش برسانید. بنابراین برند حتی نوعی سرمایه برای شماست.
- هنگام دریافت وام و تسهیلات بانکی و یا اعطای نمایندگی برند ثبت شده از ضرورت هاست.
مدارک ثبت برند
برند یا نام تجاری به دو صورت حقیقی و حقوقی قابل ثبت است. برای اشخاص حقیقی تمامی مدارک باید به نام خود شخص باشد. مدارک مرتبط با ثبت برند حقوقی هم همه مجوزات و مدارک به نام شرکت باید باشد و طبقهای ثبت برند می بایست درخصوص موضوع شرکت باشد.
ثبت برند حقیقی:
- کپی از مدارک هویتی شخص متقاضی مانند کارت ملی و شناسنامه.
- اگر از حروف لاتین در برند استفاده شده باشد ارائه کپی از کارت بازرگانی مورد نیاز است.
- ارائه کپی از مجوزات اخذ شده از ارگانهای نظارتی و دولتی همچون جواز کسب، جواز تاسیس یا پروانه بهره برداری، پروانه ساخت و کارت بازرگانی.
- نمونهای از علامت تجاری مورد نظر برای ثبت در ابعاد ۱۰*۱۰٫
- واریز هزینههای جاری.
ثبت برند حقوقی:
- در صورتی که از حروف لاتین در برند استفاده شده باشد، دارا بودن کارت بازرگانی و ارائه کپی از آن الزامی است.
- کپی از مدارک هویتی مدیر عامل شرکت شامل شناسنامه و کارت ملی.
- ارائه کپی از روزنامه تاسیس شرکت.
- در صورتی که از آخرین تغییرات شرکت کمتر از دو سال زمان میگذرد باید از آگهی آخرین تغییرات شرکت نیز یک کپی ارائه شود.
- ده عدد نمونه گرافیکی از علامت تجاری مورد نظر در اندازههای ۱۰*۱۰ سانتی متری باید ارائه شود.
- هرگونه مدارکی که نشان دهنده فعالیت شرکت در زمینه مرتبط با طبقه برند باشد، شامل: جواز تاسیس صنایع، پروانه ساخت یا پروانه بهره برداری و…
- واریز هزینههای جاری.
توجه داشته باشید که برای ثبت برند تجاری باید اظهارنامه ثبت برند را به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه http://ip.ssaa.ir بازگذاری نمایید.
چرا خرید برند را به شما پیشنهاد میکنیم؟
خوشبختانه خرید و فروش برند کاملا قانونی بوده و به سرعت نیز قابل انجام است. بنابراین برای کسانی که فرصتی برای ثبت برند ندارند یک راه حل بسیار مناسب به نظر میرسد. برای اینکار تنها کافیست از لیست آنلاین برندهای فروشی موردی که به کالا و فعالیتهای شما شبیهترین است را انتخاب کنید. سپس امور تغییر مالکیت آن را در کمترین زمان ممکن به انجام برسانید. شاید فکر کنید که برای اینکار تجربه و تخصص لازم را ندارید. در این صورت کارشناسان تکسفیری میتوانند تجربیات خود را از طریق مشاوره در خدمت شما عزیزان قرار دهند.
مراحل خرید برند در موسسه ثبتی تکسفیر
- برگزیدن یک برند از میان برندهای آماده برای فروش.
- آگاهی از شرایط موجود برای خرید و فروش برند که توسط کارشناسان به اطلاع شما خواهد رسید.
- استعلام از اداره ثبت برند (اداره مالکیت معنوی).
- حاضر شدن خریدار و فروشنده برند در دفاتر رسمی ثبت و تنظیم سند صلح نقل و انتقال کامل برند.
- پرداخت هزینههای جاری.
با خرید برند آماده سریعتر کسب و کارتان را شروع کنید
زمانی که کالایی برای عرضه به مشتریان وارد بازار میشود، باید دارای برند یا نام تجاری باشد. در غیر اینصورت نمیتواند اعتماد مشتریان را به خود جلب نماید. چون هر برند کیفیت، شعار یا هدف خاص و سابقه محصولات را برای مخاطبانش تداعی میکند. این مسئله باعث میشود یک تولیدکننده پیش از ورود محصولش به بازار برند خود را ثبت کند. اما ثبت کردن برند فرایندی طولانی و زمانبر است.
اول اینکه باید تصمیمگیری شود که قرار است برند به صورت حقیقی ثبت شود یا حقوقی. چون روال و مدارک هر کدام از این دو با هم متفاوت است. در مرحله بعد باید مد نظر داشته باشید که نام تجاری که انتخاب میکنید از فیلترهای خاصی عبور کرده باشد. مثلا اینکه حتما نامی ایرانی باشد و به هیچ عنوان قبلا به ثبت نرسیده باشد. برای بررسی هر کدام از مواردی که هنگام انتخاب نام تجاری باید رعایت شود، قوائدی وجود دارد که توضیحش مفصل است اما نباید از زمانبر بودن طی شدن روال اداری آن غافل شد. معمولا ثبت برند بین یک تا شش ماه زمان میبرد. البته در صورتی که در هر یک از مدارک مورد نیاز نقصی وجود داشته باشد باعث طولانی تر شدنش خواهد شد. اگر هم در انتخاب نام مناسب قوانین را به درستی رعایت نکرده باشید، نام انتخابی رد شده و باید ضمن معرفی نامی جدید تمامی مراحل را از ابتدا دنبال کنید!
در صورتیکه محصول آماده ورود به بازار باشد، این میزان از اتلاف وقت خسارات مالی جبران ناپذیری را به تولیدکننده وارد خواهد کرد. برای جلوگیری از این مشکل تولیدکنندگان میتوانند از راه حل خرید برند آماده یا برند ثبت شده استفاده کنند.