[av_image src=’https://tsabt.ir/wp-content/uploads/2019/06/consultant-bg.jpg’ attachment=’5956′ attachment_size=’full’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ av_uid=’av-635elq’][/av_image]
[av_hr class=’invisible’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-4arl8u’]
[av_textblock size=’18’ av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-12r5a’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]
ثبت شرکت دانش بنیان مزایای فراوانی را برای موسسان آن به ارمغان می آورد. کلیه صاحبان مشاغل موظف هستند که بخشی از درآمد خود را بابت مالیات پرداخت کنند اما صاحبان شرکت دانش بنیان از پرداخت مالیات معاف هستند. بانک ها و موسسات مالی مختلف نیز تهسیلات خاصی را برای این دسته از افراد در نظر می گیرند.
این موارد دانش آموختگان نخبه را ترغیب می کند که ایده های خود را در غالب شرکت های دانش بنیان عملی کنند اما در این مسیر چالش هایی نیز وجود دارد که یکی از آن ها دریافت مجوز تاسیس شرکت دانش بنیان است.
شرکت دانش بنیان چیست؟
پیش از اینکه در مورد این مجوز و نحوه دریافت آن صحبت کنیم باید بدانید که شرکت دانش بنیان چیست و چه ویژگی هایی دارد. این نوع از شرکت ها کالایی تولید نمی کنند. بنابراین نیاز به ماشین آلات خاصی نیز ندارند. درواقع محصول اینگونه از شرکت ها دانش و فناوری است که موجب کسب درآمد برای موسسان آن ها می شود.
موسسان این شرکت ها باید دست کم دارای مدرک کارشناسی در حوزه فعالیت خود باشند. در ضمن حداقل ثبت یک اختراع و سه سال سابقه فعالیت کاری یا سابقه مدیریتی نیز لازم است.
مجوز شرکت دانش بنیان چگونه اخذ می شود؟
نخستین مرحله این است که شرکت دانش بنیان به ثبت برسد که ثبت آن دقیقا شبیه به شرکت های تجاری است و تفاوت چندانی با آن ندارد. پس از اینکه شرکت مذکور در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری به ثبت رسید، نوبت به اخذ مجوز و بهره مندی از مزایای دانش بنیانی می رسد.
برای این منظور متقاضیان باید به سامانه http://www.daneshbonyan.ir مراجعه کنند و کلیه اطلاعات خود را در آن وارد کنند. کارشناسان این مجموعه طرح و فعالیت های شرکت شما را مورد ارزیابی دقیق قرار می دهد. این ارزیابی طبق شاخص های خاصی انجام می شود.
درخواست دانش بنیانی شدن شرکت از طریق فرم های مشخصی در سامانه انجام می شود. رسیدگی به طرح های ارسال شده هر دو ماه یک مرتبه انجام می شود. این مدت زمان از آن جهت حائز اهمیت است که باید در طی آن تمامی اطلاعات مربوط به اعضای شرکت، سهامداران و رزومه آن ها ارزیابی شود و مهم تر از همه باید مشخص شود که شرکت و طرحی که دارد با شاخصی های یک شرکت دانش بنیان مطابقت دارد.
اگر شرکتی مجوز تاسیس شرکت دانش بنیان را به دست آورد به معنی دائمی بودن آن نیست. مدت این مجوز و بهره مندی از مزایای آن همچون معافیت از مالیات، عوارض گمرکی و سودهای معاملاتی محدود است و جهت تمدید آن پس از ارائه برنامه تولیدی باید ارزیابی مجددی در این رابطه انجام شود.
[/av_textblock]