در طی یک سال اخیر که پاندمی کرونا مهمان ناخوانده مردم ایران بوده است؛ تمامی کسب و کارها دستخوش تغییر شده اند. این موضوع روی اکثر فعالیت های اقتصادی نتیجه مخرب داشته است. با این وجود طبق آمارهای دریافتی از وزارت صنعت، معدن و تجارت، در چند ماهه اخیر، اخذ پروانه بهره برداری صنعتی اعم از توسعه ای و ایجادی با رشد مواجه شده است.
این درحالی است که اکثر فعالان اقتصادی از وضعیت نابسامان ارز و دلار و تحریم مواد اولیه صنایع مختلف و تاثیر مخرب آن در تولیدات مختلف شکایت داشته اند.
دلیل افزایش صدور پروانه بهره برداری صنعتی در دوره کرونا
با توجه به دقیق بودن این آمارها به نظر می رسد که شیوع بیماری کرونا به تمامی کسب و کارهای موجود در کشور صدمه نزده است و شاید در برخی از موارد حتی موجب رشد و رونق نیز شده باشد. البته جای هیچگونه شکی نیست که صنایعی همچون هتلداری، گردشگری و حمل و نقل به شدت متضرر شده اند و شاید برخی از فعالان در این زمینه دچار ورشکستگی نیز شده باشند.
با این حال در همین دوران، صنایعی همچون تولید مواد شوینده، ماسک و الکل با استقبال بیسابقهای روبهرو شده اند. ضمن اینکه اینگونه از تولیدات به دلیل نیاز شدید مردم، مورد حمایت دولت نیز قرار گرفته است.
مسئله بعدی این است که افزایش نرخ ارز صنعت کشور را متضرر نمی کند و تنها مسئله ای که صاحبان صنایع با آن دچار مشکل هستند؛ نوسانات موجود در بازار ارز و نبود ثبات در این عرصه است. اتفاقا همین افزایش نرخ ارز مصرف کنندگان داخلی را ترغیب به خرید محصولات داخلی می کند. در حالی که در گذشته، با پایین بودن نرخ ارز، خرید کالاهای خارجی از سوی مصرف کنندگان با استقبال بیشتری مواجه می شد.
البته طبق نظر کارشناسان این افزایش صدور پروانه بهره برداری صنعتی در دوره کرونا شاید به معنای رشد اقتصاد کشور نباشد اما قطعا به این معنی است که کرونا موجب جان گرفتن برخی از تولیدات و از بین رفتن دسته دیگری از صنایع شده است. به طور کلی هرآنچه مربوط به درمان و بهداشت بود؛ در این دوران رشد بی سابقه ای را تجربه کرد. ضمن اینکه استارتاپ های مختلف در خصوص فروش محصولات اینترنتی و برگزاری ویدیو کنفرانس ها نیز در این دوران با تحول مواجه شده است.
[/av_textblock]