ثبت موسسه مراحل و نحوه ثبت : ابتدا باید بدانیم موسسه چیست؟ موسسات مجموعه هایی هستند که با اهدافی غیر از اهداف تجاری تشکیل می شوند. این نوع موسسات به دو نوع تقسیم می شوند. موسسات غیر انتفاعی و انتفاعی. اگر هیچ گونه سودی از فعالیت موسسه کسب نشود موسسه غیر انتفاعی می باشد مثل موسسات خیریه. اما در نوع دیگر آن سود به دست آمده از فعالیت موسسه بین اعضا تقسیم می شود. یکی از این نوع موسسات موسسات آموزشگاهی زبان های خارجی می باشد.
مانند هر نوع فعالیت دیگری موسسات چه تجاری باشند چه غیر تجاری باید به صورت قانونی به ثبت برسند. در این مقاله نحوه ثبت انواع موسسه و مراحل آن را شرح داده ایم.
ثبت موسسه مراحل و نحوه ثبت: در ثبت موسسه، برخلاف ثبت شرکت هدف از تاسیس تنها سودآوری اقتصادی نیست. بلکه موسسات ممکن است برای اهداف متنوعی همچون علمی ، خیریه و … به ثبت برسند. جهت ثبت موسسات می توانید موسسه ثبتی محک همراه شما خواهد بود.
ثبت موسسه مراحل و نحوه ثبت
شرکت های غیرتجاری همان طور که از نامشان پیداست، فعالیتشان در حوزه تجارت نیست. این شرکت ها بیشتر در زمینه های علمی، فرهنگی و خیریه فعالیت می کنند. این موسسات پس از طی مراحل ثبت رسمی، به عنوان یک شخصیت حقوقی شناخته می شوند.
شرکت های غیرتجاری را می توان به دو دسته انتفاعی و غیرانتفاعی تقسیم کرد. موسسین این شرکت ها ممکن است به طور داوطلبانه و بدون انتظار سود مالی اقدام به تأسیس آنها کنند. در مواردی نیز ممکن است هدف موسسین کسب سود باشد که در این صورت شرکت به عنوان موسسه انتفاعی طبقهب ندی می شود.
موسسات از لحاظ هدف به چند دسته تقسیم می شوند؟
- موسسه ای که هدف آن کسب سود اقتصادی و تقسیم آن بین اعضا موسسه می باشد.
- موسسه ای که هدف از تشکیل آن به دست آوردن سود و تقسیم کردن آن بین اعضای موسسه نیست.
قوانین مربوط به موسسات:
- دست کم وجود دو نفر عضو برای ثبت موسسه نیاز است .
- برای سرمایه اولیه شرطی در قانون قید نشده است ولی باید میزان آن مشخص باشد.
- اگر قصد دارید موسسه ای با هدف کسب سود اقتصادی ثبت کنید باید پیش از آن، نسبت به اخذ مجوز اقدام نمایید.
- موسسه ها نیز دارای مجمع عمومی عادی و فوق العاده می باشند.
- مدیران موسسات می توانند برای مدت محدود و یا نامحدود برگزیده شوند.
برای آغاز کار خود بدون ثبت شرکت و موسسه به اخذ جواز کسب نیاز دارید، جهت دریافت مشاوره در این خصوص همچنین اخذ پروانه بهره بردای و اخذ جواز تاسیس می توانید از مشاوران محک کمک بگیرید.
موسسات انتفاعی
ثبت موسسات انتفاعی با هدف کسب سود و افزایش درآمد است. این موسسات می توانند در قالب های مختلفی همچون بازرگانی، خدماتی، یا تولیدی فعالیت نمایند. مالکیت این نوع موسسات ممکن است در اختیار دولت یا یک یا چند شخص حقیقی یا حقوقی باشد. مهمترین ویژگی این موسسات این است که هدف اصلی آنها کسب سود و منفعت مالی است.
موسسات غیرانتفاعی
برخلاف موسسات انتفاعی، موسسات غیر انتفاعی با هدف سود ایجاد نمی شوند. هدف اصلی ان ها خدمت رسانی به جامعه و ارتقاء منافع عمومی مردم و جامعه است. این موسسات شامل سازمان ها و بنگاه هایی می شوند که در زمینه های علمی، ادبی، خیریه و اجتماعی فعالیت دارند. بسیاری از این موسسات به صورت دولتی یا تحت حمایت افراد خیرخواه فعالیت می کنند و به دلیل نداشتن انگیزه مالی، تمرکز آنها بر بهبود شرایط جامعه است.
ثبت موسسات غیرتجاری
برای فعالیت قانونی موسسات بایستی در اداره ثبت شرکت ها ثبت گردند. شرکت های غیر تجاری نیز از این قاعده مثتثنی نیستند و باید برای فعالیت های خود مجوزهای لازم را دریافت کنند. این نوع شرکت ها عمدتاً برای اهداف علمی، ادبی، خیریه و اجتماعی تأسیس می شوند و با نامهایی نظیر انجمن، مؤسسه، بنگاه و کانون شناخته می شوند.
انواع موسسه
همان طور که پیش تر نیز گفتیم تاسیس یک موسسه بر مبنای اهداف تجاری نیست. اهدافی همچون ادبی، علمی و یا فعالیت های خیریه می باشد. گاهی نام های دیگری نیز برای موسسات استفاده می شود که قطعا به گوش شما نیز خورده است. عناوینی همچون کانون و یا انجمن. تقسیم بندی موسسه بر اساس هدف و مالکیت و نوع فعالیتی که در آن انجام می شود، صورت می گیرد.
در صورتی که انجمن ها و یا موسسات را بر حسب کانون دسته بندی کنند به شرح زیر می باشد.
در صورتی که انجمن ها و یا موسسات را بر حسب مالکیت دسته بندی کنند به سه دسته تعاونی، عمومی و خصوصی قابل دسته بندی است.
چنانچه که انجمن ها و یا موسسات را بر حسب مالکیت دسته بندی کنند به سه دسته بازرگانی، تولیدی و خدماتی قابل دسته بندی است.
اما چنانچه بخواهیم براساس هدفی که آن موسسه تاسیس شده است در دسته بندی خاصی قرار بدهیم دو دسته انتفاعی و غیر انتفاعی را داریم.
ثبت موسسات غیر تجاری چه قوانینی دارد
بر اساس قانون 584 در باب 15 ام قانون تجارت ایران فصل اول شخصیت حقوقی آمده است که مجموعه یا موسسه ای که برای اهداف غیر تجاری تاسیس شود از زمان ثبت آن دارای شخصیت حقوقی می باشد.
در همین قانون در ماده 586 آمده است که اگر تشکیلات و یا مجموعه ای تحت عنوان موسسه دارای اهدافی باشند که مخالف انتظامات عمومی است و یا به صورت نامشروع است، قابل ثبت نمی باشد. لازم به ذکر است به جهت اینکه از مققرات و قوانین جدیدی که در این حوزه اخذ شده است باید به آیین نامه اصلاحی ثبت تشکیلات و موسسات غیرتجاری مراجعه نمایید.
انحلال موسسه در چه صورتی امکان پذیر است ؟
موسسات یا به صورت اختیاری یا با نظر مجمع عمومی فوق العاده و یا در صورت حکم دادگاه منحل خواهند شد. هنگامی که موسسه به صورت اختیاری منحل می شود، کسی که در اساسنامه متصدی امور تصفیه است، امور مربوط به تصفیه را انجام خواهد داد.
مراحل و مدارک ثبت موسسه
- تکمیل و امضای فرم تقاضانامه، صورتجلسه موسسین و اساسنامه توسط کلیه اعضا
- برگزیدن چندین نام برای موسسه
- پس از برگزیده شدن یکی از نام های انتخابی باید نسبت به دریافت مجوز اقدام کنید
- پرداخت هزینه های مربوط به ثبت موسسه
- مهر نمودن تقاضانامه ثبت توسط حسابدار و صدور دستور ثبت توسط ممیز نیز آخرین مرحله ثبت موسسه است
موسسه ثبتی و حقوقی محک شما را در تمامی مراحل ثبت موسسه، ثبت شرکت در کرج و ثبت برند در کرج و دیگر شهرها،خرید و فروش شرکت همراهی خواهد کرد، کافیست با ما تماس بگیرید!