با ثبت محک کسب و کار خود را قانونی شروع کنید

ثبت شرکت سهامی عام: ثبت شرکت سهامی عام: شرکت هایی که سرمایه آن ها به سهام تقسیم می شوند را شرکت های سهامی عام می نامند. مسئولیت هر سهامدار به میزان سرمایه او محدود میگردد. برای ثبت شرکت های سهامی عام  باید حداقل سه شریک داشته باشید و تمام سرمایه اولیه آن‌ها نیز باید به ثبت برسد.

ثبت شرکت سهامی عام

در ابتدا باید بدانیم که بر اساس ماده ۴ لایه اصلاحی قانون تجارت شرکت سهامی درواقع شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده باشد. در ادامه ابتدا مختصری در مورد کلیات می خوانید و سپس با ثبت شرکت سهامی عام آشنا خواهید شد.

حقوق مربوط به هر سهم به شرح زیر می باشد:

داشتن حق رای.

حق شرکت در مجامع عمومی.

حق سود بردن.

کسب اطلاع از حساب ها و دفاتر شرکت.

داشتن حق انتقال سهم (لازم به ذکر است که انتقال سهم فقط در شرکت های سهامی عام امکان پذیر می باشد).

برداشتن سهم درهنگام تسویه کردن و منحل شدن شرکت.

شرکت سهامی عام شرکتی بازرگانی است حتی اگر موضوع فعالیت آن بازرگانی نباشد.در شرکت سهامی عام تاسیس کنندگان جزیی از سرمایه شرکت رو از طریق فروش سهام به مردم تامین می کنند و بعد از ثبت شرکت سهامی عام و چاپ اوراق قرضه، سهام شرکت سهامی عام در بازار بورس قابل خرید و فروش می باشد و مردم می توانند در زمان اعلام پذیره نویسی به بانک مورد نظر مراجعه کرده و پس از امضا ورقه تعهد سهم، مبلغ مورد نظر را به حساب شرکت سهامی عام واریز نمایند. بر اساس ماده ۱۰۷ قانون تجارت حداقل تعداد اعضا برای ثبت شرکت سهامی عام حداقل باید پنج نفر باشد.

ثبت شرکت سهامی عام
ثبت شرکت سهامی عام

مشخصات اصلی شرکت سهامی عام چیست؟

از مشخصات اصلی شرکت می توان به تعدد سهامداران آن اشاره کرد. لازم به ذکر است که تعداد سهام داران نباید از ۵ نفر کمتر باشد و هر سهامدار به میزان مبلغ اسمی سهام خودش مسئولیت خواهد داشت.

براساس ماده ۱۰۷ قانون تجارت اعضای هیئت مدیره در شرکت سهامی عام باید ۵ نفر باشد.

در هنگام ثبت شرکت  ۲۰ درصد از سرمایه توسط تاسیس کنندگان تعهد می شود و ۳۵ درصد از سرمایه در حساب شرکت  در شرف تاسیس سپرده گذاری می شود.

حداقل سرمایه در هنگام تاسیس  ۵ میلیون ریال معادل پانصد هزار تومان می باشد.

در شرکت سهامی عام امکان انتشار اوراق قرضه وجود دارد.

تشکیل شدن مجمع عمومی موسسین یکی از ضروریت های شرکت می باشد.

نکته: طبق قانون تجارت، عبارت ‘شرکت سهامی عام’ قبل یا بعد نام اصلی شرکت حتما باید قید شود. این قانون شامل همه اطلاعیه ها، اوراق و آگهی های مربوط به شرکت سهامی عام می شود.

نحوه انتخاب هیئت مدیره در شرکت های سهام عام چگونه است؟

شرکت‌های سهامی دارای مجامع عمومی و هیئت مدیره‌ای هستند که اعضای آن از بین سهامداران انتخاب می‌شوند. هیئت مدیره وظیفه دارد شرکت را اداره کند و تعداد اعضای آن نباید کمتر از پنج نفر باشد. مدیران معمولاً توسط مجمع عمومی موسس یا مجمع عمومی عادی انتخاب می‌شوند و مدت خدمت آن‌ها نباید بیش از دو سال باشد، اگرچه انتخاب مجدد آن‌ها مانعی ندارد.

هیئت مدیره  توسط مجمع عمومی موسس و در صورت انتخاب های بعدی توسط مجمع عمومی عادی صورت می گیرد.

در شرکت‌های سهامی عام، انتخاب هیئت مدیرهدارای دو مرحله اصلی است. در مرحله اول، اعضای هیئت مدیره توسط مجمع عمومی مؤسس تعیین می‌شوند. این مجمع در ابتدای تأسیس شرکت تشکیل می‌شود و وظیفه دارد تا اولین مدیران شرکت را انتخاب نمایند.

پس از پایان دوره اولیه، انتخاب‌های بعدی اعضای هیئت مدیره توسط مجمع عمومی صورت می گیرد. در این مجمع، حق رای سهامداران با توجه به میزان سهام آن هاست و می‌توانند اعضای جدید هیئت مدیره را انتخاب کنند یا اعضای موجود را تأیید کنند.

همانطور که می دانید هیئت مدیره نقش مهمی در هدایت و تصمیم گیری های شرکت دارد. علاوه بر این مسئولیت های قانونی و مالی نیز بر عهده هیئت مدیره می باشد. این انتخاب‌ها باید با دقت و بر اساس صلاحیت‌های حرفه‌ای و اخلاقی انجام شود تا بتواند به نحو احسن منافع سهامداران و شرکت را تأمین کند.

مدارک ثبت شرکت سهامی عام
مدارک ثبت شرکت سهامی عام

مفهوم پذیره نویسی و چگونگی انجام آن

با استفاده از پذیره نویسی شخص در قبال تامین قسمتی از سرمایه شرکت به جمع شرکای شرکت سهامی عام می پیوندد.تعداد پذیره نویسان را قانونگذار می تواند تعیین کند و تعداد مشخصی ندارد .ممکن است شرکت  هزاران پذیره نویس داشته باشد.برای پذیره نویسی باید طرحی تنظیم شود و تمامی موسسین آن را امضا کنند و به اداره ثبت تحویل داده شود. موسسین می بایست اعلامیه پذیره نویسی را در روزنامه های کثیرالانتشار چاپ و بانکی که آماده پذیره نویسی می باشد را به افراد علاقه مند معرفی کند.

مدارک مورد نیاز برای پذیره نویسی شرکت سهامی عام

  • کپی از شناسنامه تاسیس کنندگان.
  • طرح اساسنامه  در دو نمونه.
  • طرح اظهار نامه   در دو نمونه.
  • طرح اعلامیه پذیره نویسی در دو نمونه.
  • فیش بانکی واریزی ۳۵ درصد از سرمایه تعهد شده توسط تاسیس کنندگان.
  • اظهارنامه شرکت سهامی عام شامل چه مواردی می باشد؟
  • نام شرکت و تاریخ تنظیم نمودن اظهار نامه.
  • موضوع شرکت.
  • مدت شرکت.

تعداد سهام بی نام و با نام به همراه مبلغ اسمی آن ها و همچنین میزان سرمایه نقدی و غیر نقدی شرکت.

میزان تعهد و سهام هریک از موسسان به همراه مبلغ و بانکی که وجه را پرداخت کرده اند.

مرکز اصلی شرکت و درصورت وجود شعبات باید آدرس آن به همراه مشخصات مدیر شعبه قید شود.

کلیه مشخصات هویتی موسسان و محل اقامتشان به اضافه تعداد سهام بی نام و بانام و ممتازی که متعلق به آنان می باشد.

در صورتی که جهت اخذ استاندارد، تنظیم طرح توجیهی و یا اخذ جواز تاسیس به مشاوره نیاز دارید می توانید با کارشناس محکی تماس بگیرید.

مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی عام

برای ثبت شرکت سهامی عام بایستی حتما عبارت سهامی عام در کنار نام شرکت عنوان شود. لازم به ذکر است سرمایه اولیه آن نباید از حد مشخص شده ای کمتر باشد.

موسسین شرکت باید حداقل بیست درصد سرمایه را تعهد کنند و سی و پنج درصد آن را به حساب شرکت در شرف تاسیس واریز نمایند. پس از جمع‌آوری مدارک و ارائه به اداره ثبت شرکت‌ها، مراحل پذیره‌نویسی آغاز می‌شود و موسسین پس از پایان مهلت پذیره‌نویسی و بررسی تعهدات، مجمع عمومی موسس را تشکیل می‌دهند.

 

مدارکی که برای ثبت شرکت سهامی عام مورد نیاز می باشد.

  • ارائه نمودن صورت جلسه مجمع عمومی موسسین در دو نسخه.
  • ارائه نمودن اظهارنامه دونسخه ای (هم کپی و هم اصل).
  • ارائه نمودن اصل و کپی اساسنامه.
  • ارائه نمودن صورتجلسه هیئت مدیره.
  • ارائه نمودن مجوز های مورد نیاز.
  • ارائه نمودن آگهی چاپ شده دعوت از مجمع موسسین.
  • ارائه نمودن کپی از شناسنامه مدیران که باید برابر اصل شده باشد.
  • ارائه نمودن فیش بانکی واریزی ۳۵ درصد سرمایه شرکت.

موسسه ثبتی محک آماده خدمت رسانی در امور ثبت شرکت ها به شما عزیزان می باشد.

انتشار اوراق قرضه

شرکت‌های سهامی عام تحت شرایط خاصی می‌توانند اوراق قرضه منتشر کنند. این اوراق نشان‌دهنده وامی با نرخ بهره مشخص هستند که در زمان معین بازپرداخت می‌شود. دارندگان اوراق قرضه نمی‌توانند در امور مدیریتی شرکت دخالت کنند و فقط بستانکار شرکت محسوب می‌شوند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا
تماس بگیرید