ثبت شرکت تضامنی یکی دیگر از انواع شرکت های تجاری، می باشد. و بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود. همانطور که از نام این دسته از شرکت ها می توان فهمید هرکدام از اعضا در برابر تعهدات و قروض شرکت مسئول خواهند بود و در صورت مقروض شدن شرکت و کافی نبودن دارایی های شرکت، هرکدام از شرکا مسئولیت پرداخت قروض را خواهند داشت.
جهت دریافت مشاوره در زمینه ثبت برند در کرج و ثبت شرکت در کرج و یا خرید و فروش شرکت با مشاوران محکی تماس بگیرید.
ثبت شرکت تضامنی
برای ثبت و تاسیس یک شرکت تضامنی نیاز به حداقل دو شریک می باشد. شرکا باید صلاحیت قانونی برای انجام معاملات داشته باشند. یکی از شرکا باید حتما تاجر باشد. شریک دیگر در صورت تاجر نبودن، صرفا با عضویت در شرکت تاضامنی به عنوان تاجر شناخته نمی شود. این امکان هم وجود دارد که اشخاص حقوقی، مثل سایر شرکتها، بهعنوان شریک در یک شرکت تضامنی شرکت کنند.
مسئولیت شرکا در ثبت شرکت تضامنی
در شرکت تضامنی، هر شریک به تنهایی تماما مسئول تعهدات شرکت می باشد. به این معنی که اگر شرکت بدهی داشته باشد، طلبکاران علاوه بر دارایی های شرکت میتوانند به دارایی شخصی هر یک از شرکا برای وصول طلبشان مراجعه کنند. اگر شریکی بیش از سهم خود بابت بدهیهای شرکت پرداخت کند، میتواند از سایر شرکا مطالبه کند. این مسئولیت تضامنی جنبه قانونی دارد و هیچ توافقی بین شرکا نمیتواند آن را در برابر اشخاص ثالث تغییر دهد، اگرچه در روابط داخلی بین شرکا ممکن است توافقات مختلفی وجود داشته باشد.
تعیین نام شرکت تضامنی
نام شرکت تضامنی باید معرف فعالیت آن باشد. بعلاوه،در نام شرکت علاوه بر قید کردن عبارت “تضامنی” باید دست کم نام یکی از اعضا نیز وجود داشته باشد و نام باقی اعضا نیز همراه با عباراتی مانند: برادران، شرکا و… می بایست آورده شود.
شرکت تضامنی صرافی
شرکت تضامنی صرافی نوعی شرکت تعاونی است که حداقل سه نفر برای تأسیس آن نیاز است. در این نوع شرکت، همه اعضا مسئولیت تضامنی دارند. یعنی همه مسئول بدهیها و تعهدات شرکت هستند. این شرکت باید نام یکی از شرکا را در عنوان خود داشته باشد و عبارت “شرکت تضامنی” نیز در نام آن ذکر شود. اگر نام همه شرکا در نام شرکت ذکر نشود، استفاده از عبارات “و شرکا” یا “و برادران” ضروری است.
فعالیت صرافیها که شامل مبادله انواع ارز است، تحت نظارت مستقیم بانک مرکزی و بر اساس دستورالعملهای شورای پول و اعتبار انجام میشود. برای تأسیس شرکت تضامنی صرافی، باید مجوزهای لازم از بانک مرکزی دریافت شود. این شرکتها طبق آئیننامهای که در سال 1393 با 48 ماده و 13 تبصره به تصویب رسید، فعالیت میکنند.
افرادی که قصد دارند در زمینه صرافی فعالیت خود را آغاز کنند، باید ابتدا از بانک مرکزی مجوز بگیرند و سپس اقدام به ثبت شرکت خود نمایند. ماهیت حقوقی این شرکتها به عنوان شرکت تضامنی صرافی در قانون تجارت توضیح داده شده و همه مراحل ثبت و فعالیت آنها بر اساس همین قوانین صورت میگیرد.
سرمایه در شرکت های تضامنی
سرمایه اولیه برای ثبت شرکت باید دست کم یک میلیون ریال معادل صد هزار تومان باشد. هنگامی که کلیه سرمایه نقدی تایید و تمامی سرمایه غیر نقدی تسلیم گردد، شرکت ثبت خواهد شد. لازم به ذکر است که تقسیم سود بین اعضا براساس حق الشرکه (یا همان میزان سرمایه هر شریک ) می باشد مگر اینکه خود اعضا ترتیب دیگه ای اتخاذ کرده باشند.
تنظیم شرکتنامه برای ثبت شرکت تضامنی
طبق قانون تجارت، شرکت تضامنی پس از تنظیم شرکتنامه و چاپ اوراق آن توسط اداره ثبت تاسیس خواهد شد.
شرکتنامه در شرکت های تضامنی شامل چه مواردی می باشد؟
- نام، نوع و موضوع شرکت و مدت آن
- میزان حقوق و حدود وظایف و اختیارات هر کدام از شرکا
- مرکز اصلی شرکت و محل شعب شرکت در صورت وجود
- کلیه مشخصات موسسان و محل اقامت آنها
- سرمایه نقدی و غیر نقدی و مقدار سهم الشرکه هر کدام از موسسان و همچنین نحوه تقسیم سود
- افرادی که حق امضا دارند
اخذ جواز تاسیس برای راه اندازی واحد های صنعتی، اخذ جواز کسب برای مشاغل آزاد و اخذ پروانه بهره برداری از مهمترین خدمات موسسه ثبتی و حقوقی محک می باشد، جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید!
چه مدارکی برای ثبت شرکت تضامنی نیاز است؟
- کپی شناسنامه کلیه شرکا
- ارائه شرکت نامه در دو برگ
- تهیه اساسنامه و تقاضانامه هرکدام در دو نسخه
در چه شرایطی یک شرکت تضامنی منحل خواهد شد؟
- در صورتی ورشکستگی شرکت
- اگر مدت شرکت تمام شده باشد.
- در صورت محجور شدن یا فوت یکی از شرکایی که دراساسنامه ذکر شده است .
- در صورتی که همگی اعضای شرکت بخواهند آن را منحل نمایند.
- هنگامی که مجمع عمومی فوق العاده تصمیم بگیرد که شرکت تضامنی منحل شود.
- هنگامی که تاسیس شرکت هدف خاصی داشته و به آن هدف رسیده باشد یا رسیدن به آن هدف امکان پذیر نباشد.
- اگر شریکی که در اساسنامه اجازه فسخ به او داده شده این کار را انجام دهد.
- اگر یکی از شرکا از دادگاه حکم انحلال شرکت را گرفته باشد.