با ثبت محک کسب و کار خود را قانونی شروع کنید

ثبت شرکت آنلاین فوری با کمترین هزینه در سامانه ثبت شرکتها

ثبت شرکت شروع یک کسب کار قانونی است برای کار آفرینان و صاحبان کسب و کار. در سالهای اخیر به ثبت رساندن یک شرکت تغییرات زیادی داشته است. دیگر نیازی نیست به اداره خاصی مراجعه حضوری داشته باشید. با الکترونیکی شدن امور شما از هر جای کشور و در هر مکانی که باشید می توانید با یک تماس پروسه ثبت شرکت خود را شروع کنید. با به ثبت رسندن یک شرکت شما یک هویت حقوقی و قانونی به کسب و کار خود می بخشید.

اغلب مردم زمانی که یک فعالیت مستقل را شروع می کنند این سوال برایشان ایجاد می شود که آیا باید شرکتشان را ثبت کنند؟ در ایران برای اینکه کسب و کار شما به طور رسمی برای دولت و سازمان ها و شرکایی که قصد کار کردن با آنها را دارید شناخته شود، باید به طور قانونی شرکت خود را ثبت کنید.

ثبت شرکت

بسیاری از مردم تمایل دارند کسب و کار مستقل خود را راه اندازی کنند. برای کار کردن و انعقاد قرارداد با بسیاری از نهادها و ارگان ها باید شرکت شما ثبت شده باشد. یک شرکت ثبت شده دارای اعتبار است. برای تشکیل یک شرکت باید حداقل دو شریک وجود داشته باشد که اهداف تجاری یکسان داشته باشند. زمانی که یک شرکت را به ثبت می رسانید با توجه به نوع شرکت هر شخص داریا نقش و مسئولیت هایی ست که در اساسنامه آن شرکت تعیین شده است. بنابراین دیگر نگرانی از بابت بی مسئولیتی ها و یا اختلافات وجود نخواهد داشت چرا که به صورت مکتوب مسئولیت هر شریک، میزان سرمایه و نقش های مدیریتی کاملا مشخص شده است.

با این وجود افراد شرکت هریک در نقش خود می توانند در راه رسیدن به هدف مشترک که کسب سود می باشد مفید تر و کارآمدتر عمل کنند.

یک شرکت زمانی ایجاد می شود که تعدادی از افراد و شرکا تصمیم بگیرند در زمینه خاصی برای هدفی مشترک فعالیت کنند و کسب درآمد نمایند. ثبت و تاسیس یک شرکت فرآیندی است که باعث می شود کسب و کار شما رسمی و قانونی شود. در این فرآیند مدیر عامل، تعداد شرکا و میزان سهم هریک و حوزه فعالیت و مسئولیت هر یک کاملا مشخص می شود. اگر شرکتتان را ثبت کنید کسب و کار شما یک نهاد مستقل به شمار می رود و می تواند در چهارچوب قوانین کشور فعالیت کند.

با به ثبت رساندن شرکرت به طور رسمی هم به فعالیت های تجاری خود اعتبار می بخشید و هم از نظر حقوقی و اقتصادی فرصت های فراوانی برای شما ایجاد می شود. با انجام این فرآیند قانونی، می‌توانید از مزایای مالی، حمایت‌ های قانونی، معافیت‌ های مالیاتی و همچنین دستیابی به فرصت‌ های گسترده در عرصه تجارت بهره‌م ند شوید.

 

ثبت شرکت چیست​؟

ثبت شرکت چیست و چرا باید یک شرکت ثبت کنیم؟ ایران کشوری است که پتانسیل بالایی برای کارآفرینی دارد. هر کسی که می خواهد کسب و کار خود را در هر شهری از ایران ثبت کند، اکنون وقت آن است. با دیجیتالیته شدن تمام امور شما می توانید کسب و کار خود را بدون نیاز اینکه حتی از روی مبل منزلتان جا به جا شوید، ثبت کنید. تنها کافی است با مشاوران ثبتی و حقوقی محک تماس بگیرید تا ثبت شرکت آنلاین و در کوتاه ترین زمان انجام شود. اما قبل از آن باید بدانید چه مدارکی نیاز است و چه مراحلی باید طی شود. در این مقاله تمام موارد را شرح داده ایم تا شما با آگاهی کامل بتوانید اقدام به ثبت کردن شرکتتان کنید و کسب و کار جدیدیتان را راه اندازی کنید.

مراحل ثبت شرکت چگونه است

همانطور که می دانید بخش بزرگی از امور اداری الکترونیکی شده است. ثبت شرکت نیز از این روند جا نمانده است. برای به ثبت رساندن یک شرکت بایستی وارد سامانه جامع مربوطه شوید.

برای تاسیس یک شرکت و ثبت آن پس از تهیه مدارک مورد نیاز باید به سامانه ای که دولت تعیین کرده و به عنوان سامانه ثبت شرکت ها شناخته می شود مراجعه کنید. این سامانه برای ثبت درخواست ها این سامانه برای ثبت درخواست‌ ها و پیگیری‌ های مربوط به تأسیس شرکت ایجاد شده و شما می‌ توانید تمام مراحل را به صورت آنلاین انجام دهید. در ادامه، به شرح دقیق‌ تر مراحل ثبت شرکت می‌ پردازیم.

مراحل ثبت شرکت ها
مراحل ثبت شرکت ها

وارد کردن اطلاعات اعضا

پس از ورود به سامانه نوع درخواست خود را مشخص کنید. در اینجا شما قصد دارید شرکتی را تاسیس کنید. بنابراین بایستی از بخش تب های سایت بخش ثبت و تاسیس را انتخاب کنید. در گام بعدی باید نوع شرکتی که می خواهید ثبت کنید را مشخص نمایید. همانطور که می دانید شرکت ها به چند دسته کلی ( سهامی خاص، با مسئولیت محدود، تضامنی، سهامی عام، تعاونی و موسسه) تقسیم می شوند.

انتخاب نوع شرکت

در این مرحله باید نوع شرکت خود را انتخاب کنید. برای این منظور باید مشخص کنید که در چه زمینه ای فعالیت می کنید. به طور مثال اگر در زمینه ساختمان سازی و یا پیمانکاری فعالیت می کنید باید گزینه مربوط به کسب و کار خود را پیدا کنید و شرح دهید.

مشخص کردن سمت ها و سهام

پس از عبور از این مرحله وارد صفحه ای می شوید که فرمی برای شما نمایش داده می شود. در این صفحه باید در ابتدا تعداد اعضای هیئت مدیره را مشخص کنید. سپس بایستی مشخصات کامل که شامل مشخصات هویتی و محل سکونت هر یک را همراه با کد پستی درج نمایید. لازم به ذکر است که میزان و درصد سهام و سمت هریک از اعضا در این بخش مشخص می شود.

انتخاب نام شرکت

گام بعدی انتخاب نام برای شرکت است. انتخاب اسم شرکت بسیار حساس است. نام انتخابی شما نباید تکراری باشد و توسط شخص دیگری ثبت شده باشد. نام شرکت ها از یک سیلابی، دو سیلابی و سه سیلابی مشخص می شود. در طی سالهایی که شرکت های مختلفی در ایران ثبت شده است، به ثبت رسیدن نام های تک سیلابی و دو سیلابی بسیار نادر است. شما بایستی نام های مرتبط با نوع کسب و کار خود را در به صورت خلاقانه در کنار یکدیگر قرار دهید. برای انتخاب نام شرکت در مقاله ای جداگانه به تفصیل توضیح داده ایم. همچنین به دلیل تخصصی و حساس بودن موضوع بهتر است با کارشناسان ثبتی محک تماس بگیرید تا شما را راهنمایی نمایند.

ثبت اظهار نامه گام نهایی می باشد. اطلاعات خود و شرکتتان را تکمیل کنید و برای کارشناسان مربوطه ارسال کنید. در صورتی که نام های انتخابی شما تایید شود و نقصی در پرونده شما توسط کارشناس تشخیص داده نشود، شرکت شما به ثبت می رسد.

پایان فرایند و شروع فعالیت قانونی شرکت

پس از تکمیل تمامی مراحل و انتشار آگهی در روزنامه رسمی، شرکت شما به صورت قانونی به ثبت رسیده و می‌توانید فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کنید. با دریافت کد ثبت شرکت، کد اقتصادی و سایر مجوزهای لازم، شرکت شما به‌طور کامل می‌تواند در مناقصات، قراردادها و پروژه‌ های مختلف شرکت کند.

مدارک لازم برای تاسیس شرکت

مدارک هویتی: یک تصویر از شناسنامه و کارت ملی مدیران و سهامداران.

شماره سهامداران: شماره همراه هریک از مدیران و سهامداران و در صورت وجود بازرسان.

کد ثنا: مدیر عامل باید کد ثنا دریافت نماید.

نشانی اعضا: کد پستی و آدرس دقیق هر یک از اعضا نیز الزامی است.

مدارک ثبت شرکت
مدارک ثبت شرکت

هزینه ثبت شرکت چقدر است؟

هزینه ثبت کردن شرکت ها وابسته به فاکتورهای مختلفی است. این هزینه می تواند با توجه به نوع شرکت و میزان سرمایه اولیه آن شرکت متغیر باشد. تعداد شرکا و نوع فعالیت شرکت نیز در هزینه ثبت شرکت تاثیر گذار است.

زمانی که می خواهید یک شرکت را ثبت کنید یک سری هزینه های قانونی دارد. این هزینه ها شامل هزینه انتشار آگهی در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار می‌شود. هر چه صفحات آگهی بیشتر باشد هزینه ناشی از ان نیز بیشتر است.

اگر از وکیل و یا مشاور حقوقی برای انجام ثبت نمودن شرکت بهره بگیرید، هزینه هایی بر اساس توافق طرفین برای حق الوکاله تعیین می شود.

برای ثبت یک کمپانی یا شرکت در ابتدا باید نامی انتخاب کنید. در صورتی که خودتان یک اسم برای شرکتتان انتخاب کنید هزینه چندانی برای ثبت آن دریافت نمی شود. اما چنانچه ان نام انتخابی رد شد و شما نیاز داشتید که مشاوران حقوقی ما برای شرکت نام انتخاب کنند، هزینه جداگانه ای برای آن دریافت می شود. این هزینه برای بررسی و تایید نام توسط اداره ثبت شرکت‌ها دریافت می‌شود.پ

ثبت شرکت رایگان

در این جهان هر کار و خدماتی دارای هزینه ای است. بنابراین اگر شما قصد تاسیس یک شرکت را دارید باید هزینه های مربوط به آن را نیز بپردازید. هزینه ثبت شرکت شامل هزینه های اداری و ثبتی و هزینه های مربوط به حق الوکاله می باشد. در نظر داشته باشید که ثبت شرکت رایگان زمانی برای شما رایگان محسوب می شود که شما خود شخصا اقدام به ثبت شرکت نمایید در این صورت دیگر هزینه ای به موسسات ثبتی بابت حق الوکاله نمی پردازید اما هزینه های اداری و ثبتی آن را باید بپردازید.
در صورتی که شما تجربه ای در این حوزه ندارید و با قوانین ثبتی آشنایی ندارید توصیه می کنیم حتما این کار را به متخصصان این حوزه بسپارید تا روند ثبت شرکت شما به صورت اصولی و سریع پیش رود.

قیمت ثبت شرکت و عوامل موثر بر آن

از مهمتیرین عوامل تاثیر گذار در هزینه تاسیس شرکت سرمایه اولیه می باشد. به طور مثال تاسیس شرکت با سرمایه اولیه 100 میلیون به مراتب بالاتر از شرکتی با سرمایه  اولیه 1 میلیون می باشد.

همچنین برای ثبت برخی از انواع شرکت‌ها (مانند شرکت سهامی خاص)، نیاز به تعیین حداقلی از سرمایه اولیه وجود دارد که باید در حساب بانکی به نام شرکت واریز شود. این سرمایه جزء دارایی‌های شرکت محسوب می‌شود.

در نهایت برای نهایی کردن ثبت، نیاز به انجام تعهدات قانونی است. ممکن است نیاز به تنظیم و امضای اسناد در دفتر اسناد رسمی باشد که هزینه‌های مربوط به آن نیز باید پرداخت شود.

با توجه به متغیرهای مختلف، هزینه نهایی می‌تواند متفاوت باشد. برای دریافت هزینه دقیق، معمولاً مشاوره با وکلا یا کارشناسان امور ثبتی پیشنهاد می‌شود.

مراحل ثبت شرکت چگونه است
مراحل ثبت شرکت چگونه است

انواع شرکت ها

در قانون تجارت ایران دو نوع شرکت به طور کلی تعریف شده است. شرکت های مدنی و شرکت های تجاری.

چنانچه تعدادی افراد برای کاری مشترک در کنار یکیدیگر قرار گیرند تا به انجام کارهای مشترکی بپردازند شرکت مدنی تشکیل شده است. هدف از اجتماع و انجام کار کسب سود می باشد.  این مشارکت می تواند در قالب تجاری یا بازرگانی باشد.

زمانی که ثبت کمپانی یا شرکت انجام می شود، یک سری حقوق و وظایفی برای شرکا و سهامداران شرکت تعلق می گیرد. حال بسته به اینکه سهامی خاص باشد و یا مسئولیت محدود و یا تضامنی، وظایف هم تغییر می کند.

شرکت های تجاری به شرکت هایی گفته می شود که کار واردات صادرات اقلام بازرگانی، حق العمل کاری، ترخیص کالا از گمرک و فعالیت های مشابه این را انجام میدهند.

شرکت هایی که قابل ثبت هستند در ایران به چند دسته تقسیم می شوند که هر یک ویژگی ها و شرایط خاص خود را دارند.این شرکت‌ها بر اساس نوع فعالیت، تعداد شرکا و میزان مسئولیت آن‌ها دسته‌بندی می‌شوند. در ادامه، به معرفی مهم‌ترین انواع شرکت‌های قابل ثبت می‌پردازیم:

قیمت ثبت انواع شرکت

قیمت شرکت سهامی عام

میلیون4/5 تا 8/5

  • قابل خرید و فروش در بورس
  • تعداد سهامدار نامحدود
  • حداقل سرمایه 100 هزار تومن

قیمت شرکت سهامی خاص

میلیون6/5 تا 10

  • حداقل 3 نفر سهامدار
  • دو نفر بازرس
  • حداقل سرمایه 100 هزار تومن

قیمت شرکت مسئولیت محدود

میلیون4/5 تا 8/5

  • حداقل دو نفر عضو
  • سرمایه اولیه حداقل 100 هزار تومان
  • مسئولیت هر شریک به اندازه میزان سهامش

قیمت شرکت سهامی تضامنی

میلیون4/5 تا 8/5

  • اعتماد بیشتر بین شرکا
  • مسئولیت نامحدود شرکا
  • حداقل سرمایه 100 هزار تومن
هزینه ثبت شرکت ثبت محک
هزینه ثبت شرکت ثبت محک

انواع شرکت قابل ثبت

زمانی که تصمیم به تاسیس یک شرکت می گیرید، باید این موضوع را در نظر بگیرید که چه نوع شرکتی متناسب فعالیت شما است. نوع شرکت تعیین کننده ساختار حقوقی و قانونی آن است. همچنین بر نحوه مدیریت، مسئولیت ها و حتی جذب سرمایگذاران نیز تاثیرگذار است. در ادامه انواع شرکت هایی که در ایران قابل ثبت هستند را مورد بررسی قرار می دهیم.

ثبت شرکت سهامی عام

نام یک شرکت افشا کننده خصوصیات آن است. سهام شرکت سهامی عام قابل عرضه در بازار معاملات بورس می باشد. در این نوع شرکت امکان جذب سرمایه از طریق فروش سهام به عموم وجود دارد. اعتبار بالا و قابلیت رشد آن نیز از مزایای برجسته آن است.

شرایط ثبت شرکت

برای اینکه بتوانید شرکت خود را ثبت کنید نیازمند این است که مجموعه ای از شرایط و قوانینی که بر اساس قانون تجارت ایران عنوان شده است، لحاظ شود. با شناخت شرایط تاسیس شرکت می توانید از بروز مشکلات قانونی جلوگیری می شود. در ادامه، به بررسی جزئیات شرایط تاسیس یک شرکت در ایران می‌پردازیم.

شرایط ثبت شرکت سهامی عام

اگر می خواهید یک شرکت سهامی عام ثبت کنید، سرمایه اولیه این شرکت نباید کمتر از 5 میلیون ریال باشد. موسسین شرکت های سهامی عام باید حداقل 20 درصد سرمایه اولیه شرکت را تامین کنند. سپس باید حسابی به نام شرکت در شرف تاسیس در بانک افتتاح کنند و 35 درصد از 20 درصد سرمایه تامین شده را در آن حساب واریز کنند.

در مرحله بعدی باید اساسنامه ی شرکت و اظهارنامه و همچنین طرح پذیره نویسی سهام را همه ی موسسین شرکت امضا کنند.

اگر در تهران هستید، این مدارک را به اداره ثبت شرکت ها ارائه دهید و رسید دریافت کنید. اگر در شهرستانها هستید باید به دایره ثبت شرکت ها مراجعه کنید. البته ناگفته نماند از اول شهریور 1403 در تهران باجه های منتخب پستی را برای این کار تدارک دیده اند. بدین معنی که به جای اداره ثبت شرکت ها باید به باجه های منتخب که توسط اداره ثبت شرکت ها مشخص شده است مدارک را ارئه دهید.

ثبت شرکت سهامی عام
ثبت شرکت سهامی عام

نکات مهم

اگر بخشی از تعهد موسسین به صورت غیر نقدی می باشد، باید عین آن و یا مدارک مالیت آن را در بانکی که حساب حقوقی باز کرده اید، ارائه دهید. سپس گواهی بانک را به ضمیمه اظهارنامه و ضمائم آن را باید به اداره ثبت شرکت ها ارائه دهید. اظهار نامه حتما باید توسط موسسین تکمیل و امضا شود. موضاعات زیر باید در اظهار نامه لحاظ شود:

  • نامی که برای شرکت انتخاب شده و توسط اداره ثبت شرکت ها تایید شده است.
  • مشخصات کامل و آدرس اقامتگاه موسسین شرکت
  • مبلغ سرمایه اولیه آن و مشخص کردن میزان نقدی و غیر نقدی آن
  • مشخص کردن تعداد سهام با نام و بی نام و مبلغ اسمی آن ها. همچنین در صورت وجود تعیین میزان سهام ممتاز
  • میزان مبلغی که هریک از موسسین پرداخت کرده اند.
  • تعیین مدت شرکت. مشخص کزدن محدود یا نامحدود بودن شرکت
شرایط ثبت شرکت
شرایط ثبت شرکت

تاسیس شرکت تعاونی

شرکت تعاونی برای کسب‌ و کارهایی که هدفشان بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی اعضا از طریق همکاری متقابل است، مناسب است. این نوع شرکت بیشتر در حوزه‌ هایی مانند کشاورزی، تولید، مصرف و خدمات شکل می‌گیرد و اعضا به‌طور داوطلبانه در آن مشارکت می‌ کنند.

شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی

شرکت مختلط سهامی ترکیبی از شرکت تضامنی و سهامی است، به طوری که برخی از شرکا به‌صورت تضامنی و برخی دیگر به‌صورت سهامی در شرکت مشارکت دارند. در شرکت مختلط غیرسهامی، شرکا بدون تقسیم سرمایه به سهام در شرکت فعالیت می‌کنند و مسئولیت آن‌ها به میزان سرمایه‌شان در شرکت محدود می‌شود. هر یک از این انواع شرکت‌ها برای اهداف و شرایط خاصی طراحی شده‌اند و انتخاب نوع شرکت بستگی به نوع فعالیت و نیازهای کسب‌وکار دارد.

انواع تغییرات قابل ثبت در شرکت‌ ها

در فرآیند ثبت تغییرات شرکت، می‌توان به تغییرات مختلفی اشاره کرد که هر یک از آنها باید به صورت جداگانه و با دقت ثبت شوند:

۱. تغییر نام شرکت

ممکن است شرکت ها در طی زمان بخواهند برند خود را تغییر بدهند و یا فعالیت های خود را گسترش دهند. این تغییرات باید به صورت رسمی ثبت شود تا از نظر قانونی دارای اعتبار باشد.

۲. تغییر آدرس

یکی از رایج ترین موارد در ثبت تغییرات شرکت، تغییر آدرس دفتر مرکزی می باشد. این تغییر نه تنها برای ارسال مکاتبات قانونی بلکه برای تطابق با مقررات محلی نیز اهمیت دارد.

۳. تغییر در ترکیب سهامداران

هر گونه تغییر در سهامداران یا میزان سهم آنها باید به صورت رسمی ثبت شود تا از نظر مالی و حقوقی مشکلاتی پیش نیاید.

۴. تغییر مدیران یا اعضای هیئت مدیره

یکی از تغییرات مهم در شرکت‌ها، تغییر در مدیران یا اعضای هیئت مدیره است. این تغییرات باید به سرعت ثبت شوند تا تعهدات حقوقی و وظایف مدیران به درستی تعیین شود.

۵. افزایش یا کاهش سرمایه

شرکت‌ها ممکن است در طول زمان به دلایل مختلفی نیاز به افزایش یا کاهش سرمایه داشته باشند. این تغییرات نیز باید در سامانه‌های قانونی ثبت شوند.

۶. تغییر در موضوع فعالیت شرکت

تغییر در زمینه یا حوزه فعالیت شرکت یکی دیگر از تغییرات کلیدی است که باید ثبت شود. این تغییر می‌تواند بر روی توافق‌نامه‌ها، قراردادها و مجوزهای شرکت تاثیر بگذارد.

کجا شرکت خود را ثبت کنیم؟

شما می توانید کارهای مربوط به تشکیل شرکت خود را به صورت اینترنتی انجام دهید. همچنین دفاتر ثبتی و حقوقی نیز هستند که کلیه امور ثبت و تاسیس شرکتها را صفر تا صد انجام میدهند. موسسه محک علاوه بر موارد گفته شده، مشاوره ثبت انواع شرکت و انتخاب نام شرکت نیز از خدمات ما می باشد.

چرا باید ثبت محک را انتخاب کنید؟

قصد تاسیس یک شرکت دارید؟ و یا شرکتی دارید که می خواهید تغییراتی در آن ایجاد کنید؟ برای تشکیل شرکت و یا تغییرات شرکت نیاز دارید یک متخصص ثبتی در این پروسه شما را یاری کند.

تمامی کسب و کارها چه به صورت کوچک و خود اشتغالی باشند و چه بزرگ، نیاز به ثبت آن دارند. اصولا هر فردی که شغل آزادی را شروع می کند و میخواهد سود کسب کند، ملزم به ثبت تجارت خود است.

به عنوان یک کارآفرین که یک کسب و کار را اداره می کند، باید با موسسه ثبتی محک تماس بگیرید تا جزییات و مدارک مورد نیاز برای ثبت انواع شرکت را به شما اعلام کنند.

انحلال شرکت چیست؟

انحلال یک شرکت به این معناست که حیات حقوقی و فعالیت آن شرکت پایان یافته است. یک شرکت زمانی منحل می شود که شرکت دیگر قادر به فعالیت نباشد و توسطمدیران آن شرکت تصمیم به انحلال ان گرفته شود. یک شرکت می تواند به دلایل مختلفی منحل شود از جمله ورشکستگی، توافق شرکا و یا اینکه مدت قرار داد شرکت تمام شود.

انحلال یک شرکت دارای مراحل خاصی است. زمانی که سهامداران یک شرکت تصمیم می گیرند یک شرکت را منحل کنند در واقع اولین مرحله انحلال اتفاق افتاده است.

پس از تصمیم‌گیری نهایی سهامدارن برای منحل کردن شرکت، باید یک یا چند نفر مدیر تصفیه برای مدیریت امور مالی و تسویه بدهی‌های شرکت منصوب شوند. وظیفه مدیر تصفیه شامل جمع‌آوری دارایی‌ها، پرداخت بدهی‌ها و تقسیم باقیمانده دارایی‌ها میان سهامداران است.

بعد از انتخاب مدیر تصفیه انحلال شرکت باید در اداره به ثبت برسد. با این اقدام شرکت به صورت رسمی شرکت منحل می شود و در این صورت دیگر شرکت قادر به هیچ فعالیت تجاری و اقتصادی نمی باشد.

وظیفه مدیر تصفیه در این زمان این است که بدهی ها و تعهدات مالی شرکت را به عهده بگیرد. پس از پرداخت بدهی ها دارایی های باقی مانده تقسیم می‌شود.

در نهایت که تمامی کارهای مالی و پرداختی شرکت انجام شد، باید نام شرکتی که ثبت کرده اید از لیست شرکت‌های ثبت‌شده حذف شود و به این شرکت به صورت قانونی منحل می‌شود.

انواع انحلال شرکت

یک از دلایلی که یک شرکت منحل می شود این است که مدیران یا سهامداران با تصمیم  خود و دلخواه بخواهند شرکت خود را منحل کنند، در این صورت انحلال ارادی رخ داده است. همچنین اگر شرکتی تخلفات داشته باشد و یا در پرداخت بدهی های خود ناتوان باشد، دادگاه رای به انحلال شرکت می دهد.

نوعی دیگر از انحلال، انحلال اجباری می باشد. در این حالت شرکت ورشکسته است و یا به دلیل نقض قوانین شرکت منحل می شود.

انواع شرکت
انواع شرکت

چرا یک شرکت منحل می شود؟

یکی از علت های انحلال یک شرکت ورشکستگی می باشد. ورشکستگی زمانی رخ می‌دهد که یک شرکت به دلیل مشکلات مالی قادر به پرداخت بدهی‌های خود نیست و در نتیجه مجبور به انحلال می‌شود.

در این وضعیت، شرکت دیگر توانایی ادامه فعالیت ندارد و دارایی‌های آن به منظور تسویه حساب با طلبکاران به فروش می‌رسد. همچنین برخی شرکت‌ها برای مدت زمان مشخصی ثبت می‌شوند و پس از پایان این دوره، به طور خودکار منحل می‌گردند.

این حالت معمولاً در شرکت‌هایی که برای پروژه‌های خاصی تشکیل شده‌اند، رخ می‌دهد. در مواردی دیگر، شرکای شرکت ممکن است به دلیل اختلافات داخلی یا عدم تمایل به ادامه همکاری، تصمیم به انحلال شرکت بگیرند. این تصمیم می‌تواند بر اساس توافق شرکا و بدون نیاز به دخالت خارجی اتخاذ شود.

همچنین نقض قوانین و مقررات توسط شرکت می‌تواند منجر به انحلال اجباری آن توسط مقامات قضایی شود. در این حالت، تخلفات قانونی یا عملکرد نادرست شرکت باعث مداخله قانونی و انحلال آن خواهد شد.

ثبت تغییرات شرکت

امروزه کسب و کارها به صورت مداوم در حال تغییرات داخلی و یا خارجی هستند. ممکن است بخواهید نام شرکت را تعییر دهید. و یا در تعداد مدیران و شرکا تغییراتی ایجاد کنید.  همچنین تغییر در سرمایه و موضوع شرکت نیز می تواند از تغییرات شرکت به شمار رود.

چنانچه شرکت خود را ثبت کرده اید، هرگونه تغییرات در آن باید از طریق مراجع قانونی اطلاع داده شود و به صورت رسمی ثبت آن انجام شود. به یاد داشته باشید تغییرات اعمال‌شده بدون ثبت رسمی از نظر قانونی اعتبار ندارد.

برای تغییرات شرکت اولین مرحله تهیه و تصویب صورت جلسه می باشد. این صورتجلسه باید حاوی توضیحات دقیق از تمامی تغییرات پیشنهادی باشد و به تأیید اعضای شرکت برسد. مواردی مانند تغییر مدیرعامل، اعضای هیئت مدیره، افزایش یا کاهش سرمایه و تغییر در اساسنامه باید به‌صورت مشخص در این صورتجلسه درج شود. این مرحله از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا تمامی تغییرات قانونی به واسطه همین صورتجلسه به اداره مربوطه اعلام می‌شود.

تغییرات در سامانه ثبت شرکت‌ ها

پس از تصویب صورتجلسه، مرحله بعدی ثبت تغییرات در سامانه تاسیس شرکت‌ها است. این سامانه، بستری آنلاین است که فرآیند ثبت تغییرات شرکت را تسهیل می‌ کند و نیاز به مراجعه حضوری به اداره مربوطه را کاهش می‌دهد. مدارک مورد نیاز برای این مرحله شامل صورتجلسه، مدارک هویتی اعضای جدید (در صورت تغییر)، و سایر مستندات مربوط به تغییرات است. پس از ثبت این مدارک، درخواست تغییرات بررسی شده و در صورت تأیید نهایی، تغییرات به‌صورت رسمی ثبت می‌شود.

ثبت به‌ موقع تغییرات شرکت از بروز مشکلات قانونی جلوگیری می‌ کند و باعث حفظ شفافیت در فعالیت‌ های شرکت می‌ شود. به‌ علاوه، این اقدام باعث جلب اعتماد بیشتر ذینفعان، سرمایه‌ گذاران و مشتریان می‌ گردد.

با این حال به دلیل پیچیدگی های حقوقی آن بسیاری از افراد با جزییات آن آشنایی ندارند. از این رو ما در سایت جامع محک مقاله ای نوشتیم تا بتوانیم سامانه اداره مربوطه را معرفی کنیم که دارای آدرس اینترنتی irsherkat.ssaa.ir می باشد.

سامانه ثبت شرکت ها ثبت محک
سامانه ثبت شرکت ها ثبت محک

ثبت شرکت در مناطق آزاد

در ایران تشکیل و تاسیس شرکت ها در مناطق آزاد اقتصادی با سایر بخش های ایران متفاوت است. به همین علت اگر می خواهید شرکت خود را در این مناطق ثبت کنید باید وارد سامانه https://cr.freezones.ir شوید و نسبت به ثبت کردن شرکت خود در این مناطق اقدام کنید.

این سامانه پلتفرم جامعی است که تمام مراحل ثبت شرکت های و موسسات غیرتجاری ایرانی و خارجی را تحت پوشش قرار می دهد. همچنین خدمات دیگری را مانند ثبت تغییرات شرکت‌ها، پلمپ دفاتر تجاری و غیرتجاری، ثبت شعبه و همچنین ثبت اظهارنامه دفاتر بازرگانی را نیز می توانید در این سامانه انجام دهید.  تیم کارشناسان ثبتی محک، با تخصص در امور ثبت، قادر است که شرکت و موسسه شما را در کوتاه ‌ترین زمان ممکن و با هزینه ای کاملا مقرون به صرفه در مناطق آزاد به ثبت برساند.

ثبت شرکت در مناطق ویژه اقتصادی

مناطق ویژه اقتصادی یا مناطق آزاد، مناطقی هستند که داخل کشور ایران قرار دارند اما دارای قوانین اقتصادی و تجاری متفاوتی با دیگر شهرها می باشد. هدف از اعمال قوانین متفاوت در این مناطق این است که سرمایه گذاران داخلی و خارجی را جذب کنند. همچنین با ایجاد فرصت های شغلی و گسترش صادرات کالا و خدمات به بازارهای جهانی موجب رونق و رشد کسب و کارها می شود.

برای بهره‌ گرفتن از مزایای ثبت شرکت در این مناطق، مشاوره با کارشناسان مجرب و متخصص ضروری است. جهت دریافت مشاوره از متخصصین شرکت ثبت محک، می‌توانید با شماره02632523252  تماس بگیرید.

خدمات ثبت شرکت توسط موسسه ثبت محک

موسسه ثبت محک، با تیمی متخصص و مجرب، خدمات ثبت انواع شرکت‌ها در تهران،  کرج و شهرستان‌ها و تمامی مناطق آزاد کشور را با سرعت و کیفیت بالا انجام می‌دهد. برای دریافت اطلاعات دقیق و مشاوره در خصوص هزینه‌های ثبت انواع شرکت در مناطق مختلف ایران و سایر کشورهای خارجی از جمله دبی قطر و ترکیه، با موسسه ثبتی حقوقی محک تماس حاصل نمایید.

سرمایه‌گذاری در شرکت‌های تجاری

جهت تاسیس یک شرکت تجاری و تامین مالی آن، نیاز به سرمایه گذاری می باشد. شرکا باید مبلغی را به عنوان سهم خود وارد شرکت کنند. این سهام می تواند نقدی باشد و یا غیر نقدی. پس از به ثبت رساندن شرکت و ایجاد شخصیت حقوقی، انچه شرکا به عنوان سرمایه نقدی و یا غیر نقدی آورده اند به عنوان دارایی شرکت شناخته می شود. به این معنی که دیگر جز دارایی های شخصی محسوب نمی شود. هدف از مشارکت در یک شرکت تجاری، کسب سود و تقسیم آن سود آن میان شرکا است.

سرمایه ای که جمع آوری می شود در طی فعالیت شرکت، به عنوان دارایی شرکت محاسبه می شود و به دارایی پیشین افزوده می شود. این گونه هیچ یک از شرکا به صورت مستقیم مالک این سرمایه و دارایی‌ها نبوده و تنها حق دریافت سود از فعالیت‌های شرکت را دارند.

دریافت المثنی مدارک ثبتی شرکت

مدارک شرکت نیز ممکن است مانند مدارک دیگر نیاز به المثنی داشته باشد. دلایل مختلفی همچون گم شدن مدارک، آسیب دیدن و یا سرقت و… می تواند موجب از بین رفتن مدارک اصلی شرکت شود. در چنین شرایطی، بازیابی و دریافت المثنی این مدارک ضروری است.

برای دریافت المثنی مدارک ثبتی شرکت، باید از طریق اداره ثبت شرکت‌ها اقدام کرد. این فرآیند نیازمند ارائه درخواست رسمی و مدارک هویتی اعضای هیئت مدیره است. همچنین، لازم است فرم درخواست المثنی توسط تمامی اعضای هیئت مدیره امضا شود و توسط وکیل رسمی دادگستری به همراه فیش پرداختی هزینه‌های مربوطه به اداره ثبت شرکت‌ها ارائه شود.

مزایای ثبت شرکت در ایران چیست؟

به ثبت رساندن یک شرکت در ایران مزیت های زیادی به همراه دارد. مهمترین و برجسته ترین مزیت ان داشتن اعتبار قانونی است.

یکی دیگر حسن های تاسیس شرکت، بهره مندی از تسهیلات بانکی است. موسسات و مالی و بانک ها امتیازات خاصی برای شرکت ها و کسب و کارهای ثبت شده در نظر می گیرند. بنابراین برای شرکت ها این امکان فراهم می شود که کمبودهای مالی خود را بتوانند جبران کنند.
اگر شرکت شما به ثبت رسمی  نرسیده باشد نمی توانید با سازمان ها و شرکت ها قراردادهای رسمی ببندید و در این زمینه ممکن است به مشکل برخورد کنید.

در نهایت، ثبت شرکت به ایجاد اشتغال می کند و توسعه اقتصادی را رو به رشد می کند.  شما را نیز در مسیر حرفه‌ ای‌ تر و بلند مدت کسب‌ و کارتان قرار می‌ دهد.

پرسش های پر تکرار

چقدر طول می کشد شرکت ثبت شود؟

ثبت یک شرکت به طور معمول بین 14 تا 30 روز کاری زمان می برد. لازم به ذکر است که این مدت دقیق نیست و به عوامل زیادی بستگی دارد که می توان این زمان را کوتاه تر و یا بیشتر کند.

محبوب ترین نوع شرکتی که ثبت می شود کدام است؟

معمولا دو نوع شرکت در ایران بسیار پرطرفدار است. شرکت سهامی خاص و مسئولیت محدود.

آیا فقط با یک نفر می توان شرکت تشکیل داد؟

خیر برای ثبت شرکت حداقل به دو نفر شریک نیاز است.

چگونه برای شرکت نام انتخاب کنیم؟
برای انتخاب نام شرکت می توانید با مشاوران ثبتی و حقوقی محک مشورت نمایید. مشاوران موسسه ثبتی محک از تجربه و دانش کافی برخوردارند و می توانند شما را در این راه همراهی کنند.

پیمایش به بالا
تماس بگیرید