ثبت تغییرات شرکت | مراحل و مدارک تغییرات انواع شرکت ها: آیا در زمینه ثبت تغییرات شرکت، تجربه دارید؟ آیا می دانید ثبت تغییرات شرکت شامل چه مواردی می باشد؟ آیا با مراحل ثبت تغییرات شرکت آشنایی دارید؟ هر فرآیندی به هر دلیل در طول زمان دستخوش تغییرات خواهد شد؛ یکی از مهم ترین تغییرات در زمینه ثبت شرکت می باشد.
شرکت های ثبت شده گاهی در طول زمان به دلایل مختلفی نیاز به تغییر اطلاعات دارند و فرایند ثبت تغییرات شرکت همه یا هدف بهبود فعالیت شرکت و پیشرفت آن انجام می شود. ثبت تغییرات شرکت های ثبت شده دارای سلسله مراتب مخصوص به خود می باشد و باید تمامی مراحل طبق اصول و قوانین انجام شود.
به منظور انجام فرآیند ثبت تغییرات شرکت، باید در مورد تمامی موارد مورد نیاز اطلاعاتی کسب نمایید؛ از جمله اینکه بدانید چه تغییراتی در شرکت باید ثبت شود؟ از چه راهی میتوان فرایند ثبت تغییرات شرکت را انجام داد؟ ضرورت ثبت تغییرات شرکت چیست؟ و…
به همین دلیل برای موفقیت در انجام صحیح فرآیند ثبت تغییرات شرکت لازم است؛ آگاهی لازم را در این زمینه کسب نمایید. البته برای بهبود کیفیت انجام فرایند ثبت تغییرات شرکت می توانید انجام آن را به کارشناسان مجرب در این زمینه بسپارید.
ثبت تغییرات شرکت | مراحل و مدارک تغییرات انواع شرکت ها
ثبت تغییرات شرکت در موضوعات خاصی ضروری می باشد. انجام تغییر در مواردی مانند تغییر ریاست، تغییر موضوع فعالیت، تغییر سرمایه و… نیازمند ثبت به صورت رسمی و قانونی می باشد.
انجام این فرایند از این جهت حائز اهمیت می باشد که با ثبت تغییرات شرکت به صورت قانونی، تمامی حقوق شرکت در زمینه مورد نظر حفظ خواهد شد؛ از طرفی با ثبت قانونی تمامی تغییرات، امکان هرگونه سوء استفاده و کلاهبرداری با نام شرکت به حداقل میزان ممکن می رسد.
از طرفی تمامی فعالیت های شرکت پس از اعمال تغییرات جنبه قانونی خواهد داشت و با پشتوانه دولتی شرکت می تواند به فعالیت خود ادامه دهد و از مزایای امتیازات دولتی در زمینه تغییرات اعمال شده، استفاده نماید.
همچنین ثبت تغییرات شرکت در زمینه امور مالی می تواند باعث کاهش میزان هزینه های متفرقه و مالیات های مربوطه شود و همچنین کمک هزینه های دولتی به همان میزان کاهش یا افزایش خواهد داشت.
ثبت تغییرات شرکت در مدیریت یا سهامداران آن باعث می شود تمامی وظایف و حدود فعالیت افراد به صورت واضح مشخص شود و ادامه روند اداره شرکت توسط افراد مربوطه بدون هیچ مشکلی انجام گردد. با توجه به تمامی موضوعات بیان شده، ثبت تغییرات شرکت جزو اولویت های فعالیت هر شرکت باید باشد.
ثبت تغییرات شرکت شامل چه مواردی می شود؟
ثبت تغییرات شرکت در واقع به تمامی موارد قابل تغییر، رسمیت و جنبه قانونی می بخشد و باعث بهبود فعالیت شرکت می گردد. نکته بسیار مهم در ثبت تغییرات شرکت این می باشد که به منظور تغییر در هر موردی از شرکت، قبل از ثبت آن باید جلسه ای در این زمینه انجام گیرد و فرایند تغییر در هر موردی با رضایت تمامی سهامداران و هیئت مدیره و تایید هیات نظارت انجام شود. ثبت تغییرات شرکت تنها در موارد خاصی الزامی می باشد که به بررسی تمامی این موارد می پردازیم:
-
اعمال تغییر در اساسنامه
اساسنامه شرکت در واقع تمامی موارد مهم و قانونی شرکت را بیان می کند و به وسیله آن تمامی موارد در زمینه نحوه فعالیت شرکت، نحوه اداره شرکت، سرمایه شرکت، نحوه تقسیم سود و زیان بین سهامداران و… تعیین می گردد.
یکی از مهم ترین موارد ثبت تغییرات شرکت، تغییر در اساسنامه شرکت می باشد. با توجه به اینکه اساسنامه شرکت در واقع تعیین کننده خط مشی فعالیت شرکت می باشد؛ در صورت اعمال هرگونه تغییر در آن، هر چه سریعتر باید نسبت به ثبت قانونی آن اقدام شود.
-
اعمال تغییر در نام شرکت
در بعضی موارد بنا به دلایلی با نظر اعضا و سهامداران لازم می شود که نام شرکت تغییر یابد. پس از بررسی تمامی موارد توسط اعضای شرکت و رضایت افراد بر تغییر نام شرکت، باید تمامی مراحل یافتن نام مناسب، استعلام نام، بررسی تطابق آن با قوانین و… مجددا انجام شود.
پس از طی نمودن تمامی موارد گفته شده، فرآیند ثبت تغییرات شرکت باید طبق روال قانونی آن پیش رود و در درخواست مورد نظر نام جدید شرکت بیان شود.
البته تغییر در نام شرکت باید دارای دلایل موجه باشد و به صورت دل به خواهی انجام نخواهد شد. همچنین تمامی اصول انتخاب نام در شرکت های مختلف، در انتخاب نام جدید باید بررسی و رعایت شود. نام جدید شرکت باید متناسب با آن باشد و نشان دهنده زمینه فعالیت شرکت باشد.
-
اعمال تغییر در مدت فعالیت شرکت
در ابتدای شروع فعالیت شرکت، مدت زمان خاصی به منظور دوره فعالیت شرکت مشخص می شود و برای تمامی این دوره میزان سرمایه، تعداد سهامداران، ریاست شرکت و… مشخص می شود.
هر گونه تغییر در دوره زمانی فعالیت شرکت، تمامی موارد بیان شده را تحت الشعاع قرار می دهد؛ در نتیجه به منظور اعمال تغییر در این زمینه باید تمامی جوانب سنجیده شود و موضوع مورد نظر در جلسات مربوطه بیان شود.
این تغییر باید توسط اعضای هیات مدیره و ریاست و سهامداران مورد بررسی قرار گیرد و در صورت تطابق آن با شرایط و عدم ایجاد اشکال در فعالیت شرکت، تایید خواهد شد.
پس از تایید تمامی عوامل مربوطه، فرایند ثبت تغییرات شرکت در زمینه مدت فعالیت شرکت باید طبق قوانین موجود انجام شود. تمامی مراحل مربوط به ثبت تغییرات شرکت در این زمینه باید به طور کامل انجام شود و درخواست مورد نظر به اداره مربوطه تحویل داده شود.
پس از تایید اداره مربوطه اعمال تغییرات ثبت شرکت ها در زمینه مدت فعالیت آن اعمال خواهد شد و پیرو آن تغییراتی در زمینه تمامی امور شرکت صورت خواهد گرفت. مراحل لازم در زمینه انجام صحیح این موارد هم باید به طور کامل و صحیح صورت گیرد.
-
اعمال تغییر در مدت فعالیت هیئت مدیره
هیئت مدیره هر شرکت مسئولیت اداره و پیشبرد فعالیت های شرکت در زمینه دسترسی به هدف آن را به عهده دارند. گاهی مواقع با در نظر گرفتن تمامی موارد مربوط به فعالیت شرکت و میزان دسترسی به اهداف آن، اعمال تغییر در مدت فعالیت هیئت مدیره یک شرکت لازم می باشد.
در برخی موارد پس از بررسی تمامی جنبه های فعالیت یک شرکت، با در نظر گرفتن میزان پیشرفت و موفقیت آن و افزایش سوددهی شرکت در یک دوره مدیریتی، سهامداران شرکت لازم می دانند دوره فعالیت اعضای هیئت مدیره شرکت را تمدید نمایند؛
این امر سبب می شود اداره امور در دست افراد مجرب باقی بماند و شرکت به همین منوال به پیشرفت خود ادامه دهد.
به این منظور لازم است ثبت تغییرات شرکت در این زمینه به صورت قانونی صورت گیرد و در ادارات دولتی مربوطه مورد تایید قرار گیرد. از طرفی در بعضی موارد امکان عدم کفایت افراد در اداره شرکت حس می گردد و به این منظور لازم است با برکنار نمودن این افراد، از ضرر دهی هر چه بیشتر شرکت پیشگیری شود.
برای این امر هم لازم است که پس از تایید تمامی سهامداران، اعضای هیئت مدیره تغییر یابند و جانشینانی مناسب برای آن ها پیدا شود. در ثبت تغییرات شرکت به این منظور لازم است دلایل لزوم اعمال تغییرات مربوطه ذکر شود و اسامی افراد برکنار شده و جانشینان آن ها به طور واضح بیان شود. همچنین حیطه فعالیت این افراد باید مشخص شود تا اشکالی در مدیریت شرکت ایجاد نشود.
-
انحلال شرکت
انحلال شرکت فرایندی می باشد که در آن به دلیل پایان دوره فعالیت شرکت یا صلاحدید سهامداران و اعضای هیات مدیره، ادامه فعالیت شرکت مفید نخواهد بود و میزان سوددهی شرکت کمتر از میزان دخل و خرج آن می باشد؛ به همین دلیل لازم است که انحلال شرکت انجام گیرد.
فرایند ثبت تغییرات شرکت در زمینه انحلال آن، باید به صورت قانونی انجام گیرد و تمامی درخواست ها و تاییدیه های لازم دریافت شود.
باید دقت فرمایید به دلیل اینکه پس از ثبت قانونی انحلال شرکت، دیگر هیچ مالکیتی نسبت به شرکت وجود نخواهد داشت؛ حتما تمامی موارد مورد بررسی قرار گیرد و طی جلسه ای رسمی و با نظر تمامی دست اندرکاران شرکت در زمینه انجام این فرایند تصمیم گرفته شود.
-
اعمال تغییر در سهامداران شرکت
فرایند ثبت تغییرات شرکت باید در زمینه اعمال تغییر در سهامداران شرکت هم به صورت قانونی انجام شود. با توجه به این موضوع که سهامداران هر شرکت با توجه به میزان سرمایه خود نسبت به اداره امور قدرت خواهند داشت؛ هر گونه تغییر در سهامداران شرکت و میزان سهام آنها باید به صورت قانونی ثبت گردد.
از طرفی میزان سود و زیان شرکت به نسبت سرمایه سهامداران تقسیم می شود، با توجه به تاثیر مستقیم این موضوع در میزان منافع افراد باید نسبت به ثبت هرگونه تغییرات در این زمینه با جدیت کامل اقدام گردد.
-
اعمال تغییر در موضوع فعالیت شرکت
در بعضی موارد با توجه به موانع پیشرفت یک شرکت، تغییر در بازار اقتصادی، تغییر در درخواست افراد جامعه و… لازم است که موضوع فعالیت شرکت تغییر یابد و فعالیت خود را در حیطه ای دیگر ادامه دهد.
به این منظور لازم است پس از بررسی تمامی جوانب و تایید موضوع توسط تمامی سهامداران، هیئت مدیره، هیئت نظارت و… ثبت تغییرات شرکت در زمینه موضوع فعالیت آن به صورت قانونی دنبال گردد.
بسیاری از جوانب شرکت، با توجه به اعمال تغییر در موضوع شرکت، تغییر خواهد کرد؛ پس از ثبت درخواست تغییر در موضوع شرکت و تایید آن توسط اداره مربوطه، باید تمامی این موارد تغییر یابند.
از طرفی ثبت تغییرات شرکت در زمینه موضوع فعالیت آن، سبب می شود بسیاری از افراد در زمینه اطلاعات جدید آن آگاهی یابند و به همین منوال میزان مشتریان شرکت افزایش خواهد یافت و فعالیت شرکت دارای رسمیت قانونی خواهد بود.
-
اعمال تغییر در آدرس شرکت
با توجه به این موضوع که آدرس یک شرکت در انجام مراحل ثبت شرکت در تمامی ادارات قانونی ثبت می شود و به عنوان محل فعالیت شرکت در نظر گرفته می شود؛ دارای اهمیت می باشد.
بعضا گاهی مواقع نیاز به تغییر آدرس شرکت وجود خواهد داشت. برای انجام این فرآیند، پس از بررسی تمامی جوانب مربوطه، درخواست ثبت تغییرات شرکت در زمینه آدرس محل فعالیت شرکت باید به صورت قانونی و رسمی ثبت شود و پس از بررسی های لازم فرآیند مربوطه انجام خواهد گرفت.
-
اعمال تغییر در تابعیت شرکت
هر شرکت دارای تابعیت خاصی می باشد و با توجه به همین موضوع، مجوز فعالیت در حیطه های مختلف و کشورهای متفاوت را خواهد داشت. با توجه به اهمیت تابعیت شرکت در نحوه فعالیت آن، لازم است اگر قصد اعمال تغییر در این مورد را دارید؛ پس از تایید تمامی اعضا و سهامداران شرکت، روند قانونی ثبت تغییرات شرکت را انجام دهید.
چه تغییراتی در شرکت ها حتما باید ثبت شوند؟
- در صورت بروز تغییر در اساسنامه شرکت
- هنگامی که یکی از شرکا بخواهد شراکت خود را فسخ نماید
- در صورت تغییر نام شرکت
- تمدید کردن مدت شرکت
- در صورت منحل شدن شرکت( حتی اگر منحل شدن به دلیل تمام شدن مدت شرکت باشد باید ثبت گردد)
- در صورت تغییر کردن مدیران شرکت
برای ثبت تغییرات شرکت باید صورتجلسه تنظیم و به اداره ثبت شرکت ها تحویل داده شود. در ادامه اگر صورتجلسه تنظیمی مطابق با مقررات بود آگهی تغییرات ثبت شرکت باید در روزنامه های کثیرالانتشار به چاپ برسد. لازم به ذکر است که در زمانی که باید چند تغییر برای شرکت مورد نظر ثبت گردد، برای هر کدام از تغییرات باید صورتجلسه جداگانه تنظیم شود.
در ثبت تغییرات شرکت، چه مدارکی لازم است؟
به منظور ثبت تغییرات شرکت لازم است که تمامی اصول و موارد پیش و پس از تغییر در فرایند فعالیت شرکت سنجیده شود و بر این اساس تصمیمی درست اتخاذ گردد. به منظور ثبت تغییرات شرکت باید تمامی عوامل و دست اندرکاران شرکت رضایت کامل داشته باشند و تغییر در موضوع مورد نظر در جلسه ای قانونی مورد ارزیابی قرار گرفته باشد.
برای ثبت تغییرات شرکت مدارکی مورد نیاز می باشد که به منظور صرفه جویی در زمان لازم است قبل از اقدام به ثبت درخواست در زمینه تغییر در شرکت این موارد تهیه شود و آماده باشد که شامل موارد زیر می باشد:
- گزارشی از جلسه هماهنگی بین دست اندرکاران شرکت مبنی بر تایید تمامی اعضا برای ثبت تغییرات شرکت
- اسناد و مدارک سهامداران شرکت
- به منظور ثبت تغییرات شرکت، باید آگهی مبنی بر تایید این تغییرات در روزنامه رسمی کشور چاپ شود و وجود رونوشتی از آگهی آخرین تغییرات شرکت الزامی می باشد.
- تمامی مدارک و مستندات شرکت باید موجود باشد.
- رونوشت تمامی اسناد شناسایی سهامداران و اعضای هیئت مدیره باید در دفاتر قضایی مورد تایید قرار گیرد و برابر اصل شود.
- نام تمام سهامدارانی که حق امضا نسبت به شرکت دارند.
- تاییدیه میزان سرمایه و سهام شرکت
- تاییدیه نشانی محل فعالیت شرکت به همراه کد پستی مخصوص
- فرمی مبنی بر تعیین سهامداران شرکت و تمامی افرادی که مسئولیتی در شرکت دارند.
روش های ثبت تغییرات شرکت
ثبت تغییرات شرکت پروسه ای است که با توجه به اهمیت آن باید به طور کامل و دقیق انجام شود. روش های زیادی به منظور ثبت تغییرات شرکت در نظر گرفته شده است.
ثبت تغییرات شرکت باید توسط فرد یا افرادی انجام شود که دارای مسئولیت هستند و توانایی گرفتن تصمیم درست در این زمینه را برای شرکت داشته باشند. در این مطلب در مورد نوزاد نامبرده اطلاعاتی بیان می شود:
-
ثبت تغییرات شرکت به وسیله هیئت مدیره
هیئت مدیره شرکت از گروهی از افراد تشکیل شده اند که مسئول بررسی و تقسیم سهام و سرمایه شرکت می باشند. این افراد همچنین وظیفه تعیین و انتصاب رئیس و نائب رئیس را به عهده دارند.
با توجه به موارد بالا افراد هیئت مدیره در ثبت تغییرات شرکت صاحب نظر خواهند بود و در صورتی که یک تغییر در این جلسه مورد بررسی قرار گیرد و تایید شود؛ فرایند ثبت این تغییرات می تواند توسط هیئت مدیره انجام گیرد.
-
ثبت تغییرات شرکت به وسیله مجمع عمومی عادی
مجمع عمومی شامل تمامی سهامداران و دست اندرکاران شرکت می باشد. به منظور ثبت تغییرات توسط مجمع عمومی باید در جلسه ای که به صورت سالیانه انجام می شود؛ موضوع مورد بررسی قرار گیرد و پس از تایید تمامی یا اکثر افراد شرکت کننده در جلسه، ادامه فرایند مراحل قانونی خود را طی نماید.
در ثبت تغییرات شرکت به وسیله مجمع عمومی عادی، تمامی شرکا وجود دارند و موضوع با نظر تمامی افراد مورد بررسی قرار میگیرد، در نتیجه نظرات بهتر و جامع تر خواهد بود و همین امر سبب بهبود پیشبرد فرایند ثبت تغییرات شرکت خواهد شد.
-
ثبت تغییرات شرکت به وسیله مجمع عمومی فوق العاده
این مجمع در موارد خاص و توسط افرادی انجام می شود که مقدار سهام آنها بیشتر از حد مشخصی باشد. در این جلسات مواردی همچون تغییر دادن میزان سرمایه شرکت، منحل کردن شرکت، تغییر دادن موارد اساسنامه و… مورد بررسی قرار میگیرد.
در صورتی که ۷۵ درصد افراد موافق با یک تغییر باشند، تغییر مورد نظر انجام خواهد گرفت و فرآیند ثبت تغییرات شرکت در موارد نامبرده با تاییدیه کامل شرکت انجام خواهد شد و باید مراحل انجام آن به صورت قانونی صورت گیرد.
ثبت تغییرات شرکت چه مراحلی دارد؟
فرایند ثبت تغییرات شرکت همانند ثبت شرکت دارای مراحل خاصی می باشد. فرایند ثبت تغییرات شرکت در گذشته به صورت حضوری انجام می شده و با توجه به زمانبر بودن این فرآیند، بستری به منظور ثبت تغییرات شرکت به صورت اینترنتی برای افراد فراهم شده است.
به منظور ثبت تغییرات شرکت باید تمامی مراحل آن به طور کامل انجام شود و پیگیری های لازم در این زمینه انجام شود . از طرفی تمامی مدارک مورد نیاز به منظور انجام این فرآیند باید از قبل آماده شده باشد و در صورت نیاز در سایت آپلود شود.
در این بخش به بررسی مراحل ثبت تغییرات شرکت خواهیم پرداخت:
- تنظیم و تایپ صورتجلسه تغییرات شرکت ( تمامی شرکا می بایست تمامی اوراق صورتجلسه را امضا کرده باشند)
- سپس سایت ثبت شرکت ها ( http://irsherkat.ssaa.ir ) مراجعه شود و فرم مربوط به ثبت تغییرات شرکت را به منظور تکمیل دریافت نمایید.
- در فرم مربوطه باید تمامی داده های خواسته شده از جمله موضوع فعالیت شرکت، کد ثبت شرکت و شناسه ملی آن را باید درج نمایید.
- پس از این مرحله، باید مستندات موجود در زمینه های ذیل را ارائه نمایید:
- شرح جلسه ای در شرکت که نحوه ثبت تغییرات شرکت در آن مورد بررسی قرار گرفته است و تایید شده است.
- تمامی مستندات شناسایی افرادی که متقاضی ثبت تغییرات شرکت می باشند.
- به منظور پیشبرد بهتر ثبت تغییرات شرکت، لازم است که یک وکیل برای این هدف مشخص شود و معرفی گردد.
- پس از ارائه مدارک و مستندات لازم، یک کد شامل نوزده رقم به فرد درخواست کننده تعلق می گیرد و درخواست تغییرات شرکت به صورت موقت مورد تایید. واقع خواهد شد.
- در بخش بعد باید نوع تغییری که قصد اعمال آن را دارید باید مشخص نمایید و در تقسیم بندی موجود، موضوع ثبت تغییرات شرکت خود را در دسته مناسب قرار می دهید.
- در صورتی که نوع تغییری که قصد اعمال آن را دارید، نیازمند ارائه مدارک یا مستندات خاصی می باشد؛ از آن غافل نشوید و در مدت زمان مورد نظر به ثبت و آپلود مدارک در سایت مورد نظر بپردازید.
- در مرحله بعد باید نام و اطلاعات شناسایی تمامی افرادی که در جلسه حضور داشتند را باید ذکر نمایید.
اگر شرکت کنندگان در جلسه دارای تابعیت غیر ایرانی هستند، لازم است که کد گذرنامه فرد جایگزین کد ملی گردد.
- در نهایت مستندات موجود در زمینه شرح جلسه را باید تدوین نمایید و پس از بررسی تمام جوانب و ذکر همه تغییرات لازم و جزئیات آن، صورتجلسه مورد نظر را در سایت آپلود نمایید و در نهایت فرایند ثبت تغییرات شرکت را به انتها رسانید.
- پس از تایید نهایی ثبت تغییرات شرکت توسط اداره ثبت شرکت ها، لازم است که مدارک مورد نیاز به صورت پستی به اداره مربوطه ارسال شود.
- پس از بررسی مدارک و عدم وجود مشکل، فراخوان در زمینه مراجعه حضوری فرد به اداره ثبت شرکت ها انجام می شود و درخواست دهنده پس از مراجعه حضوری باید هزینه مورد نیاز جهت ثبت درخواست را به حساب اداره ثبت شرکت ها واریز نماید.
- پس از این مورد لازم است که به منظور تایید نهایی ثبت تغییرات شرکت، تمامی موارد قابل تغییر در روزنامه رسمی کشور درج شده و چاپ گردد. برای این منظور لازم است که هزینه مورد نیاز برای صدور آگهی را واریز نمایید.
- در نهایت باید توسط کارشناس مجرب، آگهی مورد نظر در زمینه ارائه تغییرات اعمال شده را طراحی و به روزنامه رسمی تحویل داده و در مرحله آخر آگهی مربوطه در روزنامه ثبت شود.
چقدر زمان برای ثبت تغییرات شرکت لازم است؟
مدت زمان مورد نیاز به منظور ثبت تغییرات شرکت، متغیر خواهد بود و دست کم یک هفته روز کاری نیاز دارد. با توجه به اهمیت پیشبرد هر که سریعتر این فرآیند، لازم است که تمامی مراحل در حداقل زمان ممکن انجام شود.
برای انجام سریعتر هر مرحله لازم است پیگیری های مداوم در این زمینه انجام گیرد و بلافاصله پس از طی یک مرحله، مرحله بعدی انجام شود. از طرفی تهیه و آماده سازی مدارک هم می تواند سبب شود فرایند تغییرات شرکت هر چه سریعتر انجام شود.
داشتن آگاهی کافی در زمینه مراحل ثبت تغییرات شرکت، سبب بهبود پیشرفت فرایند شود و در زمان مورد نیاز صرفه جویی شود. پیشنهاد می شود در صورتی که هیچ تجربه ای در زمینه تغییرات شرکت ندارید و انجام هر چه سریعتر این موضوع برای شما حائز اهمیت میباشد، لازم است که انجام فرآیند ثبت تغییرات شرکت را به کارشناسان مجرب در این زمینه سپرد.
ثبت تغییرات انواع شرکتها
شرکت ها دارای انواع متفاوتی می باشند، ثبت تغییرات شرکت همانند فرایند ثبت شرکت در انواع مختلف دارای تفاوت های بارزی می باشد و به منظور بهبود انجام فرآیند ثبت شرکت باید نسبت به این موضوع آگاه باشید. علاوه بر نوع شرکت، نوع تغییرات هم در انجام فرایند ثبت تغییرات شرکت موثر خواهد بود.
به صورت کلی مراحل اصلی ثبت تغییرات شرکت در انواع مختلف با یکدیگر برابر می باشد اما در بعضی موارد خاص با یکدیگر متفاوت هستند. در این بخش به انواع تغییرات در شرکت های مختلف خواهیم پرداخت :
-
ثبت تغییرات در شرکت با مسئولیت محدود
-
ثبت تغییرات در شرکت سهامی خاص
-
ثبت تغییرات در شرکت تعاونی
-
ثبت تغییرات در شرکت تضامنی
-
ثبت تغییرات در موسسه
-
ثبت تغییرات در شرکت سهامی عام
ثبت تغییرات در شرکت با مسئولیت محدود
ثبت تغییرات در شرکت با مسئولیت محدود در موارد خاصی انجام می شود که شامل موارد زیر می باشد:
- اعمال تغییر در نام شرکت
- اعمال تغییر در موضوع فعالیت شرکت
- اعمال تغییر در نشانی شرکت
- اعمال تغییر در مجمع عمومی شرکت
به منظور تغییرات شرکت در شرکت با مسئولیت محدود در هر کدام از حیطه های نامبرده لازم است مراحل خاصی طی شود که به شرح زیر می باشد:
- تدوین صورتجلسه ای مبنی بر تغییر مورد نظر در شرکت نامبرده و ذکر جزئیات آن
- امضا نمودن صورت جلسه نامبرده توسط تمام افراد حاضر در جلسه
- تمامی مراحل اینترنتی ذکر شده باید به طور کامل انجام شود.
- تمامی مدارک مورد نیاز به اداره مربوطه پست شود.
- آگهی مورد نظر در روزنامه چاپ گردد.
اما باید توجه داشته باشید به منظور ثبت تغییرات شرکت در نام شرکت با مسئولیت محدود، لازم است که قبل از ثبت درخواست فرآیند تغییر نام شرکت؛ در زمینه انتخاب نامی مناسب شرکت اقدامات لازم انجام شود. برای این منظور تمامی مراحل انتخاب و استعلام نام شرکت، باید همانند ابتدای فرآیند ثبت شرکت، به صورت کامل انجام شود.
به منظور ثبت تغییرات شرکت در زمینه آدرس و نشانی آن، باید تمامی درخواست های لازم را به شهرستان مورد نظر که قصد تاسیس شرکت در آن را دارید، ارائه نمایید.
ثبت تغییرات در شرکت سهامی خاص
ثبت تغییرات در شرکت سهامی خاص در تمامی موارد ذکر شده برای ثبت تغییرات شرکت با مسئولیت محدود برابر خواهد بود و تمامی مراحل در این دو مورد یکسان است به جز در مورد ثبت تغییرات شرکت در زمینه سهام ها که با یکدیگر متفاوت می باشند. تغییرات شرکت سهامی خاص در زمینه سهام ها دارای نکات مخصوص به خود می باشد که به بررسی آن می پردازیم:
در شرکت سهامی خاص، میزان سهام هر فرد تعیین کننده مقدار سرمایه فرد در شرکت می باشد. با توجه به اهمیت این موضوع در امور مالی و میزان مسئولیت افراد، انتقال سهام حتما باید به صورت قانونی انجام شود.
در شرکت سهامی خاص انتقال سهام طی فرآیندی ساده انجام می شود و اگر هیئت مدیره شرکت برای این منظور محدودیت خاصی تدوین نکرده باشد، این فرآیند خیلی راحت انجام خواهد شد.
مراحل ثبت تغییرات شرکت به منظور انتقال سهام در شرکت با سهامی خاص به صورت زیر می باشد:
- به این منظور در جلسه هیئت مدیره باید موضوع انتقال سهام بیان شود.
- همه افرادی که قصد فروش یا خرید سهام را دارند باید در جلسه حضور داشته باشند و رضایت کامل افراد وجود داشته باشد.
- برای انتقال سهام هر دو طرف باید میزان مالیاتی که به سهامشان تعلق می گیرد را به اداره مربوطه پرداخت نمایند.
- پس از طی این مراحل شرح جلسه مربوطه تدوین شود.
- پس از پرداخت مالیات، گواهی منوط به پرداخت مالیات به افراد تعلق می گیرد و وجود این گواهی الزامی است.
- درخواست مورد نظر را در اداره ثبت شرکت ها تنظیم کنید و تمامی مراحل مورد نظر را انجام دهید.
- پس از تایید نهایی درخواست توسط ثبت شرکت ها، مدارک مورد نیاز نامبرده به همراه گواهی پرداخت مالیات، صورتجلسه مورد نظر و… را به اداره ثبت شرکت ها پست نمایید.
- هزینه لازم برای اداره ثبت شرکت ها و ثبت آگهی توسط رئیس شرکت باید پرداخت شود.
- در نهایت آگهی منوط به ثبت تغییرات شرکت را در روزنامه رسمی کشور چاپ شده و فرآیند نامبرده به اتمام می رسد.
ثبت و ایجاد تغییرات در شرکت در انواع دیگر شرکت ها همچون شرکت سهامی عام، شرکت تعاونی، شرکت دانش بنیان و… به همین منوال خواهد بود و تفاوت خاصی با موارد بیان شده ندارد.
به منظور تغییرات شرکت های نامبرده در زمینه های مختلف مانند میزان سهام شرکت، مدت فعالیت شرکت، ریاست شرکت و… را مراحل دارای قوانین کلی و خاصی می باشند و نیاز به انجام فرایند خاصی در این زمینه نیست.
چه کسی نسبت به ثبت تغییرات شرکت موظف می باشد؟
شاید این سوال برای کسانی که به دنبال ثبت تغییرات شرکت هستند پیش بیاید که چه کسی مسئول انجام این فرآیند می باشد. باید گفت فرایند ثبت تغییرات شرکت یک کار گروهی می باشد.
به منظور انجام این فرآیند لازم است که یک جلسه بین سهامداران شرکت و هیئت مدیره برگزار شود و نوع تغییرات مورد بررسی قرار گیرد و در نهایت این موضوع مورد تایید اکثر سهامداران باشد.
پس از طی شدن مراحل برگزاری جلسه مورد نیاز، ادامه فرآیند به عهده اعضا هیئت مدیره و به ویژه رئیس شرکت می باشد. باید رئیس شرکت نسبت به ثبت درخواست مورد نظر در سایت ثبت شرکت ها اقدام نماید و هزینه های مورد نیاز را پرداخت نماید.
هزینه ثبت تغییرات شرکت چقدر است؟
فرایند ثبت تغییرات شرکت، اگر توسط افراد درخواست دهنده انجام شود؛ هزینه ای در حد مبلغ مورد نیاز به منظور تهیه مدارک، ثبت درخواست، آپلود مدارک و ثبت آگهی در روزنامه رسمی کشور می باشد و هزینه چشمگیری نخواهد شد.
به منظور بهبود کیفیت فرایند تغییرات شرکت پیشنهاد می شود که انجام آن یه افرادی مجرب سپرده شود و همین موضوع سبب می شود در حداقل زمان ممکن، به بهترین صورت فرایندتغییرات شرکت انجام شود.
اگر فرایند ثبت تغییرات شرکت توسط کارشناسان و وکلا مربوطه انجام شود، لازم است که مبلغی به منظور حق الزحمه فرد مذکور پرداخت شود. این مبلغی میتواند مابین هشت تا ده میلیون ریال باشد. با توجه به اهمیت انجام صحیح فرایند ثبت تغییرات شرکت، پرداخت مبلغ مورد نظر قابل توجیه میباشد.
هزینه ثبت تغییرات شرکت به نوع تغییر موضوع آن و نحوه درج آگهی بستگی دارد. با توجه به نوع موضوع که در آن زمینه تغییر اعمال می شود، تعداد صورتجلسات متفاوت خواهد بود و به همین منوال هزینه متغیر است. از طرفی گاها نوع آگهی متفاوت خواهد بود و همین امر سبب می شود که هزینه متفاوتی جهت تغییرات شرکت خرج شود.
انواع مجامع و وظایف آنها
مجمع عمومی یکی از مهمترین ارکان شرکت است که بر اساس قانون تجارت به دو نوع مجمع عمومی عادی و مجمع عمومی فوقالعاده تقسیم میشود. در هنگام ثبت کردن تغییرات شرکت، مجمع عمومی عادی بر اساس قوانین و مقررات، تشکیل میشود تا درباره اساسنامه و مصوبات آن تصمیمگیری کند، مدیران و بازرسان شرکت را انتخاب کند و روزنامه کثیرالانتشار را برای ابلاغ تصمیمات به سهامداران انتخاب کند. در این مجمع، بازرسان و مدیران باید کتبی مسئولیتها و تکالیف خود را طبق اساسنامه بپذیرند.
مجمع عمومی فوقالعاده نیز یکی دیگر از ارکان کلیدی شرکت است که با حضور تمامی سهامداران در مواقع ضروری تشکیل میشود و وظایف مشخصی دارد که در جلسه مورد بررسی قرار میگیرد.
برای این که جلسه مجمع عمومی فوقالعاده رسمیت یابد، باید بیش از نیمی از سهامداران دارای حق رأی حاضر باشند. در صورت عدم تحقق حد نصاب در اولین دعوت، جلسه دوم با هر تعداد سهامدار حاضر رسمیت خواهد داشت.
در هنگام تغییرات شرکت، تصمیمات گرفتهشده در اولین جلسه، در جلسه دوم نیز ثبت میشود. بهطور کلی، مصوبات مجمع عمومی فوقالعاده با حضور دو سوم آراء معتبر خواهند بود. اما در مجمع عمومی عادی بهطور فوقالعاده، مدیران و بازرسان شرکت میتوانند جلسهای را ترتیب داده و دستور جلسه را به سهامداران از طریق آگهی اطلاع دهند.
انواع تغییرات در شرکتها
شرکت های تجاری بر اساس قانون تجاری 20، به هفت نوع تقسیم بندی می شود. شرکت های سهامی، شرکت های با مسئولیت محدود، شرکت های تضامنی، شرکت های مختلط غیرسهامی، شرکت های مختلط سهامی، شرکت های نسبی، و شرکت تعاونی تولید و مصرف. .
شرکتها پس از ثبت و در طول فعالیت خود ممکن است بخواهند تغییراتی را ایجاد کنند. اما این سؤال پیش میآید که چه نوع تغییراتی ممکن است در شرکتها رخ دهد؟ این تغییرات میتواند شامل تغییر در اساسنامه، تغییر موضوع فعالیت، تغییر نام، افزایش یا کاهش سرمایه، تبدیل سهام با نام به بینام و بالعکس، تغییر تعداد اعضای هیئت مدیره، تغییر سرمایه، تغییر آدرس شرکت، انحلال شرکت و موارد دیگر باشد.
این تغییرات میتوانند توسط مجمع عمومی عادی، مجمع عمومی فوقالعاده یا هیئت مدیره صورت بگیرند. بسیاری از این تغییرات نیاز به ثبت در اداره ثبت شرکتها دارند، که در بخشهای بعدی بررسی خواهد شد که کدام یک از این تغییرات نیاز به ثبت دارند.
مدت زمان تغییرات شرکت چقدر است؟
پس از ثبت صورتجلسه تغییرات شرکت در سامانه، به طور معمول شما سه روز فرصت دارید تا مدارک را به پست تحویل دهید. اگر تمام مراحل بدون اتلاف وقت انجام شود، ثبت تغییرات شرکت معمولاً طی ۱۰ روز کاری انجام می گیرد. زمان کمتر از این نیز به دلیل نیاز به بررسی صورتجلسات توسط کارشناسان در اداره ثبت، از اختیار مؤسسات ثبت خارج است. ما در موسسه ثبت، صورتجلسات را در یک روز آماده کرده و برای امضا به شما تحویل میدهیم.
نتیجه گیری
فرآیند ثبت تغییرات شرکت، اهمیت بسیار بالایی دارد و هر گونه تغییرات شرکت باید در حداقل زمان ممکن به صورت قانونی ثبت و اعلام گردد. انجام این فرآیند سبب می شود اشکال خاصی در زمینه فعالیت شرکت ایجاد نشود و از طرفی پشتوانه قانونی در این زمینه برای شرکت وجود خواهد داشت.
به همین دلیل از انجام ثبت تغییرات شرکت به صورت قانونی غافل نشوید. به منظور بهبود کیفیت پیشبرد ثبت تغییرات شرکت پیشنهاد می شود در انجام این فرایند از تجربه کارشناسان مجرب استفاده نمایید.
ثبت تغییرات شرکت ها به صورت غیر حضوری امکان پذیر است. جهت مشاوره و در صورت بروز هرگونه مشکل می توانید با مشاوران محکی ارتباط برقرار کنید تا در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده شود.
لطفا این کامنت تایید شود
سلام . اینجانب به عنوان یکی از مخترعین که از سال 95 تا کنون در پروسه و روند اداره ثبت اختراعات بوده ام بزرگترین و اساسی ترین مشکل روند اداره ثبت اختراعات را عدم رعایت تنظیم قوا و نقض قانون در سازمان ثبت اسناد و به خصوص در اداره ثبت اختراعات می دانم . که این موضوع می بایست به وسیله عموم مخترعین از طریق دفتر حفاظت و دفتر بازرسی دستگاه قضایی مورد بررسی و پیگیری قرار بگیرد در اداره ثبت اختراعات مطابق اصلاحیه ماده 28 و قانونی که دارند متقاضی موظف است تا پرونده خود را حتما و حتما از مراجع استعلام قوه مجریه پیگیری کند و در صورت تایید سند را دریافت کند ، بر خلاف سایر کشورها در اداره ثبت اختراعات ایران داوران آت سورس و خارج از اداره ثبت اختراعات هستند ! در نتیجه سند اختراع در صورت تایید شدن در قوه مجریه یک مصوبه دولت محسوب می گردد !حال مطابق اصل 138 و 113 قانون اساسی رئیس محترم مجلس در قوه مقننه می تواند در صورت نیاز سند اختراع متقاضی را ابطال کند . یعنی کسی که قانون تصویب می کند و رای می دهد توانایی ابطال سند متقاضیان را هم دارد !!! این یعنی در اداره ثبت اختراعات رئیس مجلس همان رئیس قوه مقننه و شورای نگهبان ذیل ان در نظر گرفته شده است و می گویند این یک قانون است و متقاضی موظف شده است این سلیقه را بپذیرد . در صورتی که در قانون ( قانون اساسی ، استسفاریه شورای نگهبان ، ایین نامه داخلی مجلس ، حکم های حکومتی و … ) نوشته نشده است که دقیقا رئیس مجلس همان رئیس قوه مقننه می باشد . چون طبیعتا هر فردی دوست دارد نماینده شهر یا استان خودش رئیس قوه مقننه باشد . ما در کشور نخست وزیر نداریم بلکه رئیس جمهور داریم نوع نظام حاکم در کشورهای دارای رئیس جمهور ریاستی است و تقسیم قدرت در کشورهای دارای رئیس جمهور از بالا به پایین می باشد نه از پایین به بالا . نمایندگان مجلس نمی توانند به تنهایی رئیس قوه مقننه را انتخاب کنند بلکه می توانند رئیس مجلس در قوه مقننه را انتخاب کنند ( اختیارات رئیس مجلس طبیعتا در حد سایر نمایندگان می باشد ) ضمن اینکه در قانون اساسی به صورت مکرر به تساوی حقوق و افراد اشاره شده است پس چرا بین دو نماینده مجلس این همه تفاوت وجود دارد ؟ . لازمه بازنگری در قانون اساسی این است که مطابق قانون رئیس مجلس به رئیس قوه مقننه تبدیل بشود که این کار با رای مستقیم مردم صورت می گیرد نه با رای نماینده مجلس یا رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور !!! ما در دنیا چیزی به اسم رئیس قوه مقننه نداریم . قوه مقننه رئیس ندارد بلکه مجلس دارد این مجلس است که رئیس دارد . مثلا در امریکا رئیس مجلس در تلویزیون انجا اعلام نمی کند که رئیس قوه مقننه می باشد !!! این هیچ ارتباطی به قوانین کشور ما ندارد و نقض قانون اساسی است در قانون اساسی در مورد دستگاه قضایی و دستگاه مجریه به صراحت نوشته شده است رئس قوه مجریه و رئیس قوه قضاییه اما در مورد رئیس مجلس هرگز ننوشته اند که دقیقا رئیس مجلس همان رئیس قوه مقننه می باشد این موضوع سلیقه شخصی کارمندان اداره ثبت اختراعات می باشد .مثلا رئیس محترم اداره اختراعات از کجا به این نتیجه رسیده اند که فرد مورد نظر ایشان یا رئیس مجلس همان رئیس قوه مقننه می باشد ؟ ایا شورای نگهبان در راس امور و رئیس مجلس ذیل آن قرار میگیرد یا رئیس مجلس در راس امور و شورای نگهبان ذل ان قرار داده می شود ؟ مگر اینکه بخواهیم بگوییم با یک قوه مستقل دیگری به نام قوه شورای نگهبان روبرو هستیم که در این حالت چرا گفته می شود ما در کشور 3 قوه داریم ؟