با ثبت محک کسب و کار خود را قانونی شروع کنید

تفاوت جواز کسب با ثبت شرکت

برخی از افرادی که درحال انجام کسب و کار هستند و قصد دارند؛ شکل و شمایل آن را قانونی کنند؛ به دنبال بهترین راه هستند. جهت انجام این کار، دو راه حل اخذ جواز کسب یا پروانه کسب و ثبت شرکت وجود دارد. شاید شما نیز در خصوص انتخاب یکی از این دو راه دچار سردگمی شدید؛ با خواندن ادامه این مطلب تصمیم گیری برای شما آسان خواهد شد و به تفاوت جواز کسب با ثبت شرکت پی خواهید برد.

مزایای ثبت شرکت

در صورتی که یک شرکت به نام خود به ثبت برسانید؛ شرکت شما یک شخصیت حقوقی محسوب می شود که با استفاده از آن می توانید از منابع مالی شرکای دیگر نیز در رونق اقتصادی فعالیت های خود بهره ببرید. اگر مشکلی در کار شما ایجاد شود و مجبور شوید؛ اعلام ورشکستگی کنید؛ قوانین و مقرراتی وجود دارد که منابع مالی و یا دیون احتمالی را بین شرکا تقسیم خواهد کرد و همه چیز قانونی پیش می رود.

با استفاده از ثبت شرکت فعالیتهای شما می تواند؛ جنبه بین المللی پیدا کند و شما قادر خواهید بود در کشورهای دیگر نیز به داد و ستد و تجارت بپردازید. با ثبت شرکت امکان حضور در مزایدات و مناقصه ها نیز برای اعضای شرکت به وجود می آید. مشتریان بزرگ و کلان به شرکت ها اعتماد بیشتری می کنند و امور خود را به آن ها می سپارند. افرادی که شرکت ثبت می کنند؛ از امتیازاتی همچون وام و تسهیلات خاص موسسات مالی برخوردار خواهند شد.

تفاوت جواز کسب با ثبت شرکت

معایب ثبت شرکت

تمامی شرکت هایی که به ثبت می رسند؛ باید مالیات پرداخت کنند و این مسئله هزینه زیادی را به شرکت تحمیل خواهد کرد. البته این مالیات براساس سود سالانه شرکت مورد محاسبه قرار می گیرد و اگر یک شخصیت حقوقی فاقد درآمد باشد؛ با ارائه اظهارنامه عدم فعالیت، از پرداخت مالیات معاف می شود.

شرکتی که اقدام به استخدام پرسنل مختلف می کند، ملزم به پرداخت حق بیمه برای آنان است. پس کارکنان شرکت در صورتی حقوق مناسب و بیمه دریافت نکنند؛ این حق را دارند که از صاحب یا صاحبان شرکت، شکایت کنند.

مزایای اخذ پروانه کسب

اخذ پروانه یا جواز کسب موجب قانونی شدن کسب و کار شما می شود. از این جهت با ثبت شرکت شباهت دارد. با این تفاوت که جهت اخذ این مجوز، نیاز به شریک ندارید. به این معنی که به تنهایی نیز قادر هستید؛ کسب و کار خود را راه اندازی کنید. این مسئله جنبه های مثبت و منفی خاص خودش را دارد و به شرایط شما بستگی دارد.

کار کردن به تنهایی خود شما را ضامن سود و زیان کار می کند. اگر سود بکنیدکه تمامی آن متعلق به خودتان است ولی اگر ضرر کنید خودتان به تنهایی باید تمامی خسارات را بپردازید و از نظر قانونی شخص دیگری جز شما ملزم به این کار نیست. با اخذ پروانه کسب شما تنها در داخل کشور، مجاز به انجام فعالیت های اقتصادی هستید و در خارج از مرزها فعالیت های شما اعتباری نخواهد داشت.

پس از دریافت پروانه کسب نیز همانند ثبت شرکت، برخی تسهیلات مالی و بانکی به شما تعلق می گیرد. ضمن اینکه خود پروانه کسب شما یک مدرک معتبر جهت ضمانت وام محسوب می شود.

معایب پروانه کسب

پروانه یا جواز کسب دارای مدت اعتبار است و به صورت موقت و دائم صادر می شود. نوع موقت اعتبار یکساله و نوع دائمی اعتبار پنج ساله دارد. پس از گذشت این مدت زمان، این مجوز باید تمدید گردد؛ در غیر این صورت فعالیت های شما غیر قانونی خواهد بود. در صورتی که شرکت ثبت شده  تا زمانی که از طرف شرکا منحل نشود؛ دارای اعتبار است و هرچه از زمان ثبت آن بگذرد، اعتبار بیشتری پیدا خواهد کرد.

انتخاب با شماست

هریک از این دو مجوز مزایا و معایبی دارند که در این نوشته سعی کردیم این دو را از تمامی جهات بایکدیگر مقایسه کنیم. به طورکلی در صورتی که قصد تجارت بین المللی را دارید و چند شریک خوب و مورد اعتماد، پشتیبان شما هستند؛ شرکت ثبت کنید. اما اگر خودتان به تنهایی قصد راه اندازی کسب و کار را دارید و شغل شما نیازی به تجارت جهانی ندارد؛ پروانه کسب مناسب شما خواهد بود.
[/av_textblock]

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا
تماس بگیرید