با ثبت محک کسب و کار خود را قانونی شروع کنید

اخذ جواز تاسیس دامپروری و دامداری و شرایط آن

اخذ جواز تاسیس دامپروری و دامداری و شرایط آن: درخواست های زیادی برای نحوه اخذ جواز تاسیس دامداری و دامپروری، از جانب فارغ التحصیلان کشاورزی و سرمایه گذاران این حوزه برای دریافت کرده ایم. به همین دلیل در این مقاله مدارک و شرایط اخذ جواز تاسیس دامداری را برای اجرای پروژه ای دام و طیور مورد بررسی قرار می دهیم و توضیحات جامع و کاملی ارائه کرده ایم.

اخذ جواز تاسیس دامپروری و دامداری

با توجه به نیاز جامعه برای دامپروری و دامداری، افراد زیادی در این حوزه فعالیت می کنند. اگر شما هم می خواهید کسب و کار سود آموری را راه اندازی کنید و ایده تاسیس دامپروری صنعتی را در ذهن دارید با ما در ثبت محک همراه باشید. در این مطلب با تمام مراحل اخذ مجوزدامداری آشنا می شوید و می توانید به صورت کاملا اصولی برای تأسیس واحد دامداری خود اقدام کنید. همچنین شما می‌توانید به کمک مشاوره حقوقی ثبت محک، مسیر دست‌یابی به رویای خود را کوتاه‌تر کنید.

شاید برای شما نیز این سوال ایجاد شده باشد که دامداری و دامپروری صنعتی چگونه است و به چه معناست. دامدارری و دامپروری صنعتی به فعالیت‌هایی گفته می‌شود که در آن‌ها پرورش و نگهداری دام‌های اهلی با بهره گیری از روش‌های پیشرفته و علمی انجام می‌ شود. در این نوع دامداری‌ها دیگر از شیوه های سنتی و قدیمی استفاده نمی کنند. در اصل از فناوری‌های مدرن، تجهیزات پیشرفته و مدیریت بهینه برای بهبود بهره‌وری و افزایش تولید محصولات دامی استفاده می‌شود.

جواز تاسیس دامداری و دامپروری
جواز تاسیس دامداری و دامپروری

دامپروری و دامداری صنعتی چیست؟

این واحدهای صنعتی شامل دامداری‌ها، مرغداری‌ها، کارخانه‌های تولید خوراک دام و واحدهای فرآوری محصولات دامی می‌شوند. در دامداری صنعتی، تمرکز بر افزایش تولیدات مانند شیر، گوشت و دیگر فرآورده‌های دامی با رعایت استانداردهای بهداشتی و اصول علمی است. همچنین، در این نوع دامپروری‌ها به حفظ سلامت دام‌ها، بهینه‌سازی مصرف منابع و کاهش هزینه‌های تولید توجه ویژه‌ای می‌شود.

بالا رفتن کمیت و کیفیت محصولات دامی به همراه حفظ محیط زیست از اهداف نهایی دامداری صنعتی می باشد. این نوع دامداری‌ها با استفاده از مدیریت علمی و نظارت دقیق، می‌توانند به صورت پایدار و اقتصادی به تامین نیازهای غذایی جامعه کمک کنند.

مراحل اخذ جواز تاسیس دامپروری و دامداری

برای شروع کردن یک پروژه دامداری، اولین مرحله انتخاب مکان مناسب برای احداث دامداری است. پس از آن، متقاضی باید برای دریافت مجوزهای لازم از سازمان‌های مربوطه اقدام کند. این مجوزها شامل موارد زیر است:

  1. موافقت اصولی : این مجوز برای شروع کار ضروری است و مدت اعتبار آن شش ماه است. در صورت نیاز، می‌توانید مجدد آن را تمدید کنید.

2.پروانه تأسیس : این مجوز برای ساخت و ساز و ایجاد تاسیسات دامداری صادر می‌شود. اعتبار پروانه تاسیس دامداری تا 2 سال است. می توانید این مجوز را مججد تمدید کنید.

  1. پروانه بهره‌برداری : پس از اینکه ساخت و ساز تمام شد، این مجوز برای آغاز فعالیت دامداری صادر می‌شود. اعتبار آن ۵ سال است و می‌توان آن را تمدید کرد.
  2. مجوز بهداشتی : این مجوز برای رعایت استانداردهای بهداشتی از سازمان دامپزشکی صادر می‌شود.

نکاتی مهم در اخذ مجوزها

  • مجوزها همگی باید به نام یک شخص یا شرکت ثبت شوند نه افراد مختلف.
  • تا زمانی که پیشرفت فیزیکی ساختمان ها به بالای 50 درصد نرسیده است، فروش و یا انتقال پروانه تاسیس ممنوع است.
  • پس از صدور پروانه بهره‌برداری، پروانه تأسیس لغو می‌شود.

انتخاب زمین مناسب برای دامداری

برای اینکه بتوتنید دامداری تاسیس کنید، زمین باید با قوانین مربوطه سازگار باشد. انواع زمین‌های قابل استفاده شامل زمین‌های استیجاری، زمین‌های بدون سند مالکیت، زمین‌های مشاع و زمین‌های واگذار شده توسط دولت هستند.

شرایط جغرافیایی و اقلیمی

محل احداث دامداری باید به گونه‌ای انتخاب شود که وزش باد از مناطق مسکونی به سمت دامداری باشد. همچنین، برای جلوگیری از ورود حیوانات وحشی به دامداری، محل تاسیسات باید از نظر جغرافیایی و اقلیمی نیز موقعیت مناسبی داشته باشد.

اخذ جواز تاسیس دامداری و دامپروری
اخذ جواز تاسیس دامداری و دامپروری

پرورش دام و طیور

در پروش دام و طیور باید شرایط اقلیمی و جغرافیایی و اقلیمی منطقه را نیز در نظر بگیرید. به طور مثال، پرورش مرغ در محلی بسته انجام می شود و تمامی شرایط آب و هوایی و دمای محیط قابل کنترل است؛ بنابراین می توان در تمامی شهرها و شرایط آب و هوایی پروش مرغ را انجام داد.  این امکان به مرغداران این اجازه را می‌دهد که در مناطق مختلف با توجه به نیازهای بازار و امکانات موجود، به پرورش مرغ بپردازند.

پروش گاو با توجه به نیاز و هدف از پرورش آن، نیاز به برنامه ریزی دقیق و شرایط نگهدار ی متفاوت است.  با توجه به اینکه هدف از پرورش گاو شیری، گوشتی، یا تولید اسپرم باشد، انتخاب نژاد مناسب و شرایط پرورش متفاوت خواهد بود. اگر قصد دارید گاو های شیری پرورش دهید، باید نژادی انتخاب شود تولید شیر بیشتری داشته باشد و به شرایط بهداشتی خاصی نیاز دارند. در حالی که برای پرورش گاوهای گوشتی، نژادهایی انتخاب می‌شود که سریع‌تر رشد کرده و به کیفیت گوشت مطلوب دست یابند. همچنین، اگر هدف تولید اسپرم باشد، نژادهایی با ویژگی‌های ژنتیکی خاص انتخاب می‌شوند تا بهترین کیفیت اسپرم تولید شود.

در هر کدام از این موارد گفته شده، عوامل مختلفی از جمله کیفیت خوراک، مراقبت‌های بهداشتی، و شرایط محیطی باید به دقت مورد بررسی قرار گیرند و کنترل شوند تا موفقیت پروژه‌های پرورشی تضمین شود.

 مدارک مورد نیاز برای اخذ مجوز دامداری

  •   کپی سند مالکیت زمین
  •   مدارک تحصیلی
  •   درخواست کتبی
  •   عکس سه در چهار
  •   کپی شناسنامه
  •   کپی کارت پایان خدمت
  •     مراحل اخذ مجوز
  •   ارائه درخواست کتبی به مدیریت جهاد کشاورزی
  •   بازدید کارشناسان از محل و ترسیم کروکی
  •   تکمیل پرونده متقاضی
  •   صدور مجوز نوسازی
  •   ارسال پرونده کامل به معاونت امور دام استان برای صدور مجوز بهره‌برداری

این مراحل به شما کمک می‌کنند تا بتوانید دامداری و دامپروری صنعتی خود را به‌صورت قانونی و با رعایت تمامی استانداردها راه‌اندازی کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
تماس بگیرید