با ثبت محک کسب و کار خود را قانونی شروع کنید

تفاوت جواز تاسیس و پروانه بهره برداری چیست؟

گاها دیده می شود که افراد جواز تاسیس و پروانه بهره برداری را به جای هم استفاده می کنند و به تفاوت میان این دو مجوز واقف نمی باشند. به واسطه دریافت جواز تاسیس ، صاحبان سرمایه می توانند در یکی از شهرک های صنعتی مجاز اقدام به راه اندازی و ساخت و تجهیز کارخانه یا واحد صنعتی نمایند. اما برای شروع بهره برداری و آغاز انجام تولیدات انبوه باید پروانه تولید یا پروانه بهره برداری داشت. بدین منظور باید تجهیزات و وسایل مورد نیاز برای تولید کاملا فراهم باشد. سپس بعد از درخواست متقاضی و بازدید و بررسی کارشناسان مربوطه پروانه بهره برداری صادر و جایگزین جواز تاسیس خواهد شد.

جواز تاسیس چیست و چه کاربردی دارد؟

زمانی که یک فعال اقتصادی قصد راه اندازی واحد صنعتی خاصی را دارد، از کجا شروع می کند؟ خب برای پاسخ به این پرسش باید گفت: تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که قصد راه اندازی واحد تولیدی یا مونتاژ و یا یک واحد صنعتی را دارند نخستین قدمشان اخذ جواز تاسیس است. آنچه در مورد جواز تاسیس اهمیت دارد و باید بدانید این است که جواز یا پروانه تاسیس نوعی موافقت نامه اصولی است که برای راه اندازی واحد صنعتی و شروع کار خط تولید باید اخذ شود. ارگانی که مبادرت به صدور جواز تاسیس می کند با توجه به زمینه فعالیت ممکن است متفاوت باشد. مدت زمان اعتبار جواز تاسیس یک سال بوده و در صورت نیاز امکان تمدید نیز وجود دارد. به دارندگان جواز تاسیس امتیازاتی همچون اعطای زمین در شهرک های صنعتی با تعرفه دولتی و وام و تسهیلات و شرایط ویژه تعلق می گیرد. ضمن اینکه طبق قوانین و ضوابط برای ثبت برند فارسی داشتن جواز تاسیس ضروری می باشد. جواز تاسیس و پروانه بهره برداری

پروانه بهره برداری چیست و چه کاربردی دارد؟

هنگامی که اقدامات اولیه برای راه اندازی واحد صنعتی مهیا شد. باید خط تولید آماده بهره برداری شود و اقدام به انجام تولید آزمایشی شود. این اقدامات برای اخذ پروانه بهره برداری صورت می گیرد. تا بتوان واحد صنعتی را به بهره برداری گسترده رساند. برای این منظور متقاضی باید طی درخواستی کتبی تقاضای اخذ پروانه بهره برداری نماید. پس از اینکه کارشناسان بررسی های لازم را به عمل آورند و بر آنها مسجل گردد که واحد تولیدی مذکور دارای نیروی انسانی و امکانات لازم برای تولیدات انبوه را داراست، صدور پروانه انجام خواهد شد. صاحبان پروانه قادر خواهند بود مواد اولیه پلاستیک و برخی مواد شیمیایی را از پالایشگاه ها به نرخ دولتی فراهم کنند. همچنین می توانند برای واحد صنعتی خود نشان استاندارد بگیرند. و یا در مناقصات دولتی با عنوان تولید کننده کالا حضور داشته باشند.

تفاوت جواز تاسیس و پروانه بهره برداری

درنتیجه برای دریافت پروانه بهره برداری ابتدا باید جواز تاسیس اخذ شده باشد ولی الزاما پیش نیاز آن نیست. به این خاطر که گاهی امکان دارد واحد صنعتی در مرحله ای باشد که آماده بهره وری است و تاسیسات و تجهیزات آن کاملا آماده هستند. در این صورت متقاضی می تواند مستقیما برای اخذ پروانه اقدام کند.

[/av_textblock]

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا
تماس بگیرید