[av_image src=’https://tsabt.ir/wp-content/uploads/2019/06/consultant-bg.jpg’ attachment=’5956′ attachment_size=’full’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]
[av_hr class=’invisible’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’]
[av_textblock size=’18’ font_color=” color=”]
جواز تاسیس داروخانه
وجود چندین داروخانه در سطح شهر، جهت تامین داروهای خاص و مواد بهداشتی مورد نیاز مردم بسیار ضروری است. برای تاسیس یک داروخانه باید محل مورد نظر و متقاضی شرایط خاصی داشته باشند. یکی از نخستین اقدامات لازم برای راه اندازی داروخانه اخذ جواز تاسیس است.
شرایط دریافت جواز تاسیس داروخانه
یکی از شروط این است که باید امتیاز هر شخص به حد نصاب مورد نظر برسد. یکی از عوامل دخیل در این امتیاز میزان جمعیت شهر مورد تقاضاست. به عنوان مثال برای شهر تهران این امتیاز 2850 است. لازم به ذکر است که حداقل میزان امتیاز شخص باید 2000 باشد.
جهت اخذ پروانه تاسیس دانشگاه علوم پزشکی تصمیم گیری خواهد کرد. در صورتی که متقاضی مناسبی جهت اخذ جواز موجود نباشد، دانشگاه علوم پزشکی از راه انتشار آگهی در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار که پخش سراسری دارد و دادن مهلت یک ماهه، شخص دارای امتیاز مناسب را به کمیسیون قانونی امور داروخانه معرفی می کند.
شرایط کسب امتیاز
- مدرک تحصیلی
- سابقه دارو سازی متقاضی
- بومی بودن متقاضی
- امتیاز ویژه ایثارگران، رزمندگان و جانبازان
- خانواده شهدا
- سابقه فعالیت در حوزه بهداشتی
شرایط متقاضی دریافت جواز تاسیس داروخانه
- دارا بودن حداقل امتیاز محل با تایید دانشگاه علوم پزشکی منطقه مورد تقاضا. اگر دو نفر به صورت مشترک متقاضی دریافت جواز تاسیس داروخانه باشند، هردو باید حد نصاب امتیاز را داشته باشند.
- قبلا برای مراکز یا موسسات پزشکی پروانه تاسیس نگرفته باشند.
- هر شخص می تواند در سه منطقه مختلف برای تاسیس داروخانه درخواست دهد.
- در صورتی که در یک زمان چندین متقاضی برای تاسیس داروخانه در یک منطقه وجود داشته باشد، اولویت با شخصی است که در زمان استعلام دانشگاه بیشترین امتیاز را کسب کند. در صورتی که امتیازها یکسان باشد، تعیین اولویت فرد با نظر کمیسیون قانونی دانشگاه است.
- جهت شفاف سازی و اولویت بندی وضعیت نوبت متقاضی، درخواست های وارده متقاضیان تا پایان هر سال شمسی توسط دانشگاه مورد بررسی قرار می گیرد و ابتدای تیرماه سال بعد نتایج اولویت بندی اعلام می شود. در ضمن تنها متقاضیانی که حداکثر تا 90 روز پیش از استعلام دانشگاه درخواست رسمی تاسیس داروخانه را تحویل داده اند، در اولویت بندی شرکت داده خواهند شد.
- در صورتی که موسس، به هر دلیلی قادر به ادامه فعالیت نباشد. می تواند درخواست ابطال پروانه تاسیس را ارائه کند و همزمان داروساز واجد شرایطی را که دارای دست کم 80 درصد امتیازات مندرج در آیین نامه باشد را جهت بررسی صلاحیت به کمیسیون معرفی کند. موسس داروخانه از این به بعد نمی تواند از طریق اولویت بندی تقاضای تاسیس داروخانه را داشته باشد.
- داروسازانی که دست کم 20 سال سابقه داشته و پیش از داروخانه تاسیس نکرده باشند، به شرط بومی بودن، به صورت مازاد و خارج از نوبت تنها یکبار با تایید کمیسیون اجازه تاسیس داروخانه خواهند داشت.
شرایط اخذ جواز تاسیس داروخانه توسط تعاونی داروسازان استان
دست کم نیمی از داروسازان استان عضو تعاونی باشند.
در هر دانشگاه علوم پزشکی یک جواز با نظر کمیسیون صادر می شود.
تعاونی داروسازان استان با ارائه اساسنامه و آگهی روزنامه رسمی و تاییدیه اداره تعاون، در صورتی که موسسه پزشکی دیگری وجود نداشته باشد، مطابق قانون می تواند برای دریافت جواز تاسیس داروخانه تقاضا دهد.
مدارک مورد نیاز جهت دریافت جواز تاسیس داروخانه
- آخرین آمار جمعیت از سوی معاونت راهبردی استانداری مربوط به سال جاری در مراکز استان ها
- تقاضا نامه اخذ جواز تاسیس داروخانه که کلیه مفاد آن با دقت تکمیل شده باشد. درصورت تقاضا برای تاسیس داروخانه شبانه نیازی نیست از داروخانه های روزانه استعلام گرفته شود.
- تعیین اولویت براساس جدول اولویت بندی متقاضیان تاسیس داروخانه
- فتوکپی از صفحه اول شناسنامه و در صورت داشتن توضیحات، فتوکپی از صفحه آخر
- فتوکپی از کارت پایان خدمت و یا گواهی اشتغال به خدمت برای آقایان
- فتوکپی از آخرین مدرک تحصیلی
- گواهی عدم سو پیشینه و عدم اعتیاد
- معرفی مسئول فنی از سوی موسس و پذیرش آن از سوی مسئول فنی
ضوابط مربوط به معرفی مسئول فنی داروخانه
حداقل یک داروساز باید در هر دو شیفت صبح و عصر در داروخانه وجود داشته باشد. در داروخانه های شبانه روزی دو نفر در دو شیفت 12 ساعته باید حضور پیدا کنند.
در صورتی که موسس داروخانه، داروساز باشد؛ و مسئول فنی مناسب و واجد شرایط موجود نباشد، خود موسس می تواند مسئولیت فنی داروخانه را نیز بر عهده بگیرد.
به ازاری پذیرش میانگین 120 نسخه بیمه در هر شیفت کاری معرفی یک داروساز واجد شرایط به عنوان مسئول فنی دوم الزامی است. دانشگاه نیز باید جهت تایید مراتب در کمیسیون قانونی در خصوص صدور پروانه مسئول فنی دوم اقدام کند.
در صورت لزوم ارائه خدمات دارویی توسط نهادها و سازمان های دولتی و امور خیریه با رعایت قانون و آیین نامه مربوط به خدمات دارویی حضور مسئول فنی داروساز واجد شرایط زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی مربوطه صورت می گیرد.
[/av_textblock]