با ثبت محک کسب و کار خود را قانونی شروع کنید

شرایط دریافت جواز تاسیس صنعتی کارخانه

شرایط دریافت جواز تاسیس صنعتی کارخانه: جواز تاسیس صنعتی کارخانه مجوزی است که به افرادی که قصد دارند کارخانه خود را راه اندازی و احداث کنند داده می شود. برای دریافت جواز تاسیس نیاز به داشتن شرایط و مدارک خاصی است که روندی سخت و پیچیده دارد و ممکن است برای افراد عادی سخت و دشوار به نظر بیاید به همین دلیل افرادی که با این روند آشنایی ندارند اخذ جواز تاسیس خود را شرکت های حقوقی و وکلا واگذار می کنند.

در صورتی که هرگونه سوال و یا مشاوره درباره شرایط دریافت جواز تاسیس صنعتی کارخانه دارید می توانید با موسسه ثبتی حقوقی محک تماس بگیرید و از ما مشاوره دریافت کنید.

شرایط دریافت جواز تاسیس صنعتی کارخانه

همانطور که گفته شد برای اخذ جواز تاسیس صنعتی کارخانه شرایط و مدارک خاصی لازم است و نیاز به طی کردن مراحل اداری فراوانی دارید. جواز تاسیس به دارندگانش این اجازه را می‌دهد که به‌صورت قانونی و با رعایت استانداردهای مورد نیاز، کسب و کار خود را در حوزه های دلخواه خود آغاز کنند. این مجوز از طرف سازمان صنعت، معدن و تجارت صادر می شود و برای اخذ آن با این سازمان سروکار زیادی دارید.

همچنین جواز تاسیس در صورتی صادر می شود که بسته به حوزه فعالیت، مجوز های زیست‌محیطی و استانداردهای ایمنی آن را نیز داشته باشید. علاوه بر این موارد ممکن است شرایط دیگری نیز لازم باشد. متقاضی پس از دریافت جواز تاسیس می‌تواند با آرامش بیشتری اقدام به تهیه زمین، خرید تجهیزات و استخدام نیروی انسانی متخصص کند و در نهایت به تحقق اهداف تولیدی و صنعتی خود بپردازد.

شرایط دریافت جواز تاسیس صنعتی کارخانه چگونه است
شرایط دریافت جواز تاسیس صنعتی کارخانه چگونه است

ضوابط و شرایط اختصاصی جواز تاسیس

شرایط دریافت جواز تاسیس صنعتی کارخانه به نسبت بقیه حوزه ها محدودیت های بیشتری دارد.برای مثال به دلیل خطرات زیست محیطی و اثرات مخربی که کارخانه ها ممکن است برروی شهر بگذارند کارخانه ها نمی توانند در فاصله نزدیک تر از 120 کیلومتری شهر های بزرگی مثل تهران احداث شوند.

همچنین اعتبار این جواز یک سال است و دارندگان آن باید در این 1 سال شروع به ساختن کارخانه خود بکنند. البته اگر واحد تولیدی در این 1 سال ساخته نشود می توان برای تمدید جواز تاسیس اقدام کرد.بعد از احداث کارخانه جواز تاسیس حالا نوبت به اخذ پروانه بهره برداری می شود و این پروانه جایگزین جواز تاسیس می شود.

از ویژگی های دیگر جواز تاسیس قابل انتقال بودن و یا خرید و فروش آن است.متقاضیان می توانند در صورت توافق با صاحب جواز آن را از او بخرند و تنها با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی قرارداد انقال آن را امضا کنند.

شرایط تمدید و ابطال جواز تاسیس

تمدید و ابطال جواز تاسیس دارای مقررات خاصی است که آگاهی از آن‌ها برای متقاضیان این جواز الزامی است. در ادامه شرایط و نکات مربوط به تمدید و ابطال جواز تاسیس به طور دقیق بررسی می شود.

مقررات تمدید جواز تاسیس:

اگر اعتبار جواز تاسیس به پایان رسد و تا حداکثر 6 ماه دارنده آن اقدام به تمدید آن نکند و مراحل آن را طی نکند جواز باطل می شود. در صورت وقوع این اتقاق، امکان انتقال جواز به فرد دیگر مهیا می شود و این موضوع به اطلاع دارنده می‌رسد.

همچنین در صورتی که روند ساخت به هر دلیلی متوقف شود، ارائه دلایل موجه برای این وقفه و دیرکرد ضروری و لازم است.و در صورت غیرموجه بودن دلایلی که به سازمان صنعت، معدن و تجارت ارائه می شود، تمامی تسهیلات و حمایت‌های دولتی که به متقاضی داده شده، بازپس گرفته می‌شود.

ضوابط ابطال جواز تاسیس:

مالک جواز تاسیس کارخانه می‌تواند درخواست ابطال جواز خود را به سازمان صنعت، معدن و تجارت ارائه دهد. پس از تایید درخواست، مالک باید به سامانه های مربوطه مراجعه کند و درخواست خود در آنجا نیز ثبت کند.

در صورتی که روند ساخت به طور کل متوقف شود، متقاضی موظف به بازگرداندن تمامی مزایا دریافت‌شده از طریق جواز تاسیس خواهد بود.

این ضوابط برای مدیریت بهتر فعالیت‌های تولیدی و حفظ منابع تعیین شده‌اند و رعایت آن‌ها برای دارندگان جواز تاسیس ضروری است.

نکات و شرایط مهم جواز تاسیس

آشنایی با نکات مهمی که درباره جواز تاسیس وجود دارد ،بخش مهمی از روند کار است .همچنین همه افرادی که می خواهند این مجوز را دریافت کنند باید این نکات را بدانند. در ادامه برخی برخی از این شرایط را شرح می دهیم:

تفاوت جواز تاسیس حقوقی و حقیقی:

یکی از موارد مهم، تفاوت جواز تاسیس حقوقی و حقیقی است. این دو نوع جواز از نظر تسهیلات با یکدیگر متفاوت‌اند. دارندگان جواز حقوقی می‌توانند وام‌های کلان مانند وام بیش از یک میلیارد تومان دریافت کنند که این امکان معمولاً برای جوازهای حقیقی وجود ندارد.

محدوده جغرافیایی:

محدودیت‌های جغرافیایی در احداث واحدهای صنعتی اعمال می‌شود تا از تاثیرات منفی بر محیط زیست و کیفیت هوای شهرهای بزرگ جلوگیری شود. برای مثال، احداث واحدهای صنعتی در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران به دلیل جلوگیری از آلودگی هوا ممنوع است.

کد ISIC مطابق با محصولات:

یکی دیگر از نکات مهم، دقت در کد آیسیک (ISIC) کالاها است. هنگام درخواست جواز باید مطمئن شوید کالاهای انتخابی دارای کدهای مشابه هستند. به طور مثال، امکان دریافت یک جواز برای تولید هم‌زمان لوازم آرایشی و الکترونیکی وجود ندارد. در اخذ این جواز نباید محصولات به دسته‌های متفاوت تعلق داشته باشند و باید دارای کدهای مشترک باشند.

مدت اعتبار جواز تاسیس:

مدت اعتبار جواز تاسیس یک سال است و طی این مدت باید به تهیه تجهیزات و آماده‌سازی بپردازید. در صورت پیشرفت و تایید کارشناس، امکان تمدید جواز وجود دارد؛ اما در صورت عدم اقدام، جواز به‌طور خودکار باطل می‌شود.

نحوه دریافت جواز تاسیس صنعتی کارخانه
نحوه دریافت جواز تاسیس صنعتی کارخانه

نتیجه گیری

در نتیجه باید گفت اخذ جواز تاسیس صنعتی کارخانه فرآیندی است که به دقت در جزئیات و رعایت مقررات نیاز دارد. و پیشنهاد می شود در صورتی که تاکنون برای خود جواز تاسیس دریافت نکرده اید و با آن آشنایی ندارید از موسسه های ثبتی حقوقی مثل محک کمک بگیرید.

توجه به کد آیسیک و انتخاب محصولات مرتبط اهمیت زیادی دارد. همچنین، دقت در زمان تمدید جواز و رعایت مراحل ثبت‌نام و تهیه طرح توجیهی به آسان شدن فرآیند دریافت جواز کمک می‌کند. با رعایت این شرایط، متقاضیان می‌توانند با اطمینان بیشتری جواز تاسیس را دریافت کرده و فعالیت صنعتی خود را آغاز کنند. این اقدام به آن‌ها این امکان را می‌دهد که از مزایای قانونی و تسهیلات موجود بهره‌مند شوند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
پیمایش به بالا
تماس بگیرید