پروانه کسب شراکتی
گاهی جهت راه اندازی یک کسب و کار، حضور یک شخص به تنهایی کافی نیست و دو یا چند نفر با یکدیگر سرمایه و دانش خود را برای انجام این کار به خدمت می گیرند. ممکن است شما به شریک یا شرکای خود اعتماد زیادی داشته باشید و تصور کنید آن ها به قوانین نانوشته بین شما پایبند خواهند بود. در حالی که برای کسب موفقیت در آینده کاری خود باید تمامی جوانب احتیاط را رعایت کنید. یکی از مجوزاتی که باید بین شما برقرار شود؛ پروانه کسب شراکتی است. که در این نوشته قصد داریم در مورد آن توضیحاتی به شما ارائه کنیم.
قوانین مربوط به پروانه کسب شراکتی
به طور کلی زمانی که اشخاص حقیقی در یک مغازه با یکدیگر شروع به فعالیت میکنند؛ برای قانونی شدن کسب و کار خود کارت مباشرت می گیرند؛ با این حال اخذ پروانه کسب شراکتی نیز امکان پذیر است.
پیش از شروع به کار و تصمیم در مورد اخذ پروانه کسب، حتما یک قرارداد شراکت بین خود و شرکا تنظیم کنید که حساب سود و زیان حاصل از فعالیت های تجاری شما به طور کامل مشخص شود. در واقع جهت اخذ این نوع از جواز کسب شرکا، بین خود شرکت ثبت می کنند و در پی توافقی که بین سهامداران یا شرکا ایجاد می شود؛ جواز به نام یکی از اعضا که امکان دارد؛ شخص مدیر عامل یا صاحبین امضا باشد؛ صادر خواهد شد. بنابراین یکی از راه هایی که جهت اخذ پروانه کسب شراکتی وجود دارد؛ ثبت شرکت است.
با توجه به این توضیحات، جواز کسب تنها به نام یک نفر صادر می شود و اگر دو چند شریک با یکدیگر قصد اخذ پروانه کسب شراکتی را داشته باشند؛ یک قرارداد بین آن ها تنظیم می شود و جواز تنها به نام یکی از آنها صادر خواهد شد.
پروانه یا جواز کسب معمولا به دو صورت دائم یا موقت صادر می شود. برای نخستین بار که جهت دریافت پروانه درخواست داده می شود؛ پروانه موقت صادر خواهدشد؛ در صورتی که پس از گذشت مدت زمان اعتبار پروانه موقت که یک ساله است؛ باید جهت تبدیل پروانه موقت به دائمی اقدام شود. در غیر این صورت، واحد صنفی بدون پروانه تلقی خواهد شد.
شرایط
جهت دریافت جواز کسب از نوع شراکتی شخص متقاضی باید شرایط زیر را داشته باشد.
تابعیت کشور ایران یکی از شرایط اصلی است اما اگر یک تبعه بیگانه قصد دریافت پروانه را داشته باشد؛ باید از وزارت کار و امور اجتماعی پروانه کار بگیرد.
در مورد متقاضیانی که در شهر تهران قصد دریافت پروانه دارند؛ باید مدارکی ارائه کنند که نشان دهد؛ حداقل 5 سال در این شهر سکونت داشتهاند. در دیگر شهرها نیز براساس تراکم جمعیت و تعدد واحدهای صنفی آن شهر قوانین مختلفی وجود دارد که باید از اتحادیه مذکور در شهر مورد تقاضا سوال کنید.
- گواهی نامه پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت دائم.
- گواهی عدم سو پیشینه کیفری و اعتیاد به هرگونه مواد مخدر.
- میزان سواد برای متقاضیانی که زیر 45 سال سن دارند؛ باید حداقل در حد خواندن و نوشتن باشد.
- کسب موافقت نامه از اداره اماکن نیروی انتظامی.
- دریافت برگه سلامت بهداشت شخصی فرد و محل کسب او از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و آرایشی.
[/av_textblock]