با ثبت محک کسب و کار خود را قانونی شروع کنید

ثبت شرکت تعاونی روستایی چگونگی ثبت و مدارک آن

ثبت شرکت تعاونی روستایی چگونگی ثبت و مدارک مورد نیاز آن چیست؟ ابتدا بگذارید توضیح دهیم که تعاونی روستایی چیست. یک تعاونی روستایی ساختاری است که ساکنان یک روستا برای انجام یک سری فعالیت های مشترک، گرد هم می آیند تا در کشاورزی و یا مسائل مرتبط با آن بتوانند با هم همکاری کنند. در این گونه مواقع شرکتی را می توانند ثبت کنند با عنوان شرکت تعاونی روستایی.

نقش شرکت های تعاونی روستایی را در اقتصاد روستایی را نمی توان نادیده گرفت. با وجود و تشکیل این نوع شرکت ها در روستا ها می توان مهاجرت جمعیت از روستاها به شهرها را تا حد زیادی کنترل کرد. علاوه بر این موجب بهبود بهره وری از منابع و امکانات محلی می شود. ثبت کردن یک شرکت تعاونی در روستا توسعه فعالیت های اقتصادی در روستا را بهبود می دهد.

ثبت شرکت تعاونی روستایی

برای تاسیس یک شرکت تعاونی در روستا چه باید کرد؟ در مرحله اول باید مجوزهای مورد نیاز را دریافت کنید.  گام بعدی این است که، متقاضیان عضویت که شرایط تعیین‌ شده را دارند، باید مدارک خود را ارائه دهند تا فرایند ثبت تکمیل شود.

در ایران سازمان تعاونی روستایی مسئولیت نظارت و حمایت از تعاونی های روستایی را به عهده دارد. ریاست این مجموعه را معاون وزیر جهاد کشاورزی به عهده دارد. این سازمان نقش کلیدی در هدایت و تقویت تعاونی‌های روستایی دارد و تلاش می کند شرایط بهتری را برای کشاورزان و روستاییان فراهم کند.

بعد از ثبت شرکت تعاونی روستایی، بخشی از درآمد سالانه این شرکت ها باید به عنوان ذخایر سالانه کنار گذاشته شود. حداقل ۵ درصد از درآمد برای اندوخته احتیاطی و حداکثر ۵ درصد برای اندوخته قانونی باید در حساب شرکت ذخیره شود. این ذخیره کردن در آمد به شکلی که گفته شد تا زمانی که میزان ذخیره قانونی به یک‌چهارم میانگین سرمایه سه سال اخیر نرسیده باشد الزامی می باشد.

شرکت تعاونی روستایی
شرکت تعاونی روستایی

مراحل تشکیل و ثبت شرکت تعاونی روستایی

  1. برای تاسیس یک شرکت تعاونی روستایی باید مراحل زیر را طی کنید.
  2. باید 7 نفر از ساکنین روستا در زمینه دامپروری و کشاورزی تجربه لازم را دارند انتخاب کنید که به عنوان اعضای موسس معرفی شوند. فراهم کردن شرایط و مقدمات و انجام امور ضروری مربوط به تاسیس تعاونی روستایی وظیفه این اعضای انتخاب شده می باشد.
  3. از بین این 7 نفر انتخابی بهتر است یک نفر را انتخاب کنید تا امور اداری و قانونی مربوط به ثبت شرکت را انجام دهد. همچنین می توانید از یک وکیل رسمی نیز کمک بگیرید. موسسه ثبتی محک آماده ارائه خدمات در زمینه های مختلف از جمله ثبت شرکت تعاونی روستایی و دریافت سایر مجوزهای لازم می باشد.
  4. نماینده قانونی یا وکیل باید به اداره تعاونی روستایی مرکز مراجعه کند و به صورت کتبی درخواست دهد.
  5. در این مرحله، اطلاعاتی باید درج شود از جمله اهداف تعاونی، نوع فعالیت‌ها و اسامی اعضای موسس شامل آن می باشد.

بررسی و هماهنگی با نهادهای مرتبط

اداره تعاون روستایی پس از اینکه درخواست شما را بررسی کرد، موضوع را با سازمان جهاد کشاورزی مطرح کرده و هماهنگی‌های لازم را انجام می‌دهد.

ارسال مدارک به سازمان مرکزی:

حال که به صورت اولیه مدارک شما تایید شد، مدارک و پرونده تشکیل تعاونی به سازمان مرکزی تعاون روستایی فرستاده می شود. این سازمان درخواست شما را جهت تشکیل شرکت تعاونی روستای را مجدداً مورد بررسی قرار می دهد و در صورت تأیید، مجوز نهایی تاسیس تعاونی را صادر می‌کند.

مراجعه به اداره ثبت شرکت‌ها:

زمانی که مجوز نهایی را گرفتید، نماینده قانونی انتخابی شما، باید به اداره ثبت شرکت‌ها مراجعه کند و فرآیند ثبت رسمی تعاونی را تکمیل نماید. پس از این مرحله، شرکت تعاونی رسماً به ثبت رسیده و می‌تواند فعالیت خود را آغاز کند.

مراحلی که برای ثبت شرکت تعاونی روستایی عنوان شده، به این دلیل طراحی شده است که شرکت‌های تعاونی با ساختاری منظم و اهدافی مشخص تشکیل شوند و بتوانند در جهت توسعه اقتصادی روستاها فعالیت نمایند.

تعاونی روستایی محک
تعاونی روستایی محک

شرایط عضویت در شرکت تعاونی روستایی

هدف از شرکت های تعاونی روستایی این است که اهالی روستا بتوانند نیازهای خود را تامین کنند و بتوانند با مجوز قانونی فعالیت های خود را آغاز کنند. این نوع شرکت ها توسط اهالی همان روستا تشکیل می شود. هر شخص حقیقی و یا حقوقی غیر دولتی می تواند در آن عضویت یابد. به طور خلاصه شرایط عضویت در این تعاونی ها را بیان می کنیم.

اولین نکته این است که همه اعضای آن باید ایرانی باشند. داشتن تابعیت ایرانی الزامی است. همچنین افرادی که به ه دلیلی ممکن است دارای مشکلات قانونی و ممنوعیت قانونی برا فعالیت دارند نیز نمی توانند به عضویت تعاونی های روستایی درآیند.

هریک از اعضا بایستی مقدار سهامی که در اساسنامه تعاونی تعیین شده است را بپردازند. همچنین در اساسنامه مقرراتی ذکر می شود که همه ی اعضا باید مقررات ذکر شده در اساسنامه را رعایت کنند.
لازم به ذکر است یک فرد نمی تواند همزمان در دو تعاونی عضو شود.

مانند دیگر ثبت شرکت ها برای تعاونی روستایی نیز اساسنامه ای تدوین می شود. شرایط عضویت می تواند بر اساس این اساسنامه ساده تر و یا پیچیده تر باشد. اساسنامه تعاونی نقش تعیین‌کننده‌ای در تعیین الزامات و شرایط عضویت دارد و ممکن است برای برخی از تعاونی‌ها محدودیت‌ها کمتر باشد.

چه مدارکی مورد نیاز است؟

  • همه موسسین و اعضای هیئت مدیره شرکت باید مدارک تحصیلی خود را ارائه دهند.
  • صورتجلسه هیئت مدیره باید به امضای تمام اعضا برسد.
  • مدیران و اعضای تعاونی روستای نباید سوء پیشینه کیفری داشته باشند.
  • تمامی اعضا بایستی صورتجلسه مجمع عمومی موسسین را امضا کنند که دارای اطلاعاتی از جمله تعیین اعضای هیئت‌مدیره، بازرسین و پذیرش مسئولیت‌ها می باشد.
  • ارائه 3 قطعه عکس از هر یک از عضوها
  • اصل مجوزی که از سازمان تعاونی روستایی دریافت کرده اید را نیز باید ارائه کنید.
  • در صورتی که وکیل دارید و یا یک موسسه حقوقی کار شما را انجام داده است، ارائه وکالتنامه الزامی است.
  • این شرایط و مدارک، چارچوب اولیه برای تاسیس و فعالیت شرکت تعاونی روستایی را مشخص می‌کنند و هدف آن‌ها تضمین شفافیت و کارآمدی عملکرد این نهادها است.

سخن پایانی

در پایان، می‌توان گفت که ثبت شرکت تعاونی روستایی برای اهالی روستا یک فرصت خوب است تا بتوانند با همبستگی زندگی و کار اهالی روستا را بهبود دهند. این شرکت ها می توانند در رشد و توسعه روستا بسیار موثر باشند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
تماس بگیرید