شرایط اخذ جواز تاسیس واحد صنعتی چیست و مراحل آن : جواز تاسیس برای واحدهای صنعتی یکی از اصلی ترین مراحل برای شروع کسب و کارهای تولیدی می باشد. بدون دریافت این مجوز در مسیر فعالیت دچار مشکلاتی می شوید. با دریافت جواز تاسیس واحد صنعتی، افراد امکان دریافت وامهای بدون بهره برای واحدهای تولیدی خود را خواهند داشت و میتوانند فعالیت خود را در شهرکهای صنعتی آغاز کنند.
شرایط اخذ جواز تاسیس واحد صنعتی چیست و مراحل آن
فرآیند اخذ و دریافت جواز تاسیس واحد صنعتی برای اشخاص حقیقی و شرکت ها تقریبا یکسان است. اما اگر می خواهید وام هایی بیش از 5 میلیارد تومان دریافت کنید بهتر است شخصیت حقوقی برای دریافت جواز داشته باشید. این جواز به کسانی که می خواهند یک واحد صنعتی مثل کارخانه یا کارگاه تولیدی تاسیس کنند، اعطا میشود. اولین قدم برای راهاندازی یک واحد تولیدی یا کارخانه، دریافت جواز تاسیس واحد صنعتی است.
زمانی که برای مجوز تاسیس درخواست می دهید باید حتما مشخص کنید که این کارخانه صنعتی و یا وحد تولیدی صنعتی برای یک شرکت و یا یک شخص خاص تاسیس میشود.
صاحبان جواز تاسیس واحد صنعتی میتوانند در یکی از شهرکهای صنعتی که توسط دولت و شهرداری مشخص شده در متن جواز، کالاها و محصولات تعیین شده را تولید کنند.
اگر یک شرکت متقاضی جواز تاسیس واحد صنعتی باشد، باید حوزه فعالیت آن با فعالیت تولیدی پیشنهادی همخوانی داشته باشد. همچنین، لازم به ذکر است که بر اساس دستورالعمل وزارت صنعت، معدن و تجارت، اگر فردی مجوز تأسیس دریافت کند ولی طی یک سال گزارشی از پیشرفت نداشته باشد و هیچ فعالیتی در سایت وزارتخانه انجام ندهد، جواز او باطل خواهد شد.
مزایای اخذ جواز تاسیس واحد صنعتی چیست و مراحل آن
در شهرک های صنعتی به صورت اقساطی زمین تخصیص داده می شود. نرخی که دولت تصویب کرده است شامل پرداخت ۳۰ درصد به صورت نقد و ۷۰ درصد به صورت اقساط ۳۶ ماهه (هر سه ماه یک قسط) میشود.
می توانید برند و علائم تجاری خود را به صورت فارسی در اداره ثبت، ثبت کنید.
فرصت این را دارید که در نمایشگاههای تجاری داخلی و خارجی شرکت کنید.
امکان دریافت وامها و تسهیلات دولتی با نرخ بهره تولیدی و دوره تنفس یک تا دو ساله و بازپرداخت بلندمدت برایتان فراهم می شود.
دسترسی به پیشطرح توجیهی که توسط کارشناسان مرجع صادرکننده تأیید شده است و برای جذب سرمایهگذاری قابل استفاده است.
مرجع صدور جواز تاسیس واحد صنعتی صنایع چه سازمان یا وزارتخانهای است؟
با توجه به نوع فعالیت اقتصادی سرمایهگذار، مرجع صدور جواز تاسیس واحد صنعتی متفاوت خواهد بود. برای اکثر فعالیتهای صنعتی، وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئولیت صدور این مجوز را بر عهده دارد. با این حال، سایر سازمانها و وزارتخانهها نیز در حوزههای تخصصی خود اقدام به صدور جواز میکنند. به عنوان مثال، سازمان میراث فرهنگی در حوزه گردشگری و صنایع دستی، وزارت کشور در زمینه NGOها و احزاب، وزارت جهاد کشاورزی در حوزه تولیدات و صنایع کشاورزی و غذایی، و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در زمینه کارآفرینی و مشاغل خانگی جوازهای مربوطه را صادر میکنند.
شرایط اخذ جواز تاسیس واحد صنعتی:
به طور کلی، برای دریافت جواز تاسیس واحد صنعتی باید طبق مراحل مشخص شدهای پیش بروید. همچنین، شرایط خاصی نیز بسته به نوع کالا و محصول از سوی وزارتخانه مربوطه تعیین و بررسی میشود. شرایط عمومی برای اشخاص حقیقی یا حقوقی به شرح زیر است:
فرد حقیقی یا حقوقی متقاضی باید تابعیت ایرانی داشته باشد.
متقاضی جواز تاسیس واحد صنعتی باید حداقل داری 20 سال سن باشد.
متقاضی باید گواهی پایان خدمت یا معافیت از خدمت نظام وظیفه داشته باشد.
مجوز شهرداری ئ اداره دارایی را حتما باید دریافت کنید.
متقاضی باید گواهی عدم سوءپیشینه خود را ارائه دهد.
مرجع صادرکننده جواز تاسیس واحد صنعتی کجاست؟
اگر نمی دانید که کدام سازمان یا ارگان مسئول صدور جواز تاسیس واحد صنعتی است با ما در ادامه این مقاله همراه باشید. با توجه به نوع فعالیتی که شرکت یا وحد تولیدی شما دارد؛ سازمان ها و وزارت خانه های مختلفی مسئول صدور این جوازها هستند.
به طور معمول، وزارت صنعت، معدن و تجارت بیشترین مجوزهای مرتبط با فعالیتهای صنعتی را صادر میکند. علاوه بر این، سازمانهایی مانند سازمان میراث فرهنگی (برای گردشگری و صنایع دستی)، وزارت کشور (برای NGOها و احزاب)، وزارت جهاد کشاورزی (برای صنایع کشاورزی)، و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (برای کارآفرینی و مشاغل خانگی) نیز مجوزهای مربوطه را صادر میکنند.
نکات مهم در هنگام اخذ جواز تاسیس واحد صنعتی:
در این مقاله با شرایط گرفتن جواز تاسیس واحد صنعتی و نکاتی که مهم است برای دریافت آن آشنا شدید. با استفاده از این اطلاعات، میتوانید برای اخذ جواز تاسیس واحد صنعتی واحد فنی مهندسی یا تولیدی خود اقدام کنی نمایید. چرا که بدون این مجوز امکان شروع فعالیت صنعتی و تولیدی وجود ندارد.
پیگیری و روند دریافت جواز تاسیس برای یک واحد صنعتی امری حیاتی است. صاحبان مشاغل معمولا به دلیل کمبود زمان و ناآشنایی با روند انجام کار ممکن است در روند اخذ آن با مشکل مواجه شوند. از این رو میتوانید از مشاوره کارشناسان مجرب ما در ثبت محک برای ثبت شرکت و دریافت جواز بهرهمند شوید.
همچنین اگر سوال یا مشکلی در رابطه با ضوابط صدور جواز تاسیس واحد صنعتی و پروانه واحد فنی مهندسی دارید، کارشناسان ما آماده هستند تا در تکمیل فرم جواز تاسیس واحد صنعتی به شما کمک کنند.
- رعایت فاصله ۱۲۰ کیلومتری از شهرها و مراکز مسکونی: مطابق قانون، هر کسب و کاری که به فعالیتهای تولیدی، کارخانهای یا کارگاهی می پردازد باید برای اینکه از آلودگی صوتی و دیگر آلودگی ها برای ساکنان جل.گیری کند، حداقل ۱۲۰ کیلومتر از شهرها و مراکز مسکونی فاصله داشته باشد.
- خرید و استفاده از اراضی صنعتی: پس از دریافت تأییدیه نهایی و صدور جواز، صاحبان کسب و کارها، شامل کارگاهها، کارخانهها و واحدهای تولیدی، میتوانند با اخذ نامهای از مرجع صادرکننده جواز، به شهرکهای صنعتی مراجعه کرده و نسبت به خرید یا استفاده از اراضی صنعتی اقدام کنند.