آیا از هزینه ثبت برند اطلاع دارید؟
آیا می دانید تعرفه ثبت برند شرکت شامل چه مواردی می باشد؟
آیا پرداخت هزینه ثبت برند مقرون به صرفه می باشد؟
امروزه با توجه به تعدد شرکت های ارائه دهنده خدمات یا تولید کالا، نسبت به گذشته رقابت میان شرکت ها شدیدتر و جذب مشتری سخت تر شده است.
از طرفی با توجه به کلاهبرداری های فراوان در زمینه سوء استفاده از محصولات شرکت ها و همچنین اثبات مالکیت بر کالا یا خدمات تولیدی هر شرکت، نیاز به ثبت برند مخصوص به هر شرکت وجود دارد.
ثبت برند شامل مراحل زیادی می باشد و تمام این مراحل نیازمند صرف هزینه می باشد. با توجه به موارد نامبرده در زمینه اهمیت ثبت شرکت، پرداخت هزینه ثبت برند امری منطقی می باشد و باید در زمینه انجام امور نامبرده اقدامات لازم صورت گیرد.
هزینه ثبت برند وابسته به چه عواملی متغیر است؟
هزینه ثبت برند برای شرکت های مختلف متفاوت می باشد. هزینه ثبت برند شرکت به عوامل متفاوتی بستگی دارد که به آنها می پردازیم.
● نوع فعالیت شرکت
هزینه ثبت برند در شرکت های مختلف متفاوت می باشد. مبلغ نامبرده به نوع محصولات تولیدی در شرکت، نوع خدمات ارائه شده در شرکت، هدف تاسیس شرکت و… بستگی دارد و هزینه ثبت برند از شرکتی تا شرکت دیگر متغیر می باشد.
برای مثال هزینه ثبت برند در شرکت ها بستگی به نوع ماده تولیدی و ارزش آن محصول دارد و هر چه مبلغ آن بیشتر باشد در نتیجه هزینه ثبت برند افزایش می یابد.
● نیاز به استفاده از کارت بازرگانی
اگر مالک یک شرکت تمایل به استفاده از حروف انگلیسی در نام برند مورد نظر خود داشته باشد، هزینه ثبت برند تغییر می کند.
به کار بردن حروف انگلیسی در برند شرکت نیاز به استفاده از کارت بازرگانی دارد. همین امر نیاز به صرف هزینه برای دریافت مورد نامبرده و در نتیجه منجر به افزایش هزینه ثبت برند می شود.
● تعداد طبقات بین المللی
در ایران و سایر کشورها، برندهای شرکت های مختلف بر اساس قوانین از پیش تعیین شده و بر مبنای نوع کالا تولیدی، نوع خدمات ارایه شده و تفاوت و شباهت با سایر شرکت ها در طبقه های تجاری خاصی قرار می گیرند.
در ایران هم تمامی برند ها مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران و از طرف سازمان مالکیت معنوی به وضوح تقسیم بندی شده اند و این امر در هنگام ثبت شرکت تعیین می گردد.
با توجه به موارد گفته شده این طبقه بندی مستقیما بر هزینه ثبت برند تاثیر می گذارند؛ به این صورت که با افزایش طبقه تجاری شرکت، هزینه ثبت شرکت افزایش می یابد.
● نوع مالکیت شرکت
نوع مالکیت در شرکت های مختلف متفاوت می باشد و همین امر بر هزینه ثبت برند تاثیر می گذارد. نوع مالکیت در شرکت بر دو نوع حقیقی و حقوقی تقسیم می گردد و میزان هزینه ثبت برند در شرکت با مالکیت حقوقی کاملا متفاوت با همان فرایند در ثبت شرکت حقیقی می باشد.
هزینه ثبت برند شامل چه مواردی می باشد؟
تعرفه ثبت برند در شرکت های مختلف و بر اساس عوامل متفاوت متغیر می باشد اما این مبلغ به صورت کلی و بدون نظر گرفتن تفاوت ها مبلغی خاص می باشد.
هزینه ثبت برند به صورت کلی شامل موارد زیر می باشد:
هزینه ثبت برند در اداره ثبت شرکت ها
مالک شرکت باید به اداره ثبت شرکت ها مراجعه نماید و اظهارنامه ای مبنی بر ثبت برند شرکت را تکمیل کند و مدارک مورد نیاز را در اختیار مسئولان ذیربط قرار دهد.
راه دیگر اینکه مالک شرکت می تواند به صورت مجازی به سایت مورد نظر مراجعه کند و پس از تکمیل مدارک و قراردادن آن در سایت، نسبت به ثبت درخواست خود اقدام نمایید.
پس از بررسی های انجام شده در زمینه تطابق نام برند مورد نظر توسط اداره ثبت شرکت، مالک باید هزینه ثبت برند را پرداخت نماید.
میزان هزینه خام برای انجام این فعالیت در یک طبقه تجاری دستکم ۲۴۰ هزار ریال می باشد و این مبلغ بر اساس درخواست مالک شرکت مبنی بر نوع مالکیت شرکت و تعداد طبقات تجاری شرکت متغیر می باشد.
هزینه ثبت برند در زمینه تحویل اظهارنامه در یک طبقه اجتماعی برای اشخاص حقوقی ۸۰۰ هزار ریال و در اشخاص حقیقی ۴۰۰ هزار ریال می باشد. علاوه بر این اضافه نمودن طبقات اضافی تجاری برای شخص حقیقی ۲۰ هزار تومان و در اشخاص حقوقی ۴۰ هزار تومان می باشد.
تعرفه ثبت برند در اداره علائم تجاری
مالک شرکت باید به اداره علائم تجاری شرکت ها مراجعه نماید و درخواست کتبی خود مبنی بر ثبت برند را به بخش مربوطه ارایه نماید.علاوه بر این با مراجعه به سایت اداره علائم تجاری هم میتوان درخواست خود مبنی بر ثبت برند را انجام دهید.
در این بخش به بررسی برند مورد نظر در زمینه عدم تکراری بودن آن می پردازند و پس از تایید نهایی باید هزینه ثبت برند، به حساب اداره مورد نظر واریز شود.
هزینه ها و تعرفه های ثبت برند در این بخش به شرح زیر می باشد:
حداقل این مبلغ در یک طبقه تجاری برای شخص حقوقی ۲۴۰ هزار تومان و برای شخص حقیقی ۱۲۰ هزار تومان می باشد. با افزایش تعداد طبقات به ازای هر طبقه مالک شرکت حقوقی موظف به پرداخت ۲۰ هزار تومان است و مالک شرکت حقیقی باید نصف این مبلغ را پرداخت نماید.
هزینه چاپ آگهی تبلیغات شرکت
مالک شرکت پس از طی نمودن مراحل نامبرده، موظف است به منظور اطلاع رسانی در جهت ثبت برند شرکت خود و جذب مشتری دو رونوشت تبلیغ شرکت در روزنامه قانونی کشور ثبت نماید. هزینه آگهی های مورد نظر هم بخشی از هزینه ثبت برند می باشد که باید پرداخت شود.
هزینه این بخش می تواند از دستکم ۲۳۰ هزار تومان باشد و این مبلغ بسته به عوامل متعدد تا ۳۸۸ هزار تومان متغیر می باشد. با توجه به الزام ثبت آگهی در دو نوبت در روزنامه قانونی کشور به فاصله یک ماه، پرداخت این مبلغ باید دو بار صورت گیرد.
این عوامل شامل موارد زیر می باشد:
- نوع چاپ رنگی یا سیاه و سفید
- تعداد کلمات
- صفحه ثبت آگهی
- کادر آگهی
- و…
از طرفی دقت فرمایید هزینه ثبت آگهی شرکت با قیمت ثبت لوگو متفاوت می باشد؛ زیرا ثبت لوگو باید در روزنامه رنگی انجام شود ولی ثبت تبلیغ شرکت در روزنامه سیاه و سفید هم می تواند باشد. هزینه ثبت برند می تواند شامل هزینه اضافی ناشی از ثبت لوگو باشد.
سایر مبالغ هزینه ثبت برند
- هزینه دریافت کارت بازرگانی به منظور استفاده از حروف انگلیسی در برند شرکت
- هزینه افزایش تعداد طبقات تجاری شرکت
- کمک گرفتن از وکیل دادگستری در این فرایند
- هزینه ثبت برند شرکت به صورت بین المللی
- هزینه های مربوط به اداره پست
- هزینه های مربوط به فعالیت های اینترنتی
هزینه ثبت برند چگونه محاسبه می شود؟
همانطور که گفتیم هزینه ثبت برند به عوامل متفاوتی بستگی دارد و با توجه به تقاضای مالک این مبلغ متغیر می باشد. به صورت کلی طبقه بندی هزینه ثبت برند به دو گروه حقیقی و حقوقی تقسیم می شود.
هزینه ثبت برند در این دو گروه متفاوت می باشد و مبالغی که بیان می شود بدون در نظر گرفتن هزینه های اضافی خواهد بود.
هزینه ثبت برند در شرکت با مالکیت حقیقی
هزینه ثبت برند در شرکت با مالکیت حقیقی به مبلغ مورد نیاز برای هزینه تنظیم اسناد، هزینه ثبت اظهارنامه، هزینه آگهی ها و … تقسیم می شود که به شرح زیر می باشد:
عنوان فعالیت | مبلغ مورد نیاز |
ارائه مدارک و ایجاد اکانت مجازی | ۱۵۵ هزار تومان |
وارد نمودن اطلاعات مورد نظر در سایت مربوطه | ۱۷۵ هزار تومان |
ثبت اظهارنامه در اداره ثبت شرکت ها به ازای یک طبقه | ۲۰ هزار تومان |
هزینه ثبت برند در اداره علائم تجاری به ازای هر طبقه | ۱۲۰ هزار تومان |
هزینه ثبت برند در اداره پست و دفاتر قانونی جهت ثبت امضا | ۲۷۰ هزار تومان |
آگهی اول در روزنامه قانونی کشور | ۲۳۰ هزار تومان |
آگهی دوم در روزنامه قانونی کشور | ۲۳۰ هزار تومان |
هزینه ثبت برند در ثبت اظهارنامه به ازای هر طبقه اضافی ۱۰ هزار تومان و برای مبلغ اداره علائم تجاری به ازای هر طبقه ۲۰ هزار تومان می باشد.
علاوه بر این در ثبت هزینه برند؛ برای دریافت رونوشت از شناسنامه، کارت ملی، سند مالکیت شرکت و… مبالغی خرج می شود.
هزینه ثبت برند در شرکت با مالکیت حقیقی
هزینه ثبت برند در شرکت با مالکیت حقوقی هم مانند شرکت با مالکیت حقیقی شامل بخش های متفاوتی می باشد که به شرح زیر می باشد:
عنوان فعالیت | مبلغ مورد نیاز |
ارائه مدارک و ایجاد اکانت مجازی | ۱۵۵ هزار تومان |
وارد نمودن اطلاعات مورد نظر در سایت مربوطه | ۱۷۵ هزار تومان |
ثبت اظهارنامه در اداره ثبت شرکت ها به ازای یک طبقه | ۴۰ هزار تومان |
هزینه ثبت برند در اداره علائم تجاری به ازای هر طبقه | ۲۴۰ هزار تومان |
هزینه ثبت برند در اداره پست و دفاتر قانونی جهت ثبت امضا | ۲۷۰ هزار تومان |
آگهی اول در روزنامه قانونی کشور | ۲۳۰ هزار تومان |
آگهی دوم در روزنامه قانونی کشور | ۲۳۰ هزار تومان |
هزینه ثبت برند در ثبت اظهارنامه به ازای هر طبقه اضافی ۲۰ هزار تومان و برای مبلغ اداره علائم تجاری به ازای هر طبقه ۴۰ هزار تومان می باشد. علاوه بر این در ثبت هزینه برند؛ برای دریافت رونوشت از شناسنامه، کارت ملی، سند مالکیت شرکت و… مبالغی خرج می شود.
هزینه ثبت برند بین المللی چقدر است؟
در بعضی مواقع مالکان شرکت ها قصد ثبت برند و شرکت خود را در سطح جهانی و فراتر از ایران دارند. این فرایند اندکی با فرایند ثبت شرکت در ایران متفاوت می باشد اما لازمه آن در ابتدای کار ثبت شرکت در ایران می باشد.
در ابتدای امر پس باید مراحل ثبت شرکت در ایران طی شود و تا این بخش از کار هزینه ثبت برند شرکت در واقع مانند ایران خواهد بود. پس از ثبت شرکت در ایران باید بقیه فرآیند بر اساس قوانین بین المللی انجام شود.
با توجه به اینکه انجام فرایند ثبت شرکت بین المللی دشواری های مخصوص به خود را دارد؛ پیشنهاد می شود این کار توسط یک وکیل مجرب انجام شود که حق وکالت وی نیز تشکیل دهنده بخشی از هزینه ثبت برند می باشد.
باید دقت فرمایید اگر شرکت شما در سطح بین المللی فعالیت دارد و در امر صادرات و واردات کالا موفق است نسبت به ثبت شرکت بین المللی اقدام فرمایید؛ زیرا هزینه ثبت برند بین المللی یا استفاده از واحد های پولی خارج از کشور انجام می شود.
با توجه به وضعیت اقتصادی و سیاسی ایران در بین الملل مطمئنا این فرآیند برای شما بسیار هزینه بر خواهد بود، لذا باید از لحاظ صرفه اقتصادی نهایت دقت را داشته باشید.
هزینه ثبت برند برای انجام فرایند تمدید آن چه میزان می باشد؟
پس از گذشتن ده سال از ثبت برند، نیاز به تمدید ثبت شرکت وجود دارد. در واقع پس از اینکه نه سال از ثبت شرکت شما گذشته باشد؛ سامانه ثبت شرکت برای مالک شرکت فعال می شود. اگر تغییراتی در اطلاعات شرکت ایجاد شده باشد باید در هنگام تمدید، مدارک تایید کننده این تغییرات را به سامانه ثبت شرکت ارائه دهید.
هزینه ثبت برند در هنگام فرآیند تمدید ثبت شرکت مبلغی به میزان هزینه انجام شده در هنگام ثبت شرکت می باشد؛ در این امر یک تفاوت وجود دارد آن هم این است که ثبت تبلیغ به صورت مجدد در روزنامه صورت نخواهد گرفت و به میزان مبلغ خرج شده، هزینه ثبت برند به همان نسبت کاهش می یابد.
نکته مهم در زمینه تمدید ثبت شرکت این می باشد که اگر در زمان مشخص، امور مربوط به تمدید را به درستی انجام ندهید، مبلغ خسارت بابت این دیرکرد هم به هزینه ثبت برند افزوده می شود.
آیا پرداخت هزینه ثبت برند مقرون به صرفه می باشد؟
با توجه به تعدد شرکت های تولید کننده و اهمیت با کیفیت بودن محصولات در زمینه جذب مشتری، کلاهبرداری های فراوان در زمینه سوء استفاده از کیفیت محصولات و خدمات شرکت های به نام انجام میشود.
از طرفی امکان ادعای مالکیت نسبت به محصولات شرکت های گوناگون توسط سودجویان وجود دارد. با توجه به موارد بالا به اهمیت ثبت برند و نام خاص برای محصولات یا خدمات یک شرکت پی می بریم.
همچنین برای تولید کالا یا ارائه خدمات در قالب یک شرکت، به منظور تضمین مالکیت برای این موارد، لازم است که یک برند مخصوص برای شرکت ثبت شود.
با توجه به موارد فوق به اهمیت ثبت شرکت پی می بریم و در نهایت می توان گفت پرداخت هزینه ثبت برند با توجه به مزایایی که دارد امری منطقی و قابل توجیه می باشد.
مراحل کلی ثبت برند
با توجه به اهمیت ثبت برند، باید در زمینه انتخاب برندی مناسب و طی نمودن مراحل قانونی آن اقدامات لازم صورت گیرد. داشتن برند مخصوص برای هر شرکت از طرف هیچ ارگانی اجبارا توصیه نشده است اما به منظور بهبود تولید کالا و ارائه خدمات هر شرکت بهتر است که برندی مناسب فعالیت خود داشته باشد.
در این بخش به توضیح ثبت برند به صورت مرحله به مرحله می پردازیم:
- ابتدا امر باید به اداره ثبت شرکت ها مراجعه نمود.
- اظهارنامه مورد نظر در زمینه ثبت شرکت را به اداره مربوطه ارائه نمایید.
- پس از طی نمودن این مراحل باید به اداره ثبت علائم تجاری مراجعه شود.
- درخواست کتبی مالک شرکت، مبنی بر ثبت برند به شرکت مورد نظر ارایه شود.
البته تمامی مراحل نامبرده را میتوان به صورت مجازی و به وسیله سایت ثبت علائم تجاری انجام داد. باید توجه داشته باشید تمامی این مراحل دارای هزینه های مخصوص به خود می باشد که مجموعا تشکیل دهنده هزینه ثبت برند است و باید در بازه زمانی تعیین شده پرداخت شود.
نتیجه گیری
با در نظر گرفتن تمام موارد ارائه شده در متن، باید از اهمیت ثبت برند برای شرکت ها غافل نشوید. با توجه به مزایای بالا ثبت شرکت، پرداخت هزینه ثبت برند قابل توجیه می باشد.
هزینه ثبت برند برای شرکت های مختلف، متفاوت است و به عوامل زیادی بستگی دارد اما هزینه ثبت برند به صورت خام برای همه شرکت ها به یک میزان است و تفاوت در هزینه ها مبنی بر درخواست صاحبان شرکت می باشد.
فرایند ثبت برند شرکت، می تواند به آسانی توسط مالکان شرکت انجام شود اما برای بهبود کیفیت می توان از تجربه کارشناسان و وکلا استفاده نمود که در نتیجه مبله حق وکالت ایشان هم به هزینه ثبت برند افزوده می شود.