برای موفقیت یک کسب و کار انتخاب نام برای شرکت بسیار اهمیت دارد. انتخاب نامی زیبا و گیرا باعث میشود شرکت شما برسر زبانها بیفتد و بتواند در ابتدای کار توجهات را به خودش جلب نماید. از طرفی انتخاب نامی طولانی و سخت باعث میشود کمتر به شرکت شما توجه شود و نام شرکتتان در بین مردم به صورت مخفف رواج پیدا کند.
نامی که انتخاب میکنید باید به نوعی بیانگر هدف و مسیری باشد که شرکت قرار است در آن گام بردارد. نامگذاری شرکت های خدماتی با شرکت های ساختمانی بسیار تفاوت دارند زیرا هر کدام هدفی را دنبال میکنند.
کارشناسان این حوزه معتقد هستند استفاده از نام های انتزاعی در نامگذاری شرکت بسیار موثر است. عده ای دیگر بر این باورند که اسامی خبری که در واقع حوزه ی فعالیتتان را مشخص میکنند تاثیر بهتری میگذارند. اسامی ابداعی نیز برای شرکت ها مناسب هستند اما همانقدر که ممکن است تاثیرگذاری مطلوبی داشته باشند ریسک زیادی را نیز به همراه دارند.
توجه داشته باشید که تمامی نظرها درست هستند نکته ی مهم این است که به خوبی تبلیغات برای آن به انجام برسد. انتخاب نام تجاری خوب و مناسب برای شرکت اولین قدم برای ثبت شرکت است. این مرحله بسیار مهم است زیرا زین پس شرکت شما با آن نام یاد میشود. به همین دلیل شما باید انرژی و زمان زیادی را صرف نامگذاری شرکت خود بکنید تا نتایج حاصل به میلتان باشد. عده ای برای نامگذاری شرکت خود عجله میکنند و به برخی نکات در نامگذاری دقت نمیکنند که بعد از مدتی مجبورند نام شرکت خود را تغییر دهند که این خود برای شرکت زیان آور است و به آن صدمه وارد میکند.
انتخاب نام برای شرکت براساس قوانین جمهوری اسلامی ایران
انتخاب نام برای شرکتی که تاسیس میکنید از اولین گام هایی است که باید انجام دهید و در هنگام ثبت شرکت باید نام آن را نیز ثبت نمایید. در انتخاب نام برای شرکت باید مواردی را در نظر بگیرید این موارد در قانون برای شما شرح داده شده است. در ادامه به آنها میپردازیم.
- نام انتخابی ریشه ای فارسی داشته باشد.
- نام انتخابی لاتین نباشد.
- منافاتی با شئونات انقلاب اسلامی ایران نداشته باشد.
- نام انتخابی از قبل برای شرکت دیگری ثبت نشده باشد. با مراجعه به وب سایت ilenc.ir میتوانید نام انتخابی خود را جستجو کنید و متوجه شوید این نام قبلا به ثبت رسیده است یا خیر. نام انتخابی توسط شما باید حداقل در دو کلمه با نام های ثبت شده تفاوت داشته باشد.
- نام انتخابی اسم خاص باشد. اسم خاص اسمی است که فقط به یک گروه، دسته یا افراد اشاره دارد.
- استفاده از اعداد در نامگذاری شرکت فقط به صورت حروف باشد و از نوشتن عددی آن اجتناب شود.
- در نامگذاری از عنوان ها و نام هایی که به ایثارگران و خانواده های شهدا که کاملا تحت انحصار و مالکیت سازمان محترم بنیاد شهید است استفاده نگردد.
- از نام های شاعران، نویسندگان، دانشمندان و از این قبیل افراد در نامگذاری استفاده نشود.
- نامگذاری به وسیله ی حروف اول چند کلمه استفاده نشود، در واقع نام انتخابی به صورت مخفف یا ترکیب حروف باهم نباشند. یو وی سی نمونه ای از نامگذاری مخفف است و مورد تایید قانون نیست.
نام ها و کلمات زیر نباید در نام انتخابی شرکت شما موجود باشد
ایران – ملت – ملی – کشور – نظام – جمهوری – انتظام – نفت – پتروشیمی – دادگستری – بنیاد – بسیج – سازمان – مرکز – بهزیست – بانک – جهاد – آسانسور – آژانس – ایثارگران – ایثار – شاهد – شهید – شهدا – آزاده – جانباز – جانبازان – تکنو – فامیلی – فیلتر – نیک – باور – میکروبرد – تست – استار –
مدرن – پیک – امنیت – تک – شهروند – فانتزی – کارواش – اقتصاد – ایمان – میهن – جوانان – سپاه – هدف – دکوراسیون – تک نو – دیتا – تکنیک – تکنولوژی – مونتاژ – اورست – دفتر – ونوس ایتال – بیو – کنترل – متریک – مترلژی – آپارتمان
برای بعضی کلمات لاتین معادل فارسی در نظر گرفته شده استفاده از این کلمات جایز است به عنوان مثال آپارتمان معادلش کاشانه، تکنیک و تکنو معادلش فن، تکنولوژی معادلش فن آوری و فن آوران، کلینیک معادل آن درمانگاه، دکوراسیون معادل آن آرایه و سیستم معادلش چرخه.
تمامی این کلمات باید توسط فرهنگستان زبان و ادب فارسی به تایید رسیده باشند و کلماتی که تاکنون معادلی برایشان در نظر گرفته نشده قابل استفاده نیستند. بعضی از کلمات مانند ایران، سپاه و از این قبیل به طور مطلق اجازه کاربد آنها به شما داده نمیشود.
اسامی عام برای شرکت ها قابل اتفاده نیستند. در نامگذاری شرکت دقت فرمایید از این دست اسامی استفاده نشود، در صورت استفاده قطعا باطل خواهد شد.
استفاده از برخی نامها به دلیل سوء استفاده و سوء برداشت توسط مشتریان منع قانونی دارد مانند سپاه این اسم ممکن است به شرکت اعتباری غیرحقیقی بدهد و مشتریان فکر کنند که این نهاد پایه گذار شرکت است. بنابراین کلمات گفته شده در بالا دقت کنید تا جلوی بوجود آمدن هرگونه مشکلی را برای خود و شرکت بگیرید.
اسم خاص در نامگذاری شرکت
همانطور که پیشتر نیز گفته شد براساس قوانین باید در نامگذاری شرکت از اسم خاص استفاده شود. ممکن است شما با اسامی خاص آشنایی کافی را نداشته باشید، همچنین بسیاری کاملا این موضوع را فراموش کرده و به آن توجهی نمیکنند و در هنگام ثبت شرکت با مشکل مواجه میشوند. در اینجا ما لازم میبینیم توضیح بیشتری نسبت به این موضوع برای شما ارائه کنیم.
اسم به کلمه ای گفته میشود که میتواند نهاد جمله باشد. نهاد در جمله باید بر شخص، حیوان، اشیاء، مفهوم یا کاری دلالت کند. اسم به دو دسته ی اسم عام و اسم خاص تقسیم بندی میشود این تقسیم بندی برای نامگذاری شرکت ها مورد استفاده قرار میگیرد. اسم عام همانطور که از نامش پیداست بر همه ی اشیاء، افراد و مفهوم ها دلالت میکند و مشترک بین تمامی آنها یافت میشود مانند: کتاب، مرد، کوه
اسم خاص اسمی است که تنها به یک مفهوم، شخص یا شئ اشاره میکند و گروهی از از آنها را شامل نمیشود. مانند: مهرداد، خزر، اروپا
اسم خاص خود در 4 گروه طبقه بندی میشود:
- اسم خاص انسان: این اسامی به انسان و شخص خاصی اشاره میکند مانند: امیر، سهراب، حسین، رضا
- اسم خاص حیوان: این اسامی برای اشاره به حیوانات مختلف استفاده میشود که هرکدام نامی دارند مانند: رخش، عقاب، سیمرغ، هدهد
- اسم خاص اماکن: اسم خاص اماکن فقط برای مکانهای تاریخی و منازل قابل استفاده نیست بلکه به تمامی مکان های جهان میتواند اشاره کند مانند: اروپا، گرگان، بیرجند، دماوند
- اسم خاص اشیاء: تنها برای اشیاء استفاده میشود مانند: مروارید، کوه نور،
اسم خاص قابل جمع بستن نیست جز در برخی موارد مانند مثال آوردن.
اسم خاص برای شرکت چه شرایطی دارد؟
در انتخاب اسم شرکت باید حداقل از سه سیلاب یا سه اسم خاص استفاده شود. این اسامی باید معنادار باشند به طوری که بتوان معنای آنها را در فرهنگ های لغت فارسی مشاهده کرد. نام ممکن است ریشه اش براساس قومیتی از اقوام ایرانی باشد اما فارسی نباشد، بنابراین این نام قابل ثبت نخواهد بود. توجه کنید که نام شرکت باید فارسی باشد نه ایرانی. اسم مناطق برای نامگذاری شرکت قابل پذیرش نیست، این امر تنها زمانی امکان پذیر است که شرکت در همان منطقه به ثبت برسد.
همانطور که پیشتر گفته شد استفاده از واژه هایی مانند ایران، ملی، ملیت و میهن در نامگذاری برخلاف ضوابط تعیین شده برای نامگذاری شرکت های تجاری است. برای تاکید بیشتر تکرار میکنیم از اسامی عام برای نامگذاری شرکت خود اسفاده نکنید. کلماتی مانند تجاری، مهندسی و بازرگانی نمونه هایی از اسامی عام هستند.
از 4 گروه موجود برای اسامی خاص همه ی آنها برای نامگذاری قابل پذیرش نیستند، یعنی اسمی ممکن است ویژگی خاص بودن را داشته باشد ولی طبق برخی ضوابط این شرایط شرکت پذیری در نام شرکت را نداشته باشد. به نمونه هایی از این اسامی اشاره شد مانند ایران.
اسامی خاص ممکن است لاتین باشند در این صورت باز هم امکان استفاده از آنها برای نامگذاری از بین میرود. اگر معادلی برای آن کلمه در فارسی در نظر گرفته شده باشد شما اجازه استفاده پیدا میکنید البته باید توجه کنید بندهای دیگر قوانین را نقض نکند. دقت کنید که اسم خاص برای شرکت شما مناسب باشد زیرا هویتش را شکل میدهد.
نام تجاری یا برند تجاری چیست؟
این نام منحصر به فرد و دارای هویت است. این نام مستقل از نام کالای و محصولی است که شرکت تولید میکند. نام تجاری چیزی ورای شعارها و علامت ها است. نام تجاری از اسم خاص تشکیل میشوند و این اسم ها ممکن است هرچیزی باشند، این کاملا به سلیقه ی شما وابسته است.
اسم شما به عنوان شخصی خاص میتواند نامی تجاری باشد. حتی در برخی موارد نام شخص میتواند بیشتر در بین عموم مطرح باشد و با شنیدنش فورا به یاد شرکت شما و کالا یا خدماتی که ارائه میدهید بیفتند. نام تجاری باید آنقدر گیرا باشد تا به راحتی در ذهن بخاطر آورده شود اگر به شرکت های بزرگ و مفق دنیا نگاه کنید میبینید که نامهایی که انتخاب کرده اند چقدر خاص و جذاب هستند. آنها در همان ابتدا برای نامگذاری شرکت خود زمان زیادی صرف کرده اند.
در واقع شما باید آینده نگری داشته باشید و چشم اندازی برای شرکت خود ترسیم کنید، بی مهابا اقدامی نکنید زیرا در آینده متحمل ضرر خواهید شد.
برندهای تجاری در دنیای امروز تنها یکی نام نیستند بلکه نام شرکت سرمایه ای برای شرکت است. برند های معتبر سود بیشتری را برای شرکت خود به همراه می آوردند. برندهای تجاری بین المللی در هر کجای جهان محصولات و خدمات خود را متناسب با مشتریانی که دارند ارائه میکنند. شرکت های مواد غذایی برحسب ذائقه ی مشتریان خود مواد غذایی ارائه میدهند ولی شرکت های اتومبیل سازی در هر جای جهان اتومبیلی با ویژگی مشابه را ارائه میکنند.
تعیین نام شرکت های غیر تجاری
تعیین نام شرکت ها و موسسات غیر تجاری باید در ادارات ثبت شهریتان ها به ثبت برسد. در تعیین نام شرکت های غیرتجاری 3 حالت وجود دارد و تمامی اینها در اداره ی ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی زیر نظر سازمن ثبت و اسناد کشور صورت میپذیرد.
- تعیین نام شرکت هایی که از قبل هیچ سابقه ای نداشته اند و اکنون میخواهند به ثبت برسند.
- تعیین نام شرکت ها و موسسات غیرتجاری که در گذشته به ثبت رسیده اند و اکنون نام آنها میخواهد تغییر کند.
- تعیین نام شرکت ها و موسسات غیر تجاری که در خارج از کشور به ثبت رسیده اند و شعباتی از آنها قرار است در کشور تاسیس شوند.
برای اولین گام کسانی که قصد ثبت شرکت غیرتجاری در تهران را دارند، شرکت نامه و اظهار نامه ای را از قسمت فروش اوراق بهادار تهیه کرده و آن را تکمیل میکنند. اساسنامه نیز توسط متقاضیان ثبت شرکت باید تکمیل شود. مدارک لازم برای شرکت های با مسئولیت محدود و سهامی خاص، پروانه و فرم مخصوص موسسات که قبلا توسط شهربانی جمهوری اسلامی ایران یه طور محرمانه برای اداره ثبت شرک ها ارسال شده در قسمت تعیین نام حفظ و نگهداری میگردد.
در مرحله ی بعد نامهایی به طور پیشنهادی به متقاضیان داده میشود این اسامی مطابق فرهنگ انقلاب اسلامی است. قبل از ورود به این محله هویت شما به تایید میرسد.
با اینکه تعداد زیادی شرکت تاکنون به ثبت رسیده اند اما شما باید سعی کنید نام شما تشابهی با اسمی ثبت شده نداشته باشد. در صورت وجود تشابه نام انتخابی شما پذیرفته نیست. بعد از انتخاب نام شرکت این نام در دفتر مربوطه با توجه به نوع شرکت به همراه تاریخ آن ثبت میگردد.
تعویض نام شرکت هایی که قبلا به ثبت رسیده اند
همانطور که میدانید شرکت ها مانند اشخاص حقیقی نامی دارندو این نام اسم خاص است. انتخاب نام شرکت از اولین گام های تاسیس آن است. شرکت های که از همان ابتدا نام درست و مناسبی داشته اند سود زیادی از این بابت برده و به موفقیت دست یافته اند. نام هایی که بسیار در بین مردم تکرار شده و هیچ معا و مفهومی را برای شنونده ندارد آسیب زننده است.
بعد از ثبت و تاسیس شرکت در هر زمانی شما امکان تغییر نام آن را دارید. نامی که میخواهید جیگزین کنید باید تمامی شرایط قبل را دارا و مطابق با قوانین باشد.
مراحل تغییر نام شرکت های سهامی خاص
برای تغییر نام شرکت های سهامی خاص باید طبق مراحل زیر عمل کنید.
- تشکیل جلسه ی هیئت مدیره و تنظیم صورت جلسه ای که به امضای هیئت رییسه ی شرکت برسد.
- رعایت تشریفات لازم برای دعوت براساس قوانین تجارت و اساس نامه ی شرکت.
- اصل صورت جلسه باید شامل :
- لیست تمامی سهامداران حاضر در جلسه باشد و امضای آنها در صورت جلسه وجود داشته باشد.
- اصل روزنامه حاوی دعوت سهامداران تحویل اداره ثبت شرکت ها میشود.
قبل از تحویل صورت جلسه تغییر نام شرکت باید وجه حق الثبت پرداخت شده باشد.
مدارک مورد نیاز برای تغییر نام شرکت سهامی خاص
- کپی از آگهی تاسسیس شرکت
- کپی از روزنامه رسمی
- کپی مدارک شناسایی تمامی اعضا
- اگر شرکت شما در گذشته تغییراتی داشته است کپی از آگهی آخرین تغییرات
تغییر نام شرکت ها با مسئولیت محدود
- اولین مرحله برای تغییر نام شرکت با مسئولیت محدود تشکیل مجمع عمومی و تنظیم صورت جلسه است. امضای تمامی شرکا به همراه میزان سهمشان از شرکت در ذیل صورت جلسه الزامی است.
- درصورتی که مجمع با تمامی شرکا تشکیل نشود، ارائه مدارکی که اثبات کند اطلاع رسانی طبق اساس نامه ی شرکت و قانون تجارت صورت گرفته است ضروری است.
- درصورتی که تعداد شرکا 12 نفر یا بیشتر باشد قید نام هیئت نظار در بالای صورت جلسه الزامی است.
- یک نفر از شرکا یا وکیل رسمی شرکت به اداره ی ثبت مراجعه و مبلغی را به عنوان حق الثبت نام را پرداخت خواهد کرد. سپس اصل فیش بانکی و اصل صورت جلسه را به قسمت تعیین نام شرکت ارائه خواهد کرد. بعد از تعیین نام و گرفتن تاییدیه آن صورت جلسه به قسمت پذیرش تحویل و دفاتر ثبت امضا میگردد.
مدارک مورد نیاز برای تغییر نام شرکت با مسئولیت محدود
- کپی شناسنامه و کارت ملی اعضاء
- آگهی تاسیس در روزنامه ی رسمی و تغییرات اتفاق افتاده برای شرکت در گذشته
رعایت برخی نکات در صورت جلسه های تعیین نام شرکت الزامی است
- تمامی اقدامات برای پذیرش صورت جلسه توسط سایت ssaa.ir صورت میپذیرد.
- صورت جلسه در سه نسخه باید به همراه امضای اعضای هیات مدیره باید تهیه شود، یکی از نسخه های آن برای ارسال و بعد از پذیرش آن در سایت از طریق پست به اداره ی ثبت شرکت ها ارسال گردد.
- تشکیل هیئت نظار که شامل سه نفر از شرکا است. در صورت اینکه تعداد شرکا 12 نفر یا بیشتر باشد باید نام اعضای هیئت نظار در صورت جلسه ذکر گردد.
- دعوت شرکا طبق اساس نامه و قانون تجارت الزامی است. در صورت غیبت برخی اعضا باید مدارک آگهی آن در روزنامه ی رسمی را ارائه کرد.
- درصورتی که صورت جلسه ب امضای شرکا برسد باید به همراه نام آنها باشد و اگر وکلا نیز آن را امضا میکنند باید به همراه وکالت رسمی با تصویر برابر اصل آن لازم است.
- بارکد پستی باید در سیستم ثبت گردد.
نمونه صورتجلسه تغییر نام در شرکت های سهامی خاص:
به نام خدا
نام شرکت:…………………………..
شماره ثبت شرکت:………………….
سرمایه ثبت شده شرکت :……………………
صورتجلسه شرکت……………………………….سهامی خاص در مجمع عمومی فوق العاده، ثبت شده به شماره …………………در ساعت…………………به تاریخ……………………….با حضور تمامی سهامداران / اکثریت سهامداران در مقر اصلی شرکت تشکیل گردید.
الف: طبق ماده 101 لایحه اصلاحی قانون تجارت:
خانم/آقای…………………………….به سمت رئیس جلسه، خانم/آقای…………………………….به سمت رئیس جلسه، خانم/آقای…………………………….به سمت رئیس جلسه، خانم/آقای…………………………….به سمت منشی جلسه انتخاب شدند.
ب: در خصوص دستور جلسه که موضوع آن تغییر نام شرکت است بحث و برسی های لازم به عمل آمد و مقرر شد زین پس نام شرکت به ………………..تغییر بیابد و براساس ماده ………………..اساسنامه به شرح ذکر شده اصلاح میگردد.
ج:به خانم/آقای……………………….وکالت داده می شود که با مراجعه به اداره ثبت شرکت ها وجه حق الثبت را پرداخت و نسبت به ثبت صورت جلسه و امضای دفاتر مربوطه اقدام نماید.
برخی اسامی سه سیلابی
نام برخی از شرکت های ثبت شده 3 سیلابی برای آشنایی بیشتر شما با این موضوع آورده شده است.
ستاره درین رضوان – راه آوران نامدار ایران – مهتاب پارسیان رایکا – ایده فرم تهور – پیمان دست پیمان – ساختمان سازان تارا – آباد سازان پارسه – نوید فراز سبلان – توسعه تجارت پارسیان – البرز شیمی ایلیا -آرش پاک تجهیز – نیما پیشرو تجهیز – تجارت گستر ایرانیان – فیروزه سرزمین مادری – نیکان توسعه دماوند – پارسیان تجارت هونام – داده گستر افتاب – گوهر البرز یکتا – سیال سازان بری – کاسپین فولاد مس – شهر مجازی امنیت – آدیش الکترونیک آسیا
– کهن ارگ وداء- مهد رنگ پردیس – داده پردازان امنیت – گلشن نظیف اسپادان – مهر چکاد البرز – پرتو سازان بادرا – سازه های روناک کردستان – پردیسان سازه دلفارد – پدیده ساز نیوسا – تکسان تجهیزات پارسیان – پیمان مبتکر البرزیان – کوثر پاک کرج – تهران لایه بافت – دربک سازان امیر – کارسان بسیار پوینده
پرشین تجارت فردوس – مهرگان پرس سیستم – طاها مطهر البرز – تراز پایه البرز – راه گستران پانیا – وندا شیمی کرج – سایه بهشت سبز – پرشین مروارید آفاق – توسعه ارتباط پرهام – جاوید تجارت خاتم – ایمن گرمایش مهرورزان –
کوشا نظافت شاتوت – هفت سخن تاک – تندیس بالابر البرز – مثلث پولادین البرز – زیبا سازان ساوج – ارس گاز افراشته – آرین ماندگار آسیا – پیشه گستر رایکا – آرنا پایدار امین – اطلس آسانبر عرش – آشیانه پارس تدبیر – طب کار راماز – بهران نگین آسانبر –
اردوان سازه پایدار – طراحان سبز رایکا – فانوس شعله البرز – شمع شعله رستاک – پایا سرداب پارس – دنیا آسانبر نوین – سفیر سلامت البرز – بالابر پاسارگاد شرق – جهان تجارت آموت – شیمی سازان طرحان – هواگردان پارس تهویه – کانی ماد البرز – نگین جاوید آرشین – آروین کشت پارس – پرچینه سازندگان رستاک – کنترل ذوب پارس – دادهگستران ایرانیان امروز – آریا مکانیک خاوران – پیام آوران ارقان کرج – کیان ایده بنیان – اطلس نمای آسانبر – سامیار بنای پارسی – پیشگام پیمان تکسا
نمونه اسم برای نامگذاری شرکت
در اینجا برخی اسامی مناسب برای شرکت ها را به ترتیب حروف الفبا برای شما آورده ایم. از ترکیب ای کلمات شما میتوانید به نام مناسبی برای شرکت خود برسید.
الف
آبادان – آبتین – آبدوس – آبستا – آتروپات – آترین – آتش – آخشیج – آدُر – آدُرباد – آذر بُرزین – آذرآیین – آذرافروز – آذرباد – آذربُد – آذربود – آذرپَژوه – آذرپناه – آذرخش – آذرفر – آذرکیوان – آذرمهر – آذرنوش – آذین – آراستی – آرتمیس – آرتین – آرش – آرمان – آرمین – آریا – آریا من – آریامنش – آریامهر – آرتاباز – آریوبَرزَن – آزاد – آزاد منش – آزادمهر – آژمان – آسا – آستیاک – آونگ – آویز – آیریک – اَبدَه – اَبیش –
اپرنگ – اَپروَند – اَپروَیژ – اَپیوه – اَترس – اَرتان – ارج – ارجاسب – ارجمند – ارد – اردشیر – اردلان – اردوان – ارژنگ – ارشا – ارشاسب – اَرشام – اَرشان – ارشک – اَرشَن – اروتَدنر – اروَند – اُزیرن – اسپاد – اسپنتمان – اسپهبُد – اسفندیار – اشا – اشاداد – اشتاد – اشکان – اُشهن – اَشوداد – اشوفْرَوَهَر – اشومنش – افروغ –
افشین – اقاقیا – اَگومان – البرز – الوند – امید – امیدوار – اندریمان – اَنوش – اهورا – اَهنَود – انوشیروان – اوتانا – اَوَخشیا – اَوَرداد – اَوَرکام – اورمزدیار – اُورنگ – اُوژن – اوس – اوستا – اوستانَه – اوشَه – اوشیدر – ایدون – ایران پناه – ایرانپور – ایرانشاه – ایرانمهر – ایرج – ایزد – ایزدیار – ایسَدواستَر –
ب
بابک – باتیس – بادرام – باربُد – بامداد – بامشاد – بامگاه – بایگان – بخت آفرین – بَختیار – بَخشا – بَدخشان – بدره – بَرازمان – بَردیا – بُرزو – بُرزویه – بَرسام – بَرَسم – بَرِشنوم – بَرمک – بُزرگمهر – بَگاداد – بَگاش – بلاش – بُندار – بُنشاد – بَهاوند – بِهراد – بهرام – بَهرامشاه – بِهروز – بِهزاد – بِهمرد – بهمن بهنام – بوبار – بوجه – بوخشا – بیژن
پ
پارسا – پاساک – پاکدین – پاکروان – پاکزاد – پاکمهر – پالیز – پَتَه مانی – پدرام – پرچم – پَرنگ – پرهام – پرویز – پَریبُرز – پژدو – پژمان – پَشَنگ – پشوتَن – پوروشسب – پوریا – پولاد – پویا – پویان – پیروز –پیروزگر – پیشداد – پیلتَن – پیمان –
ت
تاژ – تخشا – تَسو – تکاپو – تَنسِر – تَهماسب – تَهمتَن – تهمورس – توانا – تور – تورج – توس – تیرداد – تیس – تیگران –
ج
جانپرور – جانان – جاوید – جم – جمشید – جهانگیر –
چ
چالش – چالیک – چلیپا – چوگان – چینوَد –
خ
خدابخش – خداداد – خدایار – خدیو – خردمند – خرم – خسرو – خشاشه – خشایار – خشنود – خورسند – خوشمنش- خوشنام – خُونیرِث –
د
داتَه – دادار – دادبان – دادبه – دادپویه – دادجو – دادخواه – دادرس – دادفر – دادمهر – دادنام – دادوَر – دارا – داراب – داریوش – داژو – دانا – داور – دَریز – دَسَم – دلاور – دماوند – دهناد – دینشاه – دینیار – دیهیم –
ر
راتین – راد – رادمان – رادمهر – رادین – رازقی – رامتین – رامیار – رامین – رپیتون – رَتوشتَر – رَتوناک – رَخشان – رَزین – رَسام – رستم – رشن – رَشنُو – رشنواد – رَنگوشتَر – رها – رُهام – رهی – روزبِه – روشاک – روشن – رویین تن – ریوند –
ز
زادان – زال – زامیاد – زروان – زَریر – زَم – زنگه – زَهیر – زَواره – زوپیر – زیار – زیگ –
س
ساسان – سالار – سام – سامان – سَپْرَنگ – سِپنتا – سپند – سِپِهر – سپهرداد – سپیدار – ستایش – ستُرگ – سرافراز – سُرایش – سُرخاب – سُروش – سزاوار – سَلم – سهراب – سورن – سوشیانت – سیامک – سیاوخش – سیاوش – سیروس – سینا –
ش
شا بهرام – شاپور – شاخه – شاد – شادان – شادبه – شادفر – شادکام – شادمان – شادنوش – شاهرخ – شاهروز – شاهین – شایان – شایگان – شباروز – شباهنگ – شباویز – شتاب – شتابان – شروین – شکیبا – شهاب – شهباز – شهداد – شهراد – شهرام – شهران – شهرَوان – شهروز – شهریار – شهزاد – شهسوار – شهیار – شیان – شیدفر – شیده – شیدوَر – شیدوش – شیردل – شیرزاد – شیرمرد – شیروان – شیروَش – شیشَم –
ف
فاتک – فراز – فرازمان – فرازمند – فرامرز – فربُد – فربود – فرخ – فرداد – فردین – فرزاد – فرزام – فرزین – فرشاد – فرشوشتر – فرشید – فرمنش – فرنام – فرنوش – فرهاد – فَرَهمند – فَرهود – فرهومند – فُرود – فْرَوَرِتیش – فَرَوَشی – فَرَوَهَر – فریان – فریبرز – فریدون – فوکا – فوگان – فولاد – فیروز –
ک
کاچار – کاردار – کارن – کاری – کامبوزیا – کامبیز – کامجو – کامدین – کامران – کامکار – کاموس – کامیاب – کامیار – کاوش – کاوه – کاووس – کاویان – کرتیر – کرکوی – کمبوجیه – کورنگ – کوروش – کوسان – کوشا – کوشان – کوشیار – کیا – کیافر – کیامرد – کیامنش – کیان – کیان پور – کیانزاد – کیانفر – کیانمهر – کیانوش – کیقباد – کیکاووس – کیهان – کیوان – کیومرس –
گ
گالوس – گرامی – گرانمایه – گرایش – گَرشاسب – گرگین – گژدهم – گژگین – گشتاسب – گشواد – گوارا – گودرز – گیل – گیو –
م
مازار – مازنه – مازیار – ماکان – ماندگار – مانوش – مانی – ماهان – ماهر – ماهور – ماونداد – مزدا – مزدک – مشیا – منوچهر – منوشفر – مه زاد – مِهراب – مهران – مهربان – مهربُرزین – مهرپرور – مهرپوی – مهرپیکر – مهرجو – مهرداد – مهرزاد – مهرگان – مهرمَس – مهرنوش – مهریار – مِهرین – مهیار –
ن
نارون – ناشا – نامجو – نامدار – نامور – ناوَرز – نریمان – نَستور – نکیسا – نمایان – نوبخت – نوبهار – نوتریکا – نوذر – نوش – نوش آذر – نوشی – نوشیروان – نوید – نیسان – نیک پی – نیکدل – نیکروز – نیکزاد – نیکنام – نیکو – نیما – نیو – نیوتیش –
و
واته – وخش – وخش داد – وخشور – ورجاوند – ورزم – ورساز – وَرَهرام – وَسپار – وَسنه – وفادار – وَلخش – وهامان – وَهمنش – وُهومن – ویسپرد – ویشتاسب –
ه
هارپارک – هامان – هامرز – هامون – هامین – هاون – هاونی – هَخامنش – هَردار – هُرمز – هرمزدیار – هُزوارش – هُژبر – هَژیر – همتا – همگون – هنگام – هوبَر – هوتَخش – هوتن – هوداد – هودین – هور – هورا – هوشنگ – هوشیدر – هوکَرپ – هوم – هومان – هومَت – هومن – هیمه –
ی
یادگار – یزدان داد – یزدان مهر – یزدان یار – یزدانشاه – یزدگرد – یَسنا –