با ثبت محک کسب و کار خود را قانونی شروع کنید

ثبت شرکت هلدینگ مراحل و قوانین مربوطه

ثبت شرکت هلدینگ مراحل و قوانین مربوطه: امروزه نام شرکت‌های هلدینگ را زیاد می‌شنویم ولی شاید دقیقا از اینکه حوزه فعالیت این شرکت‌ها چیست و یا به چه شرکت‌هایی هلدینگ میگویند آگاه نباشیم. به زبان ساده شرکت‌های هلدینگ،شرکت‌های مادری هستند که بخش زیادی از سهام دیگر شرکت‌ها را خریده و بر فعالیت آنها نظارت میکنند؛ این در حالی است که تمامی شرکت‌های زیر مجموعه به صورت یک شخص حقوقی مستقل باقی میمانند. در این مقاله درباره شرکت‌های هلدینگ و شرایط ثبت آنها توضیح خواهیم داد.

ثبت شرکت هلدینگ مراحل و قوانین مربوطه

شرکت‌های هلدینگ در حوزه اقتصادی و خدماتی فعالیت دارند و جزو نقش‌های موثر در این موضوع به حساب می‌آیند. همانطور که گفتیم این شرکت‌ها که به عنوان شرکت مادر یا اصلی معرفی می شوند که بعد از پیشرفت و گسترش شرکت شروع به خرید بخش بزرگی از سهام دیگر شرکت‌ها میکنند،که به آنها شرکت فرعی یا زیر مجموعه هم گفته میشود.

بر اساس قانون تجارت ایران “زمانی که یک شخصیت حقوقی بیش از ۵۰ درصد سهام شرکتی را به قصد کنترل فعالیت آن شرکت خریداری کند،شرکت مادر به حساب می‌آید.” شرکت هلدینگ بعد از این کار شخصی را به عنوان نماینده به شرکت زیر مجموعه میفرستد تا در تصمیم‌گیری‌ها شرکت کند.

شرکت‌های هلدینگ میتوانند شرکت سهامی خاص و یا سهامی عام باشند و زمینه فعالیت شرکت‌های زیرمجموعه و نوع آنها نیاز نیست که حتما با شرکت مادر یکسان باشد.

این نکته را در نظر بگیرید که شرکت هلدینگ تشکیل شده از چند شخصیت حقوقی مستقل است که هرکدام میتوانند در حوزه متفاوتی فعالیت کنند؛ در نتیجه فعالیت کردن در زمینه‌های مختلف درون یک سازمان آن را به یک هلدینگ تبدیل نخواهد کرد.

ثبت شرکت هلدینگ
ثبت شرکت هلدینگ

سرمایه ثبت شرکت هلدینگ مراحل و قوانین مربوطه

سرمایه اولیه برای ثبت شرکت هلدینگ برای سهامی خاص و سهامی عام متفاوت است. برای ثبت شرکت هلدینگ سهامی خاص سرمایه اولیه مورد نیاز شما ۵۰ میلیارد ریال (۵ میلیارد تومن) و برای شرکت‌ هلدینگ سهامی عام این مبلغ به ۱۰۰ میلیارد ریال (۱۰ میلیارد تومن) میرسد.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت هلدینگ

۱. نامه نمایندگی صادر شده از طرف شرکت مادر به منظور ثبت شرکت هلدینگ

۲. کپی برابر اصل کارت ملی و شناسنامه اعضای هیئت مدیره شرکت هلدینگ

۳. فیش واریزیه حساب بانکی شرکت هلدینگ برای سرمایه اولیه

۴. نداشتن سوء پیشینه برای تمام اعضای شرکت هلدینگ به خصوص هیئت مدیره و داشتن ثنا

موارد لازم  برای ثبت شرکت هلدینگ سهامی خاص و سهامیه عام

شرکت هلدینگ سهامی خاص:

شرکت‌‌های هلدینگ که در قالب سهامی خاص هستند از سهام‌هایی با ارزش یکسان شکل میگیرند که قابلیت واگذاری دارند اما قابل معامله در بورس اوراق بهادار نیستند. برای ثبت شرکت هلدینگ سهامی خاص شما نیاز به حداقل ۳ عضو و ۲ بازرس دارید.

همانطور که گفتیم سرمایه اولیه مورد نیاز برای این نوع شرکت هلدینگ ۵۰ میلیارد ریال است که ۳۵ درصد آن باید در حساب شرکت باشد.

شرکت هلدینگ سهامی عام:

در شرکت‌های هلدینگ سهامی عام میتوان قسمتی از سهام شرکت را با فروش سهام به عموم مردم تامین کرد تا با جمع‌آوری سرمایه‌های کوچک به فعالیت‌ها و سرمایه‌ گذاری‌های بزرگتر رسید.

برای ثبت شرکت هلدینگ سهامی عام شما نیاز به ۵ عضو ، یک بازرس اصلی و یک بازرس علی‌البدل دارید.

مراحل ثبت شرکت هلدینگ

ثبت شرکت هلدینگ مانند ثبت دیگر شرکت‌ها نیاز به انجام یک سری مراحل و دریافت مجوزهای خاص خودش را دارد که این فرآیند به شرح زیر است:

۱. ابتدا باید برای اخذ موافقت اصولی ثبت شرکت هلدینگ از طرف ” سازمان مدیریت نظارت بر نهاد های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار ” اقدام کنید.برای این کار باید درخواست خود را بر اساس فرم تقاضا همراه با فرم پرسشنامه برای این سازمان ارسال کنید.

سازمان بورس و اوراق بهادار بعد از بررسی مدارک شما،در صورت کامل و بدون ایراد بودن آنها ، برگه موافقت اصولی ثبت شرکت هلدینگ را برای شما صادر میکند.

۲. بعد از اخذ موافقیت اصولی شما زمان محدودی دارید تا توسط ادره ثبت شرکت‌ها اقدام به ثبت شرکت خود بکنید. فراموش نکنید که بدون مجوز موافقیت اصولی ثبت شرکت هلدینگ،اداره ثبت شرکت‌ها اقدامی برای ثبت شرکت شما انجام نخواهد داد.

۳. در این مرحله بعد از دریافت مجوز ثبت هلدینگ از اداره ثبت شرکت‌ها، مجددا تمامیه مدارک را برای اداره ارسال کرده تا ثبت مجدد شوند. سپس اداره آنها را برای سازمان بورس و اوراق بهادار میفرستد تا از مدارک و شماره ثبت رونوشتی تهیه کنند.

در نهایت زمانی که سازمان مراحل مورد نظر را انجام داد به شما مجوز شروع فعالیت هلدینگ را میدهد.

مراحل ثبت شرکت هلدینگ
مراحل ثبت شرکت هلدینگ

هزینه و زمان لازم برای ثبت شرکت هلدینگ

هزینه ثبت شرکت هلدینگ در حداقل میزان خود، یعنی با کمترین اعضا و سرمایه اولیه ، ۱۶ میلیون ریال (۱.۶ میلیون تومن) است و تا سقف ۵۰ میلیون ریال ( ۵ میلیون تومن) قابل افزایش است. حداکثر زمان مورد نیاز برای گرفتن مجوزها و ثبت نهایی شرکت هلدینگ ۱۴ روز است.

ثبت شرکت هلدینگ چه مزایایی دارد؟

ثبت شرکت هلدینگ با وجود مبلغ زیاد سرمایه اولیه‌ی مورد نیاز،خالی از لطف نیست و مزایای قابل توجهی دارد.از مهم‌ترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

داشتن تنوع در سرمایه ‌گذاری:

ثبت یک شرکت هلدینگ به شما کمک میکند تا دستتان در سرمایه گذاری باز باشد که امر بسیار موثری در افزایش سرمایه شما است.تنوع در سرمایه گذاری از نکات مهمی است که کارشناسان سرمایه گذاری بر آن تاکید دارند.

توانایی استفاده از جایگاه شرکت‌های زیر مجموعه:

شرکت مادر میتواند با استفاده از موقعیت و امتیازات شرکت‌های زیر مجموعه خود و با یکپارچه کردن قدرت و سرمایه آنها در رویدادها و فعالیت های بزرگ و بین‌المللی شرکت کند.

ورود راحت و بی‌دردسر به بازارهای جدید:

شرکت مادر با خرید شرکت‌‌هایی که در زمینه‌ها و بازار‌های مختلف فعالیت دارند، می‌تواند بدون اتلاف وقت به بازار محصولات آنها ورود کند.

شانس بیشتر پیروزی در معاملات تجاری و بازرگانی:

شرکت هلدینگ به دلیل داشتن شرکت‌های زیر مجموعه متعدد،توانی بیشتری در پیروزی در معاملات بزرگ و گرفتن سود بیشتر دارد.

تک سفیر راهنمای مسیر شما

شما میتوانید برای ثبت شرکت هلدینگ یا درصورت داشتن هرگونه سوال و مشکلی در انجام این فرآیند با موسسه حقوقی محک تماس گرفته و در کمترین زمان و با به‌صرفه‌ترین هزینه ، بهترین نتیجه را بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
تماس بگیرید