با ثبت محک کسب و کار خود را قانونی شروع کنید

ثبت شرکت سهامی خاص | راهنمای تاسیس و شرایط و مدارک و هزینه ها

ثبت شرکت سهامی خاص | راهنمای تاسیس و شرایط و مدارک و هزینه ها:  آیا با شرکت سهامی خاص آشنایی دارید؟ آیا در زمینه ثبت شرکت سهامی خاص اقدامی نموده اید؟ آیا میدانید ثبت این نوع شرکت تحت چه شرایطی امکان پذیر می باشد؟

امروزه به منظور بهبود مشتری یابی و افزایش سود، بسیاری از تولید کنندگان اقدام به ثبت شرکت می نمایند. یکی از بهترین انتخاب ها، شرکت های سهامی خاص می باشند.

ثبت کردن شرکتهایی با عنوان سهامی خاص شامل شرایطی می باشد که به منظور انجام فرایند به بهترین نحو، این اقدامات باید به درستی انجام شوند. از طرفی ثبت شرکت سهامی خاص مزایای بسیار زیادی دارد.

درست است که انجام فرایند ثبت شرکت با عنوان سهامی خاص نیازمند صرف وقت و هزینه می باشد اما باز هم انجام این فرآیند امری منطقی است و باید به طور صحیح انجام شود.

ثبت شرکت سهامی خاص | راهنمای تاسیس و شرایط و مدارک و هزینه ها

طبق قوانین ایران، شرکت ها به انواع متفاوتی تقسیم می شوند.

در هنگام تأسیس و ثبت شرکت باید با توجه به مبلغ سرمایه ابتدایی شرکت، تولیدی شرکت، میزان سود و تقاضای سرمایه گذاران و… نوع شرکت مورد نظر را انتخاب نمایید.

شرکت سهامی خاص از پرکاربردترین شرکت هاست که تمامی سرمایه آن در هنگام تاسیس توسط موسسان تامین می شود.

طبق ماده 3 لایحه اصلاحی قانون تجارت تعداد افراد تشکیل دهنده شرکت سهامی حداقل باید 3 نفر باشند. همچنین باید 2نفر به عنوان بازرس تعیین شوند،یک نفر بازرس اصلی و یک نفر هم بازرس علی البدل.بازرسین نباید دارای نام خانوادگی یکسان باشند.طبق ماده 17 لایحه اصلاحی قانون تجارت مدیران و بازرسین باید کتبا سمت خود را قبول کنند تا مدت مدیریت آن ها آغاز شود.در ادامه با روند ثبت شرکت سهامی خاص آشنا خواهید شد.

راهنمای تاسیس و شرایط و مدارک و هزینه ها

شرکت سهامی خاص چیست؟

شرکت سهامی خاص گونه ای از شرکت های تجاری می باشد که میزان سرمایه اولیه آن، به سهام تقسیم می شود. در شرکت سهامی خاص، موسسان به مقدار مبلغی که سرمایه گذاری نموده اند، سهام دارند و با توجه به همان میزان در سود و ضرر شرکت سهیم خواهند بود و نسبت به بدهی ها مسئولیت خواهند داشت.

در این نوع شرکت، میزان سرمایه اولیه تنها از طریق موسسان شرکت تامین می شود و 35 درصد از سرمایه در ابتدای تاسیس باید به حساب شرکت واریز شود. وجه تمایز شرکت سهامی خاص با عام در تعداد شرکا می باشد.

شرکت سهامی خاص یک نوع شرکت می باشد که در این مطلب می خواهیم به بررسی خصوصیات آن، مراحل ثبت و تلاسیس شرکت سهامی خاص، سهام اولیه ثبت شرکت سهامی خاص و… خواهیم پرداخت. برای دریافت مشاوره و راهنمایی برای ثبت هر نوع شرکتی می توانید با کارشناسان ثبت محک تماس بگیرید. ما در تمام مسیر تا ثبت شرکتتان در کنار شما خواهیم بود.

ثبت شرکت سهامی خاص | راهنمای تاسیس

همه اشخاصی که هدفشان شروع یک کسب و کار به صورت قانونی می باشد؛ باید با مراحل ثبت شرکت سهامی خاص آشنا شوند.

به منظور رسمیت بخشیدن به شرکت خود، باید فرایند ثبت شرکت را مطابق اصول انجام دهید. به همین منظور باید با تک تک مراحل ثبت آشنا شوید.

فواید ثبت شرکت سهامی خاص در چیست؟

ثبت شرکت سهامی خاص مراحل زیادی دارد و نیاز به صرف زمان بالا می باشد. در شروع کار باید دقت فرمایید تا با انجام صحیح مراحل ثبت شرکت سهامی خاص به صورت دقیق، از صرف زمان و هزینه برای انجام مجدد مراحل پیشگیری نمایید.

فواید ثبت شرکت سهامی خاص از تمامی جنبه ها چشمگیر می باشد و توجه به همین امر اهمیت ثبت شرکت سهامی خاص را روشن می کند. در این بخش به بررسی مزایای ثبت شرکت خواهیم پرداخت:

● جمع بندی مبالغ اندک

از مهم ترین فواید ثبت شرکت سهامی خاص ایجاد عرصه برای انجام فعالیت در زمینه های بزرگ، حتی با وجود سرمایه گذاری اندک می باشد.

در ثبت شرکت سهامی خاص با سرمایه گذاری هر چند اندک و محدود مراحل فرایند به خوبی پیش خواهد رفت و می توان فعالیتی تجاری سودمند را آغاز نمایید.

● سهولت خرید و فروش سهام شرکت سهامی خاص

یکی دیگر از مزایا ثبت شرکت سهامی خاص، ایجاد زمینه مناسب برای انتقال سهام بین سرمایه گذاران می باشد. در این نوع شرکت سهام ها به راحتی قابل انتقال و خرید و فروش خواهند بود.

● معتبر بودن شرکت

یکی از راه های اعتبار بخشیدن به فعالیت شرکت، ثبت شرکت با عنوان سهامی خاص می باشد. با فعالیت شرکت در حیطه های مختلف با پشتوانه قانونی، زمینه برای ایجاد اعتماد افراد به شرکت و رونق کسب و کار فراهم می آید.

با ایجاد اعتماد افراد به شرکت، در واقع شرکت در زمینه بهبود

کیفیت تولیدی خود و افزایش رضایت مشتری قدم بر میدارند و همین امر باعث بهبود سود حاصل از فعالیت شرکت میگردد.

● معاملات مفید

همان طور که گفتیم ثبت شرکت سهامی خاص باعث بهبود کیفیت و افزایش سود شرکت می شود؛ پیرو همین امر اعتبار شرکت افزایش پیدا می کند و با بالا رفتن تعداد مشتری ها رو به رو خواهیم شد.

تمام این موارد دست به دست هم داده و سبب بهبود آوازه و شهرت شرکت می شود و زمینه برای شرکت در معامله های مفید و سود مند را برای شرکت فراهم می آورد.

● شرکت در مزایدات دولتی و غیر دولتی

یکی از بهترین فرصت های شغلی برای شرکت ها، به دست آوردن مناقصات دولتی و غیر دولتی است. در صورتی که فرآیند ثبت شرکت سهامی خاص به درستی انجام شده باشد؛ شرکت دارای اعتبار لازم برای شرکت در مزایدات دولتی و غیر دولتی خواهد بود.

به دست آوردن مناقصات در رزومه رسمی شرکت باقی می ماند و همین امر سبب افزایش اعتبار شده و به همان نسبت تعداد مشتری و سود شرکت را بالا می برد.

● تایید قانونی شروع فعالیت شرکت

ثبت شرکت سهامی خاص از این جهت حائز اهمیت می باشد که داشتن رزومه ای پر توان و فعال، باعث افزایش اعتماد و در نتیجه افزایش تعداد مشتری شرکت می گردد.

شروع فعالیت شرکت به صورت رسمی سبب می شود بتوانید به صورت قانونی با تایید دولت در جهت ثبت و ایجاد رزومه برای شرکت خود تلاش نمایید.

از طرفی در بعضی موارد کلاهبرداری های فراوان در جهت سوءاستفاده از نام شرکت صورت می‌گیرد. با ثبت شرکت، در واقع بازه زمانی فعالیت شرکت به صورت رسمی روشن خواهد بود و هر گونه افترا نابجا به شرکت رد خواهد شد.

● دریافت وام های دولتی

در بعضی موارد به منظور تامین هزینه های شرکت لازم است که از مبلغ به دست آمده از وام استفاده شود. یکی از بهترین امتیازات ثبت شرکت سهامی خاص، بهره مند شدن از مزایای وام های دولتی و قانونی می باشد.

وام های دولتی میزان سود پایینی دارند و به صورت طولانی مدت در اختیار شرکت قرار میگیرند. همین امر سبب بهبود وضعیت شرکت و افزایش سود دهی آن خواهد شد.

معایب ثبت شرکت سهامی خاص

معایب ثبت شرکت سهامی خاص

در ادامه به توضیح برخی از مشکلات ثبت شرکت سهامی خاص میپردازیم.

● سخت گیری در ثبت شرکت سهامی خاص

ثبت این نوع شرکت زیان، ایجاد جلسات، سرمایه اولیه، تعداد شرکا و… می باشد و باید تمامی این موارد رعایت شود.

همین امر سبب می شود ثبت این شرکت نسبت به ثبت سایر شرکت ها با دشواری بیشتری همراه باشد و نیاز به طی نمودن مراحل پیچیده تری داشته باشد.

● تعلق مالیات در ثبت شرکت  سهامی خاص

در انجام فرایند ثبت شرکت سهامی خاص، طبق قوانین موجود مقداری مالیات به نسبت سرمایه اولیه شرکت به آن تعلق می گیرد. در واقع باید مبلغی حدود ۱۰ درصد از سرمایه اولیه شرکت تحت عنوان مالیات به حساب های دولتی واریز شود.

تعیین چه مواردی پیش از ثبت شرکت سهامی خاص الزامی است؟

ثبت شرکت سهامی خاص شروط و مراحل مخصوص به خود را دارد که به توضیح آن می پردازیم:

  • انتخاب موضوع فعالیت شرکت سهامی خاص
  • هزینه سرمایه گذاری ابتدایی شرکت سهامی خاص
  • طول مدت فعالیت شرکت سهامی خاص
  • ثبت شرکت سهامی خاص به طور رسمی
  • تعیین آدرس شرکت سهامی خاص
  • آماده کردن اسناد مورد نیاز ثبت شرکت سهامی خاص

در ادامه به توضیح تمامی مواردی که پیش از ثبت شرکت سهامی خاص باید تعیین شود می پردازیم:

● انتخاب موضوع فعالیت شرکت سهامی خاص

ثبت و تاسیس شرکت های سهامی خاص با هدف و موضوعی مشخص انجام خواهد گرفت و در زمینه افزایش میزان سود شرکت برنامه مشخصی تدوین شده است.

در واقع قدم اول برای ثبت شرکت سهامی خاص، انتخاب موضوع فعالیت آن می باشد تا در همین راستا فعالیت ها و اقدامات لازم انجام شود و مجوز های مورد نظر دریافت شود.

● طول مدت فعالیت شرکت سهامی خاص

در ثبت شرکت سهامی خاص، باید نسبت به تعیین مدت زمان فعالیت شرکت اقدامات لازم انجام شود. مدت فعالیت شرکت ها می تواند محدود یا نامحدود باشد و همین موضوع امری تعیین کننده در برنامه ریزی مناسب برای فعالیت شرکت می باشد.

البته باید دقت فرمایید با ثبت شرکت سهامی خاص با مدت زمان محدود، حتما پس از پایان زمان معین باید نسبت به تمدید آن اقدام شود.

● هزینه سرمایه گذاری ابتدایی شرکت سهامی خاص

میزان هزینه‌ سرمایه گذاری شده در شرکت، باید پیش از ثبت شرکت سهامی خاص تعیین شود. با تعیین این موضوع، در واقع فعالیت شرکت سمت و سو میگیرد و برنامه ریزی مناسب با توجه به میزان مبلغ در دسترس شرکت انجام خواهد شد.

● تعیین آدرس شرکت سهامی خاص

به منظور ثبت شرکت سهامی خاص باید یک نشانی و تلفن از محل فعالیت اصلی شرکت تعیین شود و در تمامی مراحل ثبت شرکت سهامی خاص، همان آدرس به تمامی بخش های لازم ارائه شود.

آدرسی که ثبت شرکت سهامی خاص با آن انجام می شود باید با کد پستی شرکت هماهنگ باشد تا در زمان انجام استعلام از شرکت ها و ادارات مختلف اشکالی ایجاد نشود. همچنین فعالیت مدیران شرکت و برگزاری جلسات مختلف شرکت باید در همان آدرس صورت گیرد‌

● آماده کردن اسناد مورد نیاز ثبت شرکت سهامی خاص

پیش از ثبت شرکت سهامی خاص، باید نسبت به مدارک مورد نیاز اطلاعات دریافت کنید و به صورت دقیقا بدانید دقیقا چه اسنادی مورد نیاز می باشد. به منظور بهبود پیشرفت بفرمایند ثبت شرکت سهامی خاص باید پیش از اقدام برای این موضوع، نسبت به آماده نمودن تمامی اسناد مورد نیاز اقدام فرمایید.

نکات حائز اهمیت در ثبت شرکت سهامی خاص چیست؟

ثبت شرکت سهامی خاص، تحت شرایط خاصی انجام می شود و در حین انجام این فرآیند باید به آن توجه شود:

  • تعیین مبلغ سرمایه گذاری شده در ابتدا ثبت شرکت سهامی خاص امری ضروری می باشد و باید بیشتر از صد هزار تومان باشد.
  • تعداد سرمایه گذاران در ثبت شرکت سهامی خاص دست کم باید سه نفر باشد.
  • تعداد مدیران در ثبت شرکت سهامی خاص باید دستکم به سه نفر برسد.
  • بر اساس سرمایه ابتدایی شرکت، حتما باید ۳۵ درصد از این مبلغ در هنگام ثبت شرکت سهامی خاص به حساب رسمی و قانونی شرکت واریز شود.
  • جابجایی اوراق و سهام در ثبت شرکت سهامی خاص امکان پذیر نمی باشد و در صورت لزوم با تایید مدیران این فرآیند انجام خواهد گرفت.
  • یکی از اصول اساسی در ثبت شرکت سهامی خاص این می باشد که هر فرد سرمایه گذار با توجه به میزان و نسبت سرمایه خود نسبت به فعالیت های شرکت مسئول می باشد.
  • سرمایه شرکت می تواند نقدی یا غیر نقدی باشد که در صورت وجود سرمایه غیر نقدی باید در همان بانکی که برای سرمایه نقدی شرکت سهامی خاص حساب باز شده است، گواهی صادر شود و به همراه نظر کارشناس رسمی دادگستری ضمیمه اظهار نامه شود، اگر سرمایه شرکت سهامی خاص، بعد از ثبت شرکت از مبلغ گفته شده کمتر شود، ظرف مدت یکسال باید نسبت به افزایش سرمایه شرکت  اقدام شود و در غیر این صورت هر فرد ذی نفع می توانند منحل شدن  را از اداره ثبت درخواست کند.
  • هنگام ثبت شرکت سهامی خاص باید حداکثر 5 نام سه سیلابی برای شرکت خود انتخاب کنید، در انتخاب نام ها دقت کنید که تکراری نباشد و قبلا به ثبت نرسیده باشند.
  • شرکت سهامی خاص حتی اگر فعالیت های بازرگانی هم انجام ندهد باز هم یک شرکت بازرگانی محسوب می شود.
تاسیس شرکت های سهامی خاص
تاسیس شرکت های سهامی خاص

جزئیات اساسنامه ثبت شرکت سهامی خاص به چه صورت است؟

اساسنامه شرکت سهامی خاص به چه معناست؟ اساسنامه یک سند حقوقی مهم است که به عنوان قرار داد قرارداد مشارکت بین شرکا در شرکت عمل می‌کند. در این اساسنامه مواردی همچون مسئولیت‌ها و وظایف مدیران، روابط بین شرکا، حدود اختیارات مجامع عمومی و هیئت مدیره، نحوه نظارت سهامداران بر عملکرد هیئت مدیره و سایر موارد ضروری مشخص و ثبت می‌شود.

اساسنامه موجب اعتبار بخشیدن به شرکت های سهامی عام و خاص هویت و اعتبار می شود. بدون داشتن اساسنامه، این شرکت‌ها قادر به انجام فعالیت‌های تجاری و ثبت در اداره ثبت شرکت‌ها نخواهند بود.محتوای اساسنامه به وسیله موسسان و اکثر سهامداران شرکت تعیین می‌شود و رعایت آن برای تمامی اعضا الزامی است.

چگونه اساسنامه شرکت را تنظیم کنیم؟

اولین قدم برای نوشتن اساسنامه، آشنایی با قسمت های مختلف آن و دانستن نحوه درج اطلاعات در هر بخش می شود. به طور حتم باید بدانید که در هر بخش چه اطلاعاتی باید وارد شود و چه موضوعاتی باید در اساسنامه درج گردد. در ادامه به بررسی مواردی که در اساسنامه شرکت‌ها باید ذکر شود، می‌پردازیم.

در ثبت شرکت سهامی خاص، برای شرکت تازه تاسیس یک اساسنامه تدوین می شود. رعایت جزئیات اساسنامه مذکور جزو الزامات می باشد.

اساسنامه تدوین شده در ثبت شرکت سهامی خاص، باید مطابق قوانین کشوری باشد و نکاتی در آن رعایت شود که به توضیح آن می پردازیم:

  • ذکر اسم و موضوع فعالیت شرکت، امری اساسی می باشد که باید در هنگام ثبت شرکت سهامی خاص در اساسنامه ذکر شود.

علاوه بر اطلاعات نامبرده اساسنامه باید شامل تمامی اطلاعات مربوط به آدرس، سایر شعب، کد پستی و… باشد.

  • هزینه اولیه سرمایه گذاری شده در شرکت، باید در هنگام ثبت شرکت سهامی خاص در اساسنامه شرکت ذکر شود و برنامه ریزی های لازم بر این اساس انجام شود.

از طرفی باید میزان سرمایه هر یک از سهامداران در اساسنامه بر اساس مبلغ پرداختی تعیین شود و همین امر سبب مشخص نمودن میزان مسئولیت سهامداران در برابر فعالیت های شرکت خواهد بود.

  • تمامی اطلاعات مربوط به انتقال و خرید و فروش سهام شرکت، باید در هنگام ثبت شرکت سهامی خاص در اساسنامه ذکر شود.
  • در اساسنامه شرکت باید تمامی قوانین شرکت در زمینه جلسات، مدیران، مدت زمان فعالیت و… تعیین شود و بر همان اساس عمل شود.

اساسنامه شرکت سهامی خاص شامل چه مواردی می شود؟

  • نام شرکت (نام تایید شده نهایی از بین ۵ نام پیشنهاد شده )
  • موضوع شرکت
  • مدت شرکت که می تواند محدود یا نامحدود باشد. به طور مثال شرکت های سهای خاصی که برای کارهای پروژه ای ثبت شده اند مدت شرکت را محدود قید می کنند ولی معمولا شرکت های بازرگانی مدت شرکت را نامحدود قید می کنند.
  • مرکز اصلی شرکت و محل شعب آن در صورت وجود(در صورت وجود شعبه یک نفر هم به عنوان مدیر شعبه تعیین می شود)
  • مبلغ دقیق سرمایه شرکت در هنگام تاسیس
  • تعیین تعداد سهام بانام و بی نام
  • مشخص کردن مبلغ پرداخت شده هر سهم
  • نحوه انتقال سهام با نام
  • نحوه تبدیل سهام بانام به بی نام و برعکس
  • طریقه شور و اخذ رای و اکثریت لازم برای معتبر بودن تصمیمات اخذ شده
  • مشخص کردن شروع و پایان سال مالی شرکت (سال مالی شرکت ها درکشور ایران معمولا از اول فروردین تا آخر اسفند است ولی شرکت هایی که سال مالی متفاوتی دارند می توانند در اساسنامه ذکر کنند)
  • و…

اساسنامه شرکت شامل موارد زیادی می باشد که تعدادی از این موارد در بالا ذکر شد. لازم به ذکر است که اعضای هیئت مدیره هر شرکت سهامی خاص می توانند اساسنامه را بر طبق موارد مورد نظر خودشان تنظیم نمایند.

مراحل ثبت شرکت سهامی خاص
مراحل ثبت شرکت سهامی خاص

مراحل ثبت شرکت سهامی خاص

 

ثبت شرکت سهامی خاص دارای مراحل مشخصی می باشد که انجام تمامی این مراحل به صورت دقیق و مطابق اصول و قوانین اهمیت بالایی دارد.

به منظور بهبود کیفیت انجام فرایند ثبت شرکت سهامی خاص بهتر است قبل از انجام اقدامی خاص، نسبت به آشنایی با مراحل اقدام فرمایید.

در این بخش به بررسی مراحل ثبت شرکت سهامی خاص خواهیم پرداخت:

گام اول

  • در گام نخست باید درخواست ثبت شرکت سهامی خاص به صورت مجازی یا حقیقی تنظیم و ارائه شود. در این مرحله تمامی اطلاعات خواسته شده را تهیه شده و در اختیار مقامات ذیربط قرار داده می شود. به منظور پیشبرد انجام درخواست ثبت شرکت به صورت مجازی به سایت ثبت شرکت ها مراجعه می شود.
  • کلیه اسناد لازم برای ثبت شرکت باید تهیه شود و به صورت مجازی یا حضوری در اختیار کارشناسان مربوطه قرار گیرد.

کارشناسان به بررسی اسناد ارائه شده می پردازند و در صورت وجود اشکال، مدارک بازگشت داده می شود تا نواقص موجود برطرف شود.

گام دوم

  • پس از تایید نهایی اسناد، باید نام مورد نظر جهت ثبت شرکت سهامی خاص را انتخاب نمایید و پنج نام با رعایت اصول قانونی را به اداره مربوطه ارائه نمایید.

به منظور انتخاب نام باید دقت فرمایید که تمامی موارد زیر در آن رعایت شده باشد:

  • نام اصیل ایرانی باشد.
  • تکراری نباشد.
  • با معنی و مفهوم باشد.
  • مورد تایید فرهنگ کشور باشد.

 

جهت پیشگیری از تکراری بودن نام مورد نظر، باید فرایند استعلام نام شرکت از طریق سایت مربوطه انجام شود.

گام سوم

  • تایید نام شرکت، توسط کارشناس انجام میگیرد و نتیجه آن از طریق سایت مورد نظر انجام می شود. نام تایید شده در اوراق اظهارنامه ثبت شرکت سهامی خاص درج می شود و نام مورد نظر به صورت رسمی در سایت های معتبر ثبت خواهد شد.
  • پس از گذراندن مراحل نامبرده در ثبت شرکت، باید تمامی درخواست ها و اوراق توسط رییس شرکت امضا و تایید شود.

انجام این فرآیند به صورت مجازی هم امکان پذیر می باشد و در طی آن پس از تایید امضای مجازی رییس شرکت، فرایند امضا از طریق سامانه ثبت شرکت ها انجام می شود.

گام چهارم

  • در این مرحله از ثبت شرکت سهامی خاص، تمامی اسناد و مدارک و درخواست ها باید از طریق اداره پست به اداره ثبت شرکت ها ارسال شود.

پس از بررسی صحت ندارد ارسالی، تمامی آن ها در دبیرخانه ثبت و بایگانی می شود.

  • بعد از بایگانی مدارک، کدی به شرکت تعلق می گیرد که بیانگر و تایید کننده ثبت شرکت به صورت قانونی می باشد.
  • در مرحله کارشناسی تمامی اسناد و مدارک و درخواست ها به کارشناس نهایی تحویل داده می شود و پس از بررسی های لازم در صورت عدم وجود اشکال فرآیند ثبت شرکت شما تایید نهایی می شود.
  • در نهایت پس از تایید نهایی به منظور ثبت شرکت سهامی خاص مدارک مربوط به شرکت به مالک آن بازگشت داده می شود. این مدارک به شرح زیر می باشد:
  • شرکت نامه
  • اساسنامه
  • صورتجلسه هیئت مدیره
  • آگهی تاسیس
  • تقاضا نامه

توجه: کلیه تصمیماتی که برای شرکت های سهامی خاص گرفته می شوند باید حتما در روزنامه های رسمی و کثیرالانتشار (برای شرکت هایی که در شهر تهران و کرج ثبت می شوند) و یا روزنامه های رسمی (برای شرکت هایی که در شهرستان ها به ثبت می رسند) چاپ شوند تا رسمیت پیدا کنند.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص

برای تاسیس شرکت سهامی خاص اسناد و مدارکی مورد نیاز می باشد. این مدارک به صورت زیر می باشد:

  • اصل مدرک شناسنامه و کارت ملی تمام موسسین و اعضای هیئت مدیره با سرمایه گذاران و ناظران شرکت سهامی خاص
  • حداقل دو نسخه از صورتجلسه مجمع عمومی موسسین و اعضای هیئت مدیره شرکت سهامی خاص
  • تکمیل حداقل دو نسخه اظهارنامه شرکت سهامی خاص و ارائه آن به اداره مربوطه
  • دو نسخه اساسنامه شرکت سهامی خاص و ارائه به اداره ثبت شرکت ها
  • اگر از سهامداران یا هیئت مدیره جزو اشخاص حقوقی باشند باید حتما کپی آخرین روزنامه رسمی و نامه معرفی نماینده شخص حقوقی به همراه کپی شناسنامه و کارت ملی نماینده شخص حقوقی ارائه شود
  • اگر شرکت سهامی خاص دارای سهامدار خارجی باشد برای یک شخص حقیقی ارائه پاسپورت و برای یک شخص حقوقی گواهی ثبت شرکت سهامی خاص که در آن آخرین وضعیت شرکت مشخص باشد و تحویل دادن وکالت نامه و همینطور اختیار نامه به شخص خارجی همراه با ترجمه حقوقی و یا حقیقی که باید در این موارد رعایت شود
  • اقرار نامه بازرسین شرکت مبنی بر اینکه هیچ نسبت فامیلی تا درجه سوم با موسسان و مدیران شرکت نداشته باشند و هیچ گونه هزینه ای به منظور حقوق از مالکان شرکت یا اقوام آنها دریافت نمی نمایند.
  • تحویل و یا ارائه اصل وکالتنامه یا کپی وکالتنامه شرکت برای مواقعی که کار توسط وکیل انجام می‌شود
  • تحویل و ارائه هرگونه گواهی بانکی مبتنی  بر پرداخت کامل حداقل ۳۵% سرمایه اولیه ثبت شرکت تا حداقل 3 روز بعد از تاسیس و تصویب نام مورد نظر شرکت.
  • تحویل و ارائه اقرارنامه ثبت شرکت سهامی در متن صورتجلسه برای تمام اعضای هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مبتنی بر اینکه بر اساس تمامی قوانین موجود تنظیم شده است .

پس از ثبت شرکت سهامی خاص چه اقداماتی باید صورت گیرد؟

پس از انجام فرایند ثبت شرکت سهامی خاص باید اقدامات زیادی در این زمینه انجام گیرد که شامل موارد زیر می باشد:

  • پلمپ کردن تمام دفاتر قانونی مربوط به همان سال تاسیس شرکت
  • تشکیل پرونده و گرفتن کد اقتصادی شرکت
  • دریافت گواهی ارزش افزوده شرکت
  • گرفتن یک کد مربوط به  کارگاه  از سازمان تامین اجتماعی برای  ارسال بیمه کارکنان شرکت

ثبت شرکت سهامی خاص در ایران دارای چه شرایطی می باشد؟

  • تمامی افراد در حال سکونت در کشور با داشتن شرایط لازم، می توانند فرایند ثبت شرکت سهامی خاص را انجام دهند.
  • اشتغال در ادارات دولتی یکی از موانع ثبت شرکت سهامی خاص برای افراد می باشد.
  • نداشتن سو پیشینه از جمله موارد ممنوعیت ثبت این نوع شرکت توسط افراد می باشد.
  • فعالیت افراد به عنوان مدیر عامل مشروط به این امر می باشد که مسئولیت همین سمت را در دو شرکت نداشته باشد.

سهام در شرکت سهامی خاص

باید بدانید که ای شرکت  قادر نیست سهام خود را برای فروش در بازار بورس اوراق بهادار و یا پذیره نویسی عرضه کند. هریک از شرکا حتما باید یک سهم  داشته باشند تا جزو سهامداران محسوب شوند. سهام نیز در این دسته از شرکت ها به سه دسته بانام، بی نام و ممتاز تقسیم می شود.

کلیات و قوانین در خصوص هیئت مدیره

برای عضویت در هیئت مدیره سه شرط 1- داشتن اهلیت 2- عدم محرومیت و 3- داشتن سهم در قانون ذکر شده است.

وجود اهلیت: افراد صغیر که به سن قانونی نرسیده اند(محجور)و یا افرادی که حکم ورشکستکی آنها صادر شده باشد، فاقد شرط اهلیت می باشند.

عدم محرومیت: شخصی که می خواهد به عضویت هیئت مدیره درآید نباید طبق رای دادگاه از حقوق اجتماعی خود محروم شده باشد.

در شرکت های از نوع سهامی، یک رئیس و یک نایب رئیس توسط هیئت مدیره انتخاب می شوند  و براساس ماده 109 قانون تجارت، باید در اساسنامه شرکت قید شود که مدت انتصاب اعضای هیئت مدیره و مدیر نباید بیش از 2 سال باشد. در شرایطی که رئیس هیئت مدیره موقتا نتواند به وظایف خود عمل نماید، نایب رئیس این کار را انجام می دهد. باید توجه داشته باشید که، رئیس هیئت مدیره و نایب رئیس از بین هیئت مدیره انتخاب می شوند و حتما باید شخصیت حقیقی داشته باشند.

دعوت اعضا توسط رئیس هیئت مدیره و در صورت نبود او توسط نایب رئیس انجام می شود. وجود حداقل یک سوم از اعضای هیئت مدیره در دعوت مجامع و حضور بیش از نیمی از اعضا در جلسات هیئت مدیره  الزامی است.

نکته: حد نصاب رای گیری اعضای هیئت مدیره، اکثریت حاضرین می باشد(البته ممکن است این قانون در اساسنامه شرکت به صورت دیگری تایین شده باشد)

انتساب مدیرعامل چه شرایطی دارد؟

مدیرعامل توسط اعضا هیئت مدیره انتخاب می شود و باید دارای شخصیت حقیقی باشد.  مدیرعامل می تواند جزو سهامداران شرکت نیز باشد ولی داشتن سهام برای مدیرعامل الزامی نیست. طبق قانون تجارت مدیرعامل نباید به طور همزمان عهده دار سمت رئیس هیئت مدیره نیز باشد، مگر اینکه مجمع عمومی عادی با سه چهارم رای این امر را مورد تایید قرار دهند.

مدت  ماموریت مدیرعامل 1- درصورت محجوریت یا صادر شدن حکم ورشکستگی 2- در صورت استعفا یا عزل شدن و 3- تمام شدن مدت ماموریت که معمولا دو سال تایین می شود، به پایان می رسد.

قوانین مربوط به هیئت مدیره در شرکت های سهامی خاص

در شرکت های سهامی خاص، اعضای هیئت مدیره توسط کلیه سهامدارن و به اتفاق آرا برای نخستین بار و برای دفعات بعدی توسط مجمع عمومی عادی انتخاب می شود.

بازرس در شرکت های سهامی

در شرکت های سهامی، یک بازرس اصلی و یک بازرس علی البدل باید انتخاب شود که می تواند از بین سهامداران شرکت باشد. مدت تصدی خدمت بازرس یک سال می باشد و حق الزحمه بازرسین نیز توسط مجمع انتخاب کننده تایین و مشخص می شود.

بازرس در شرکت های سهامی چه وظایفی دارد؟

جنبه نظارتی وظایف بازرس در بررسی حساب ها و تمامی صورت های مالی که توسط مدیران تهیه می شود، صدق می کند. بازسان همچنین باید گزارش کاملی از وضع شرکت و روند اجرای امور به انضمام نظر شخصی خودشان،حداقل 10 روز پیش از تشکیل شدن مجمع عمومی عادی، به سهامدارن شرکت ارائه کنند. در صورتی دعوت نکردن اعضای هیئت مدیره از مجامع بازرسان می توانند این کار را انجام دهند.

اظهار نامه شرکت سهامی شامل چه مواردی می باشد؟

برطبق ماده 7 لایحه اصلاحی قانون تجارت اظهارنامه سند ثبت شرکت های سهامی می باشد که باید موسسین شرکت مفاد آن را در دو نسخه تنظیم نمایند.

موارد اظهار نامه شرکت سهامی خاص:

  • نام و موضوع شرکت
  • میزان سرمایه نقدی و غیر نقدی شرکت
  • میزان سهام بی نام و بانام ومبلغ اسمی مربوط به آن ها
  • میزان سهام هریک از تاسیس کنندگان
  • مرکز اصلی شرکت
  • آدرس کامل شعبه های شرکت در صورت وجود و مدیران شعبه
  • مدت شرکت
  • کلیه مشخصات و محل زندگی تاسیس کنندگان شرکت
  • بازرسین علی البدل و اصلی شرکت
  • اشخاصی که حق امضا دارند و مدیران شرکت
  • مشخصات کلی مدیرعامل و حدود اختیارات او
  • نام روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی های شرکت در آن درج می شود

ثبت شرکت سهامی خاصی به چه مقدار زمان احتیاج دارد؟

در هنگام ثبت شرکت مدت زمان مورد نیاز برای انجام آن متفاوت است و بستگی به این دارد که این فرایند توسط خود فرد انجام شود یا به کارشناسان مجرب در این زمینه سپرده شود.

انجام فرایند تاسیس شرکت سهامی خاص توسط افراد بی تجربه حدود سه الی چهار ماه زمان می برد. البته باید توجه داشت در فرایند ثبت و تاسیس شرکت سهامی خاص ممکن است مدارک چند بار برگشت بخورد و همین امر سبب طولانی تر شدن مدت زمان شود اما اگر امور ثبت شرکت سهامی خاص را به یک موسسه مجرب بسپارید طی 20 تا 30 روز انجام میشود.

 سرمایه مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص چه مبلغی می باشد؟

سرمایه مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص
سرمایه مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص

ثبت شرکت سهامی خاص با دستکم صد هزار تومان بابت سرمایه اولیه انجام می شود. این مبلغ به وسیله ادارات ذیربط مشخص می شود. در ابتدای ثبت شرکت باید مبلغی حدود ۳۵ درصد سرمایه اولیه به حساب شرکت واریز سود.

هزینه ثبت شرکت سهامی خاص چه میزان می باشد؟

ثبت شرکت سهامی خاص فرایندی نیازمند زمان بالا می باشد و باید مبلغی در زمینه هزینه ثبت و تاسیس شرکت سهامی خاص پرداخت شود؛ مسئله مهم این می باشد که چگونه این مبلغ محاسبه می گردد.

باید گفت منظور از هزینه ثبت شرکت سهامی خاص، در واقع هزینه‌ مورد نیاز در مراحل مختلف تاسیس شرکت سهامی خاص می باشد. این مبلغ به صورت ناپیوسته و در حین انجام مراحل ثبت و تاسیس شرکت سهامی خاص پرداخت خواهد شد.

آموزش ثبت شرکت سهامی خاص

ثبت این نوع شرکت باید توسط افرادی صورت گیرد که در گروه افراد دارای سن قانونی قرار می‌گیرند. در حقیقت مالک شرکت باید فردی با سن قانونی باشد اما سهامداران می توانند از گروه افراد زیر ۱۸ سال باشند.

یک شریک مناسب برای خود انتخاب کنید

برای ثبت این شرکت ها، ابتدا باید یک شریک مناسب انتخاب کنید. شریکی که اهداف و چشم اندازهای مشتریکی داشته باشید. در شرکت های سهامی خاص سهامداران بر اساس سرمایه‌ای که وارد می‌کنند مسئولیت و حق رای خواهند دارند، بنابراین بهتر است شریک قابل اعتماد و هم‌جهت با هدف‌های خود را انتخاب کنید..

ثبت نام آنلاین

برای ثبت نام وارد سایت sherkat.ssaa.ir شوید. فرم های مربوطه را در بخش پذیرش تاسیس تکمیل نمایید. در این مرحله، باید اطلاعاتی همچون تابعیت و مشخصات کلی خود را وارد کنید.

نام مناسبی انتخاب کنید

برای ثبت شرکت سهامی خاص، نام مناسبی انتخاب کنید. می‌توانید پنج نام پیشنهادی را بر اساس اولویت وارد کنید تا یکی از آن‌ها تأیید شود. پس از ثبت نام‌های پیشنهادی، شماره پیگیری دریافت کرده و آن را یادداشت کنید تا مراحل بعدی را پیگیری کنید.

تعیین موضوع و مدت فعالیت 

موضوع فعالیت شرکت و مدت زمان فعالیت (محدود یا نامحدود) را مشخص کنید. موضوعات پیشنهادی سامانه را می‌توانید انتخاب کنید در صورتی که نیاز به مجوز خاصی دارید آن را دریافت کنید. .

آدرس دقیق شرکت یا محل سکونت یکی از شرکا را حتما باید را وارد کنید. این آدرس برای ارسال مدارک رسمی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تعیین سرمایه اولیه 

سرمایه اولیه مورد نیاز شرکت را وارد کنید. برای شرکت سهامی خاص سرمایه ای با حداقل یک میلیون ریال نیاز است.

افزودن شرکا 

در این مرحله اطلاعات شرکا را وارد کنید. اطلاعاتی از قبیل شماره ملی و سایر مشخصات درخواست شده و ضروری باید در سایت ثبت شود.

تعیین سمت‌ها 

سمت‌های مختلف شرکا، مانند مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره، و تاریخ شروع فعالیت آن‌ها در این مرحله باید را وارد کنید. سپس میزان سهم هر شریک را دقیقاً مشخص نمایید تا تقسیم سود نیز به صورت عادلانه صورت گیرد.

نتیجه گیری

ثبت شرکت سهامی خاص، یکی از مهمترین مراحل در تاسیس شرکت می باشد. شرکت سهامی خاص با توجه به امتیازات فراوانی که دارد از جمله بهترین انتخاب ها در زمینه ثبت شرکت می باشد.

انجام فرایند ثبت شرکت دارای جزییاتی فراوان می باشد و نیازمند انجام تمامی مراحل به صورت دقیق و منظم می باشد که باید به تمام آن ها دقت نمود.

به منظور بهبود کیفیت ثبت شرکت سهامی خاص بهتر است این فرایند توسط یک تیم مجرب از کارشناسان مربوطه انجام شود و با استفاده از تجربه این افراد فرایند تاسیس شرکت سهامی خاص به صورت صحیح انجام شود و لازم به پرداخت هزینه اضافی نباشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
تماس بگیرید