با ثبت محک کسب و کار خود را قانونی شروع کنید

ثبت شرکت سهامی خاص چگونه است؟ شرکت سهامی خاص نوعی سازمان است که شما می توانید برای راه اندازی کسب و کار خود ثبت کنید. مالکیت این شرکت محدود به سهامداران شرکت است. این نوع شرکت قانونا توسط مدیرانی اداره می شود که ملزم به انجام وظایف خاصی هستند. شرکت های سهامی خاص یکی از محبوب ترین و پر تقاضا ترین شرکت ها برای ثبت هستند.

تشکیل شرکت های سهامی خاص

اغلب شرکت های سهامی خاص بسیار کوچک هستند و سرمایه اولیه مورد نیاز برای ثبت آن 100 هزار تومان است. هر ساله تاجران زیادی شرکت های سهامی خاص و خصوصی را تشکیل می دهند و از خود در برابر ضررهای تجاری در فضای اقتصادی محافظت می کنند. در این نوع شرکت ها، دارایی های خود اعضا و سهامداران در برابر طلبکاران محفوظ می ماند و در صورت عدم پرداخت مسئولیت هر سهامدار محدود به میزان سهام آن ها در آن شرکت می شود.

هر کسب و کاری برای محافظت از نام شرکت خود و جلوگیری ثبت آن توسط اشخاص دیگر، کسب و کار خود را ثبت می کنند و ثبت شرکت انجام می دهند. ثبت شرکت سهامی خاص ساده و کم هزینه است و به شما کمک می کند در رقابت با نام های جدید دیگر شرکت ها پیروز شوید.

بعد از ثبت شرکت سهامی خاص، شرکت می تواند برای مدتی غیر فعال بماند و تازمانی که شما آماده شروع کار نشده باشید برای مدتی غیر فعال بماند. اگر یک شرکت خصوصی به مرحله ای برسد که نیاز به سرمایه قابل توجهی برای رشد نیاز دارد می تواند به سهامی عام تبدیل شود. لازم به ذکر است که اغلب شرکت های سهامی عام در ایران دولتی هستند. شرکت های سهامی عام سهام خود را به عموم عرضه می کنند و به طور بالقوه در بورس و اوراق بهادار سهام آن ها معامله می شود.

مزایای ثبت شرکت سهامی خاص
مزایای ثبت شرکت سهامی خاص

مزایای ثبت شرکت سهامی خاص چیست؟

شرکت های سهامی خاص یک شخصیت حقوقی دارد و امور مالی آن کاملا از دارایی های شخصی اعضای آن جدا می باشد. در صورتی که کسب و کار شما شکست خورد، دارایی های شخصی سهامداران در معرض خطر قرار نمی گیرد. مسئولیت ه سهامدار محدود به میزان سهام او دارد.

ساختار شرکت های سهامی خاص می تواند فرآیند دریافت وام از بانک ها و موسسات مالی تسهیل کند. زیرا شرکت های سهامی خاص دارای اعتبار بیشتری نسبت به انواع دیگر می باشند. همچنین دریافت وام در این صورت ریسک کمتری دارد.

فعالیت تحت عنوان شرکت های سهامی خاص میتواند باعث شود تامین کنندگان و مشتریان شما اطمینان بیشتری به شما داشته باشند. شرکت های سهامی خاص معتبر تر و قابل اعتماد تر به نظر می رسند و از نظر تجاری دارای مزایای بیشتری است.

این نوع شرکت ها دارای اساسنامه های مشخصی هستند. همچنین چهارچوبی برای روابط میان سهامداران و مدیران دارد. این امر تعامل آن ها با یکدیگر و شرکت را بهبود می دهد.

شرکت های سهامی خاص دارای طول عمر نامحدود هستند. در صورت فوت مدیر و یا سهامدار فعالیت آن ها متوقف نمی شود و امکان ادامه حیاط برای شرکت فراهم است.

ثبت شرکت با عنوان سهامی خاص  ممکن است منجر به بهره‌مندی از مزایای مالیاتی شود.

ساختار شرکت سهامی خاص، هم برای اهداف انتفاعی و هم غیرانتفاعی، بسیار مناسب و کارآمد است.

نیازی نیست که شرکت سهامی خاص بلافاصله پس از تأسیس فعالیت تجاری خود را آغاز کند. این ویژگی به معنای آن است که ثبت شرکت می‌تواند به عنوان راهکاری ساده و کم‌هزینه برای حفاظت از نام تجاری مورد استفاده قرار گیرد.

اساسنامه شرکت سهامی خاص

یکی از اسناد حیاطی و کلیدی در شرکت های سهامی خاص، اساسنامه شرکت می باشد. در این سند چهار چوب و قوانین اصلی شرکت تعیین شده است. همچنین همه موضوعات مهم مرتبط با آن مانند اهداف، وظایف و اختیارات مدیران و سهامداران، در آن ثبت می‌شود. به بیان ساده، اساسنامه شرکت های سهامی خاص مانند نقشه راهی است که تمامی فعالیت‌ها و تصمیم‌گیری‌های شرکت بر اساس آن انجام می‌ شود.

کسانی که می خواهند ثبت شرکت انجام دهند معمولا در مرحله تنظیم اساسنامه با سوالات و ابهامات مختلفی رو به رو می شوند. این یک امر عادی تلقی می شود. کسی که اساسنامه را می نویسد باید آگاهی کامل از قوانین تجارت درک دقیق جزیئات مربوط به امور شرکت داشته باشد. بنابراین آشنایی با اصول و تنظیم نوشتن اساسنامه گامی ضروری در مسیر موفقیت آمیز ثبت کردن شرکت سهامی خاص می باشد.

برای تاسیس یک شرکت سهامی خاص باید در ابتدا آن را در اداه ثبت شرکت ها، به ثبت رسانید. تهیه و تنظیم اساسنامه از مهمترین مراحل آن می باشد.

موسسه محک همراه شما در ثبت شرکت سهامی خاص

از آنجا که تدوین این سند نیازمند این است که نکات تخصصی مربوط به ان حتما رعایت شود و آشنایی داشتن با جزئیات حقوقی ضرورت  دارد. بسیاری از افراد برای اطمینان از صحت و دقت کار، این مسئولیت را به متخصصان حوزه ثبت محک می‌سپارند.  ما در موسسه ثبتی و حقوقی محک با بهره گیری از کارشناسان و وکلای مجرب در سریع ترین زمان این کار را انجام می دهیم.

ثبت محک با سالها تجربه در زمینه امور ثبتی می تواند شما را در برداشتن اولین قدمها برای ثبت شرکت و تنظیم اساسنامه همراهی کند. ما در ثبت محک این اطمینان را به شما می دهیم که فرآیند ثبت شرکتتان به سریع ترین و دقیق ترین شرکت انجام می شود.

جهت تنظیم اساسنامه می توانید از طریق راه های اعلام شده با کارشناسان ما تماس بگیرید و مشاوره دریافت کنید.

ثبت شرکت سهامی خاص ثبت محک
ثبت شرکت سهامی خاص ثبت محک

اظهار نامه شرکت چیست؟

برای مشخص شدن تعریف اظهار نامه شرکت به قانون تجارت مصوب 1347 مراجعه می کنیم. اظهار نامه ثبت شرکت در مرود شرکت های سهامی خاص و سهامی عام می باشد. برای انواع دیگر شرکت ها اظهار نامه ضرورت ندارد.

تعریف اظهارنامه شرکت سهامی خاص

درخواست رسمی و اعلامیه برای تاسیس و ثبت شرکت سهامی خاص را اظهار نامه می گویند. اظهار نامه همراه سایر مدارک لازم به مراجع ثبت شرکت ها ارسال می شود. این اظهارنامه، اطلاعات اصلی و ضروری شرکت را شامل می‌شود و نقش معرفی کلی شرکت را به مراجع قانونی و اشخاص ثالث ایفا می‌کند.

طبق قانون 20 اصلاح قانون تجارت، موسسین بایستی اظهار نامه ای را به همراه اساسنامه به مرجع ثبت شرکت ها ارائه کنند. اظهار نامه شامل موارد  زیر است.

  • تعهد تمامی سهام توسط موسسین و پرداخت مبالغ لازم
  • مشخص کردن سرمایه غیرنقدی شرکت
  • انتخاب اولین مدیران و بازرسان شرکت
  • معرفی روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی‌های شرکت در آن منتشر خواهد شد

به طور کلی، اظهارنامه ثبت شرکت یک مدرک رسمی و اولیه است که هنگام ثبت شرکت‌های سهامی عام و خاص ارائه می‌شود. این سند، اطلاعات پایه‌ای و مهم شرکت از جمله نام، سرمایه، تعداد سهام، موضوع فعالیت، اقامتگاه و مشخصات موسسین را در بر دارد و به عنوان یکی از اصلی‌ترین مدارک در فرآیند ثبت شرکت، به مرجع ثبت شرکت‌ها ارسال می‌گردد. به عبارت دیگر، اظهارنامه ثبت شرکت نوعی معرفی‌نامه رسمی شرکت به نهادهای قانونی و سایر ذینفعان است.

مراحل ثبت شرکت سهامی خاص

شرکت های سهامی خاص توسط تعدادی از سهامداران تاسیس می شود که طبق قانون به آن ها هیئت  مدیره گفته می شود. بر اساس ماده 107 قانون تجارت هر شرکت سهامی باید حداقل دارای 3 سهامدار باشد. تصمیم گیری و مقام اجرایی شرکت را هیئت مدیره به عهده دارد. انتخاب مدیران توسط مجمع عمومی عادی انجام می شود. اما اولین مدیران شرکت بوسیله مجمع عمومی موسس نیز می تواند انتخاب شوند.

ثبت شرکت سهامی خاص دارای مراحل مشخصی می باشد که انجام تمامی این مراحل به صورت دقیق و مطابق اصول و قوانین اهمیت بالایی دارد. به منظور بهبود کیفیت انجام فرایند ثبت شرکت سهامی خاص بهتر است قبل از انجام اقدامی خاص، نسبت به آشنایی با مراحل اقدام فرمایید.

مراحل ثبت شرکت سهامی خاص
مراحل ثبت شرکت سهامی خاص

در این بخش به بررسی مراحل ثبت شرکت سهامی خاص خواهیم پرداخت:

ثبت نام در سامانه جامع

  • در گام نخست باید درخواست ثبت شرکت سهامی خاص به صورت مجازی یا حقیقی تنظیم و ارائه شود. در این مرحله تمامی اطلاعات خواسته شده را تهیه شده و در اختیار مقامات ذیربط قرار داده می شود. به منظور پیشبرد انجام درخواست ثبت شرکت به صورت مجازی به سایت ثبت شرکت ها مراجعه می شود.
  • کلیه اسناد لازم برای ثبت شرکت باید تهیه شود و به صورت مجازی یا حضوری در اختیار کارشناسان مربوطه قرار گیرد.

کارشناسان به بررسی اسناد ارائه شده می پردازند و در صورت وجود اشکال، مدارک بازگشت داده می شود تا نواقص موجود برطرف شود.

انتخاب نام

  • پس از تایید نهایی اسناد، باید نام مورد نظر جهت ثبت شرکت سهامی خاص را انتخاب نمایید و پنج نام با رعایت اصول قانونی را به اداره مربوطه ارائه نمایید.

به منظور انتخاب نام باید دقت فرمایید که تمامی موارد زیر در آن رعایت شده باشد:

  • نام اصیل ایرانی باشد.
  • تکراری نباشد.
  • با معنی و مفهوم باشد.
  • مورد تایید فرهنگ کشور باشد.

جهت پیشگیری از تکراری بودن نام مورد نظر، باید فرایند استعلام نام شرکت از طریق سایت مربوطه انجام شود.

تایید نام شرکت

  • تایید نام شرکت، توسط کارشناس انجام میگیرد و نتیجه آن از طریق سایت مورد نظر انجام می شود. نام تایید شده در اوراق اظهارنامه ثبت شرکت سهامی خاص درج می شود و نام مورد نظر به صورت رسمی در سایت های معتبر ثبت خواهد شد.
  • پس از گذراندن مراحل نامبرده در ثبت شرکت، باید تمامی درخواست ها و اوراق توسط رییس شرکت امضا و تایید شود.

انجام این فرآیند به صورت مجازی هم امکان پذیر می باشد و در طی آن پس از تایید امضای مجازی رییس شرکت، فرایند امضا از طریق سامانه ثبت شرکت ها انجام می شود.

  • در این مرحله از ثبت شرکت سهامی خاص، تمامی اسناد و مدارک و درخواست ها باید از طریق اداره پست به اداره ثبت شرکت ها ارسال شود.

پس از بررسی صحت ندارد ارسالی، تمامی آن ها در دبیرخانه ثبت و بایگانی می شود.

  • بعد از بایگانی مدارک، کدی به شرکت تعلق می گیرد که بیانگر و تایید کننده ثبت شرکت به صورت قانونی می باشد.
  • در مرحله کارشناسی تمامی اسناد و مدارک و درخواست ها به کارشناس نهایی تحویل داده می شود و پس از بررسی های لازم در صورت عدم وجود اشکال فرآیند ثبت شرکت شما تایید نهایی می شود.
  • در نهایت پس از تایید نهایی به منظور ثبت شرکت سهامی خاص مدارک مربوط به شرکت به مالک آن بازگشت داده می شود. این مدارک به شرح زیر می باشد:
  • شرکت نامه
  • اساسنامه
  • صورتجلسه هیئت مدیره
  • آگهی تاسیس
  • تقاضا نامه

توجه: کلیه تصمیماتی که برای شرکت های سهامی خاص گرفته می شوند باید حتما در روزنامه های رسمی و کثیرالانتشار (برای شرکت هایی که در شهر تهران و کرج ثبت می شوند) و یا روزنامه های رسمی (برای شرکت هایی که در شهرستان ها به ثبت می رسند) چاپ شوند تا رسمیت پیدا کنند.

شرایط هیات مدیره و مدیر عامل شرکت سهامی خاص

انتخاب هیئت مدیره فقط از بین سهامداران باید انتخاب شود. در شرکت های سهامی خاص اعضای هیات مدیره شرکت نباید مشمول ممنوعیت‌های قانونی مندرج در اصل ۱۴۱ قانون اساسی و مواد ۱۱۱ لایحه اصلاحی قانون تجارت باشند.

مدت زمان فعالیت هیات مدیره براساس مفاد اساسنامه تعیین می‌شود، اما این مدت نمی‌تواند از دو سال تجاوز کند. با این حال، امکان انتخاب مجدد اعضای هیات مدیره پس از پایان دوره تصدی آنان وجود دارد و این امر هیچ محدودیتی ندارد.

همچنین، هیات مدیره یا هر یک از اعضای آن در هر زمانی قابل عزل هستند. مجمع عمومی عادی شرکت این اختیار را دارد که نسبت به عزل اعضای هیات مدیره اقدام کند.

شرکت سهامی خاص چیست؟

شرکت سهامی خاص گونه ای از شرکت های تجاری می باشد که میزان سرمایه اولیه آن، به سهام تقسیم می شود. در شرکت سهامی خاص، موسسان به مقدار مبلغی که سرمایه گذاری نموده اند، سهام دارند و با توجه به همان میزان در سود و ضرر شرکت سهیم خواهند بود و نسبت به بدهی ها مسئولیت خواهند داشت.

در این نوع شرکت، میزان سرمایه اولیه تنها از طریق موسسان شرکت تامین می شود و 35 درصد از سرمایه در ابتدای تاسیس باید به حساب شرکت واریز شود. وجه تمایز شرکت سهامی خاص با عام در تعداد شرکا می باشد.

شرکت سهامی خاص یک نوع شرکت می باشد که در این مطلب می خواهیم به بررسی خصوصیات آن، مراحل ثبت و تلاسیس شرکت سهامی خاص، سهام اولیه ثبت شرکت سهامی خاص و… خواهیم پرداخت. برای دریافت مشاوره و راهنمایی برای ثبت هر نوع شرکتی می توانید با کارشناسان ثبت محک تماس بگیرید. ما در تمام مسیر تا ثبت شرکتتان در کنار شما خواهیم بود.

 

تاسیس شرکت های سهامی خاص
تاسیس شرکت های سهامی خاص

اساسنامه شرکت شامل موارد زیادی می باشد که تعدادی از این موارد در بالا ذکر شد. لازم به ذکر است که اعضای هیئت مدیره هر شرکت سهامی خاص می توانند اساسنامه را بر طبق موارد مورد نظر خودشان تنظیم نمایند.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص

 

برای تاسیس شرکت سهامی خاص اسناد و مدارکی مورد نیاز می باشد. این مدارک به صورت زیر می باشد:

  • اصل مدرک شناسنامه و کارت ملی تمام موسسین و اعضای هیئت مدیره با سرمایه گذاران و ناظران شرکت سهامی خاص
  • حداقل دو نسخه از صورتجلسه مجمع عمومی موسسین و اعضای هیئت مدیره شرکت سهامی خاص
  • تکمیل حداقل دو نسخه اظهارنامه شرکت سهامی خاص و ارائه آن به اداره مربوطه
  • دو نسخه اساسنامه شرکت سهامی خاص و ارائه به اداره ثبت شرکت ها
  • اگر از سهامداران یا هیئت مدیره جزو اشخاص حقوقی باشند باید حتما کپی آخرین روزنامه رسمی و نامه معرفی نماینده شخص حقوقی به همراه کپی شناسنامه و کارت ملی نماینده شخص حقوقی ارائه شود
  • اگر شرکت سهامی خاص دارای سهامدار خارجی باشد برای یک شخص حقیقی ارائه پاسپورت و برای یک شخص حقوقی گواهی ثبت شرکت سهامی خاص که در آن آخرین وضعیت شرکت مشخص باشد و تحویل دادن وکالت نامه و همینطور اختیار نامه به شخص خارجی همراه با ترجمه حقوقی و یا حقیقی که باید در این موارد رعایت شود
  • اقرار نامه بازرسین شرکت مبنی بر اینکه هیچ نسبت فامیلی تا درجه سوم با موسسان و مدیران شرکت نداشته باشند و هیچ گونه هزینه ای به منظور حقوق از مالکان شرکت یا اقوام آنها دریافت نمی نمایند.
  • تحویل و یا ارائه اصل وکالتنامه یا کپی وکالتنامه شرکت برای مواقعی که کار توسط وکیل انجام می‌شود
  • تحویل و ارائه هرگونه گواهی بانکی مبتنی  بر پرداخت کامل حداقل ۳۵% سرمایه اولیه ثبت شرکت تا حداقل 3 روز بعد از تاسیس و تصویب نام مورد نظر شرکت.
  • تحویل و ارائه اقرارنامه ثبت شرکت سهامی در متن صورتجلسه برای تمام اعضای هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مبتنی بر اینکه بر اساس تمامی قوانین موجود تنظیم شده است .

پس از ثبت شرکت سهامی خاص چه اقداماتی باید صورت گیرد؟

پس از انجام فرایند ثبت شرکت سهامی خاص باید اقدامات زیادی در این زمینه انجام گیرد که شامل موارد زیر می باشد:

  • پلمپ کردن تمام دفاتر قانونی مربوط به همان سال تاسیس شرکت
  • تشکیل پرونده و گرفتن کد اقتصادی شرکت
  • دریافت گواهی ارزش افزوده شرکت
  • گرفتن یک کد مربوط به  کارگاه  از سازمان تامین اجتماعی برای  ارسال بیمه کارکنان شرکت

ثبت شرکت سهامی خاصی به چه مقدار زمان احتیاج دارد؟

در هنگام ثبت شرکت مدت زمان مورد نیاز برای انجام آن متفاوت است و بستگی به این دارد که این فرایند توسط خود فرد انجام شود یا به کارشناسان مجرب در این زمینه سپرده شود.

انجام فرایند تاسیس شرکت سهامی خاص توسط افراد بی تجربه حدود سه الی چهار ماه زمان می برد. البته باید توجه داشت در فرایند ثبت و تاسیس شرکت سهامی خاص ممکن است مدارک چند بار برگشت بخورد و همین امر سبب طولانی تر شدن مدت زمان شود اما اگر امور ثبت شرکت سهامی خاص را به یک موسسه مجرب بسپارید طی 20 تا 30 روز انجام میشود.

5 3 رای ها
امتیازدهی به مقاله
5 3 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مرادی
مرادی
1 ماه قبل

بسیار عالی و جامع

پیمایش به بالا
تماس بگیرید