با ثبت محک کسب و کار خود را قانونی شروع کنید

ثبت برند آرایشی بهداشتی و مدارک لازم

ثبت برند آرایشی بهداشتی و مدارک لازم: همانطور که احتمالا میدانید لوازم آرایشی و بهداشتی یکی از پر استفاده‌ترین محصولات در کشورمان هستند. به همین علت ثبت برند لوازم آرایشی و بهداشتی به سودآوری در فروش این محصولات کمک بسیاری میکند. از طرفی به علت تاثیرگذاری این اقلام بر سلامت افراد ، ثبت برند برای این محصولات اجباری است.

اگر قصد ثبت برند لوازم آرایشی و بهداشتی را دارید ولی از مراحل و مدارک مورد نیاز مطلع نیستید ؛ در این مقاله به طور کامل به تمام مواردی که برای ثبت برند لوازم آرایشی و بهداشتی نیاز دارید خواهیم پرداخت. همچنین اگر سوال یا مشکلی در ثبت برند خود دارید میتوانید با تک سفیر تماس بگیرید.

ثبت برند آرایشی بهداشتی و مدارک لازم

ثبت برند موضوع بسیار مهمی است زیرا محصول و خدماتی را که ارائه میدهید در امان نگه میدارد و عین حال مزایایی هم دارد . زمانی برند شما به ثبت نرسیده باشد به راحتی مورد سوء قرار میگیرد. این خطر خیلی بیشتر برای محصولات پر سود و پر تقاضایی همچون لوازم آرایشی و بهداشتی وجود دارد. پس بهتر است با ثبت برند از اعتبار محصول خود حفاظت کنیم.

همچنین همانطور که گفتیم ثبت برند خالی از لطف نیست و مزایایی نیز دارد. از مزایای ثبت برند لوازم آرایشی و بهداشتی میتوان به موارد اشاره کرد :

  • بدست آوردن اعتماد مشتریان
  • بهره‌مند شدن از وام‌های متعدد
  • صادر کردن محصولات به بازارهای جهانی
  • داشتن تبلیغات موثر‌ و گسترده‌تر

البته این نکته را فراموش نکنید که برای فعالیت در حوزه لوازم آرایشی و بهداشتی ، ثبت برند موضوعی اجباری است. طبق ماده‌ی ۵ مصوبه‌ای در سال ۱۳۲۸ ، ثبت برند برای محصولاتی که بر سلامت انسان تاثیر گذاشته و با پوست تماس مستقیم دارند اجباری است. محصولاتی همچون کرم‌ها ، صابون‌ها ، ادکلن‌ها و لوازم آرایشی  از مواردی هستند که باید ثبت برند شوند.

میتوان لوازم آرایشی و بهداشتی را به ۴ گروه تقسیم کرد. محصولات داخل این گروه‌ها ملزوم به ثبت برند هستند.

  • گروه اول : محصولات مربوط به درمان و سلامت پوست
  • گروه دوم : محصولاتی مربوط زیبایی و سلامت مو
  • گروه سوم : محصولات مربوط به محافظت از پوست
  • گروه چهارم : محصولات مربوط به پاک کنندگی پوست
هزینه ثبت برند لوازم آرایشی
هزینه ثبت برند لوازم آرایشی

لزوم ثبت برند آرایشی و بهداشتی

شاید برای هر کسی این سوال پیش بیاید که چرا باید نسبت به ثبت علامت تجاری آرایشی و بهداشتی اقدام نماییم. در پاسخ به این سوال باید گفت یکی از مهم ترین دلایل موفقیت هر شرکت تولید کننده، داشتن مشتری های ثابت و جذب مشتری های جدید است‌.

در واقع هر شرکت تولیدی در هر زمینه ای، باید با افزایش کیفیت محصولات خود، در جهت جلب رضایت افراد تلاش نماید و با بهبود عملکرد بر تعداد مشتری های خود بیفزاید.

با توجه به این موضوع، می توان گفت ثبت برند در واقع مانند شناسنامه ای برای هر شرکت تولیدی عمل می نماید و ضمن معرفی محصولات به افراد، سبب می شود افراد در طول سالیان متمادی نسبت به خرید از همان برند اقدام نمایند و محصول خود را تنها از همین شرکت دریافت نمایند.

از طرفی ثبت برند آرایشی و بهداشتی سبب بهبود اعتبار فعالیت های شرکت تولیدی می شود و ادامه روند تولید کالا با پشتوانه قانونی انجام خواهد شد. افراد با در نظر گرفتن این موضوع به راحتی می توانند به شرکت نامبرده اعتماد نمایند و نسبت به خرید محصولات آن اقدام نمایند.

همچنین هر شرکت با داشتن رزومه ای کامل و جامع به راحتی می تواند نسبت به جذب و حفظ مشتری های خود تلاش کند. ثبت برند آرایشی و بهداشتی سبب می شود تمامی فعالیت های تولیدی شرکت و بهبود کیفیت محصولات آن در رزومه شرکت ثبت شود و همین امر باز هم زمینه ای برای جذب مشتری فراهم می آورد.

آیا ثبت برند آرایشی و بهداشتی اجباری است؟

در کشور ایران ثبت برند در کارخانجات تولیدی امری اختیاری است اما در بعضی محصولات این مورد مستثنی است و افراد به اجبار باید نسبت به ثبت برند آرایشی و بهداشتی محصولات خود اقدامات لازم را انجام دهند.

هر گونه محصولی که به صورت مستقیم با سلامتی افراد در تماس باشد و هرگونه سوء استفاده از آن سبب شود که برای افراد مشکلی به وجود بیاید، باید نسبت به ثبت برند اقدام کنند.

لوازم آرایشی و بهداشتی به طور مستقیم روی سلامتی مردم تاثیر گذار است. تولیدکنندگان این محصولات، باید نسبت به ثبت برند آرایشی و بهداشتی مورد نظر خود اقدام نمایند و با انجام این فرایند از لحاظ قانونی تولید کنندگان به مشکلی برخورد نمی کنند.

با توجه به تاثیر مستقیم این محصولات در سلامتی افراد، ممکن است افراد سودجو در پی ارائه محصولات تقلبی با استفاده از برند های معتبر بپردازند. با توجه به این امر افراد به راحتی می توانند با ثبت برند آرایشی و بهداشتی نسبت به معرفی و ارائه محصولات اصل خود در بازار اقدام نمایند.

در صورتی که افراد سودجو قصد سوءاستفاده از اعتبار و برند شرکت را داشته باشند، مالکان برند مربوطه به راحتی و با استفاده از قوانین کشوری می توانند از افراد کلاهبردار شکایت نمایند و از زیر سوال رفتن کیفیت محصولات شرکت پیشگیری کنند.

این امر دارای امتیازات مخصوص به خود است و اگر شرکتی ثبت برند را در مراحل ابتدایی در ایران انجام نداده باشد، مطمئنا فرایند ثبت برند آرایشی و بهداشتی در سطح بین المللی ممکن نخواهد بود. در نتیجه شرکت نامبرده باید در اولین فرصت نسبت به ثبت برند آرایشی و بهداشتی برای تولیدات خود اقدام نماید. با این فرآیند می توان به راحتی محصول را در سطح جهانی ارائه نمود و به کسب سود و جذب مشتری پرداخت.

هزینه-ثبت-برند-لوازم-آرایشی
هزینه-ثبت-برند-لوازم-آرایشی

پیش از ثبت برند آرایشی و بهداشتی چه باید کرد؟

با توجه به اهمیت زمان، به منظور پیشگیری از هدر رفتن زمان، لازم است که قبل از انجام مراحل ثبت برند آرایشی و بهداشتی اقداماتی را انجام داد تا این امر سبب بهبود سرعت پیشبرد مراحل ثبت برند آرایشی و بهداشتی گردد.

پیش از ثبت برند برای لوازم آرایشی و بهداشتی لازم است که به انتخاب برند مورد نظر پرداخت و اقدامات لازم در زمینه استعلام آن را انجام داد. حال این سوال پیش می آید که چه برندی مناسب است و چگونه باید فرایند استعلام را انجام داد؟ که در این بخش به توضیح در مورد آن می پردازیم:

نام مناسب به منظور ثبت برند آرایشی و بهداشتی کدام است؟

در انتخاب نام مناسب برای ثبت برند آرایشی و بهداشتی باید به این نکته توجه نمایید که هر نام منتخب به منظور ثبت برند باید نشان دهنده فعالیت شرکت باشد و افراد با دیدن این نام بتوانند به ماهیت فعالیت تولیدی پی ببرند.

چه بسا عدم ارتباط بین فعالیت شرکت و نام آن، سبب گمراهی افراد می شود و همین امر دلیلی بر کاهش جذب مشتری خواهد شد و در نهایت سود شرکت پایین خواهد آمد.

از طرفی نام منتخب باید به راحتی قابل تلفظ باشد و در عین سادگی در یاد ها باقی بماند. ایجاد ارتباط مناسب بین نام محصول و مشتری ها سبب می شود تا مدت ها در خاطر افراد نام منتخب موجود باشد و در صورتی که نامی از لوازم آرایشی و بهداشتی به میان آمد، اولین انتخاب برند مورد نظر باشد.ش

این نام باید دارای معنی مناسبی باشد و در انتخاب آن تمامی قوانین کشوری رعایت گردد و مطابق اصول باشد. با توجه به قوانین مختلفی که در سطح انتخاب برند مناسب برای لوازم آرایشی و بهداشتی تدوین شده است، به منظور داشتن انتخابی مناسب که از طرف اداره مربوطه مورد تایید باشد، این نام باید مطابق اصول باشد.

اگر قصد فعالیت گسترده در صادرات محصولات تولیدی خود را دارید باید به این نکته توجه نمایید که در عین حال که نام مورد نظرتان با قوانین داخلی کشور تطابق داشته باشد، در خارج از کشور هم دارای مفهوم مناسبی باشد تا فروش و ارائه محصول با مشکل مواجه نشود.

نحوه استعلام نام به منظور ثبت برند آرایشی و بهداشتی

پس از انتخاب نام مناسب باید نسبت به استعلام برند اقدامات لازم انجام شود. استعلام برند به این منظور انجام می شود تا اسم منتخب تکراری نباشد و در شرکت دیگری مورد استفاده قرار نگرفته باشد.

با توجه به این امر که هر برند در واقع نشان‌دهنده مالکیت شرکت بر محصولات تولیدی خود است، مالکان شرکت نسبت به تولیدات آن مطابق با اصول متعهد می باشند. از طرفی تمامی امتیازات محصولات تولیدی، به شرکت مورد نظر مربوط است.

در نتیجه عدم استفاده از برندی تکراری در فرایند ثبت برند آرایشی و بهداشتی امری مهم است و به هیچ وجه نباید از انجام استعلام برند و اطمینان از یونیک بودن برند غافل شد.

استعلام برند از طریق سایت مالکیت معنوی یا روزنامه رسمی کشور انجام می شود. افراد موظف هستند پس از انتخاب نام مورد نظر به منظور ثبت برند آرایشی و بهداشتی به سایت های نامبرده مراجعه نمایند و پس از دریافت نام کاربری در سایت، برند مورد نظر خود را استعلام نمایند‌.

در صورتی که قبل از شما شرکتی با این نام موجود باشد، لازم است که افراد نسبت به تعویض نام منتخب خود اقدام نمایند و این فرآیند تا جایی انجام شود که یک نام انتخاب شود و به منظور ثبت برند در حوزه آرایشی مورد استفاده قرار گیرد.پس از انجام تمامی اقدامات لازم در جهت انتخاب نام مناسب و اطمینان از تکراری نبودن آن، لازم است که مدارک مورد نیاز جهت ثبت برند آرایشی و بهداشتی پیش از اقدام نسبت به آن آماده شود تا از اتلاف زمان پیشگیری شود. در این بخش به بررسی و معرفی مدارک مورد نیاز می پردازیم:

هزینه ثبت برند لوازم آرایشی و بهداشتی

هزینه ثبت برند لوازم آرایشی و بهداشتی در سال ۱۴۰۳ از مبلغ ۲۵ میلیون ریال ( ۲ و نیم میلیون تومن ) شروع میشود. این هزینه میتواند با توجه به تعداد محصولات ، تعداد مجوز‌های مورد نیاز ، کشورهای مد نظر برای فعالیت (درصورت ثبت برند لاتین / غیر فارسی ) و طبقه محصولات ( انواع خدمات یا کالاهایی که برای برند در نظر گرفته‌اید) تغییر کند .

زمان مورد نیاز برای ثبت برند لوازم آرایشی و بهداشتی ۴۵ روز است ؛‌ این مدت زمان برای ارسال اظهارنامه به اداره مالکیت معنوی ، صدور آگهی تقاضا ، حل مشکل در صورت اعتراض شخص ثالث و از این قبیل مراحل است. میتوانید با سپردن ثبت برند خود به تک سفیر از این نگرانی خلاص شوید. به عنوان نکته نهایی باید گفت مدت زمان اعتبار برند شما ۱۰ سال است و بعد از آن باید برای تمدید آن اقدام کنید.

مدارک ثبت برند لوازم آرایشی بهداشتی

برای ثبت برند ، اشخاص حقیقی و حقوقی باید مدارک متفاوتی را ارائه دهند. اشخاص حقیقی افراد مستقل در جامعه هستند که حق و حقوق مختص خود را دارند ؛ اما اشخاص حقوقی شامل شرکت‌ها و موسسات میشود.

مدارک مورد نیاز ثبت برند لوازم آرایشی و بهداشتی برای اشخاص حقیقی :

  • کپی از کارت‌ملی و شناسنامه متقاضی
  • آدرس محل زندگی و کد پستی
  • کپی کارت بازرگانی در صورت درخواست ثبت برند لاتین/ غیر فارسی
  • ارائه کپی جواز یا پروانه مربوط به فعالیت
  • مشخصات نشان تجاری (لوگو) مورد نظر ( ۱۰ نمونه از لوگو در ابعاد ۱۰*۱۰ )
  • مدارک مورد نیاز ثبت برند لوازم آرایشی و بهداشتی برای اشخاص حقوقی :
  • کپی شناسنامه و کارت ملی مدیرعامل شرکت
  • مشخصات نشان تجاری ( لوگو ) مورد نظر
  • کپی روزنامه رسمی ثبت شرکت و تغییرات (در صورتی که تغییراتی اعمال شده )
  • ارائه مجوزهای فعالیت شرکت در حوزه لوازم آرایشی و بهداشتی
  • کپی کارت بازرگانی یا عضویت اتاق بازرگانی در صورت درخواست ثبت برند لاتین / غیر فارسی
مراحل ثبت برند لوازم آرایشی
مراحل ثبت برند لوازم آرایشی

 مراحل ثبت علامت تجاری آرایشی

برای ثبت برند لوازم آرایشی و بهداشتی باید مراحلی را طی کنید که برای ثبت دیگر برندها نجام میشود. وظیفه ثبت برند بر عهده اداره مالکیت معنوی میباشد. توجه کنید که نیازی به مراجعه حضوری نیست و تمام این فرآیند به صورت اینترنتی و در سامانه مالکیت معنوی انجام میشود.

ابتدا مراحلی را که باید در سامانه مالکیت معنوی پشت سر گذاشت را توضیح خواهیم داد و بعد به سراغ مراحل کلی ثبت برند میرویم . البته میتوانید این مراحل را به تک سفیر بسپارید تا بدون بروز مشکلی برند لوازم آرایشی و بهداشتی شما ثبت شود .

مراحل ثبت درخواست برای برند لوازم آرایشی و بهداشتی در سامانه مالکیت معنوی به شکل زیر است :

۱. ورود به سامانه مالکیت معنوی

۲. از طریق پنل میز خدمات الکترونیک ، بخش علامت تجاری روی گزینه ” ثبت اظهارنامه و انواع ” کلیک کنید

۳. در سامانه ثبت‌نام کرده و وارد پنل کاربری شوید

۴. شخص حقوقی یا غیرحقوقی و ایرانی یا غیر ایرانی بودن را مشخص کنید

۵. اطلاعات درخواست شده را وارد کنید

۶. مدارک خواسته شده را بارگذاری کنید

۷. ایمیل و رمز عبور را در بخش مربوطه وارد کنید

۸. پس از وارد کردن تمامی اطلاعات ، دکمه تایید و ذخیره‌سازی را بزنید

۹. شماره اظهارنامه و رمز آن برای شما پیامک یا ایمیل خواهد شد.

مراحل کلی ثبت برند لوازم آرایشی به ترتیب زیر است :

۱. جمع‌آوری مدارک لازم

۲. مشخص کردن نام و نشان تجاری‌ (لوگو) برند

۳. دریافت اظهارنامه مربوط به ثبت برند

۴. پرداخت کردن هزینه‌های ثبت برند

۵. امضا کردن و تحویل دادن اظهارنامه به اداره مالکیت معنوی

۶. انتشار آگهی نوبت اول

۷. بررسی اعتراضات محتمل ( اعتراض اشخاص ثالث به به دلیل تشابه نام یا نشان برند )

 ۸. ثبت نهایی برند و صدور گواهی‌نامه

۹. تحویل دادن مدارک

توجه کنید که شماره اظهارنامه و رمز آن ابتدا از طریق پیامک   و یا ایمیل برای شما ارسال میشود. باید از این شماره و رمز برای دریافت نسخه اصلی اظهارنامه استفاده کنید. بعد از دریافت اظهارنامه ، آن را امضا کرده و نسخه کپی برابر اصل را به اداره مالکیت معنوی تحویل دهید .

نکاتی که باید در انتخاب نام و نشان برند بدانید

انتخاب نام و نشان تجاری برند از موارد حائز اهمیت است زیرا با دقت بالایی بررسی میشود و در صورت داشتن مورد مشابه عودت داده میشود. اگر نام یا لوگو برند شما به شکلی باشد که با برند دیگر اشتباه گرفته شود ، صاحب آن برند میتواند اعتراض خود را اعلام کند. در صورت صحت و تایید اعتراض نام و لوگو برند شما رد خواهد شد .

برای اینکه بتوانید از نام و نشان انتخابی برند خود استعلام بگیرید باید به سامانه مالکیت معنوی و یا روزنامه رسمی مراجعه کنید. میباست نام برند و حوزه فعالیت را وارد کنید و استعلام بگیرید.

مواردی که باید در انتخاب نام و نشان (لوگو) برند لوازم آرایشی و بهداشتی رعایت کنید:

  • نام برند نباید از اسامی مشهور باشد.
  • نباید ۵۰ درصد یا بیشتر با برند دیگر شباهت داشته باشد.
  • نام برند نباید از اسامی مناطق جغرافیایی باشد.
  • واژگانی که توصیف کننده کیفیت هستند را نمیتوان استفاده کرد ؛ مانند جدید ، کلاسیک و …
  • نشان تجاری‌ ( لوگو ) نباید مخالف هنجارهای اجتماعی باشد.
  • نشان تجاری ( لوگو ) نباید فریبنده و یا گمراه‌ کننده باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
تماس بگیرید